נורווגיה
-
היי שאלה חשובה
האם זה ריאלי לצאת מברגן בסביבות אחת בצהרים ולהגיע לאזור borgund ללינה? בדרך לטפס לתצפית stegastein?
-
@אתיהלום אמר:
stegastein
כן, זה ריאלי, אם כי קצת צפוף, הרבה נהיגה רצופה.
4 שעות על המפה, 6 שעות בערך בפועל. אם אתם נוסעים בקיץ יש אור עד מאוחר מאוד אז תגיעו עדיין באור מלא.
גם אם תעשו עוד עצירה בדרך, עדיין תגיעו באור מלא, כאמור אם זה בקיץ, לא רחוק מדי מ 22 ביוני.
-
תודה
הבנתי שיש עוד כביש שמדברים עליו דרך נוף מהמצפה stegastein ל borgund או שאני חייבת לחזור לכביש E16
-
הבנת טוב מאוד. זו הדרך, אחת מדרכי הנוף של נורווגיה.
אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי, וזה מאוד מאתגר לעשות הכול כשיוצאים ב 13.00 בצהריים מברגן.
לא יודעת אם כדאי, בדרך כזו יפה עוצרים הרבה.
-
תודה רבה. איך הייתי מציעה לי לחזור המסלול שלי בינתיים: ברגן -borgund יום , אחר כך לאולדן טיול יומיים בקרחונים, גניגייאר עד אדלסון יומיים . שאלתי משם עלי לחזור לברגן . דרך איפה? האם יש דרך שונה ממה שהגעתי? וכמה ימים לדעת?
המון תודה
-
@אתיהלום היי,
אישית, הייתי מוותרת על אולסון (למרות יופיה-עיירה בכל זאת. תצפיות נהדרות יש בברגן ובכל מקום כמעט) . ועושה משהו כזה.
אלא אם יש משהו ממש חשוב שאתם רוצים בברוגונד-ומה ?
במסלול המקושר אפשר לכלול שייט בנרופיורד, את כנסיית העץ הכי עתיקה וציורית באורנס, דרכי נוף מדהימות ועוד. אם תרצי אתן עוד פרטים.
-
וואו איזה כיף שאת עונה המון תודה.
מברגן אני רוצה לעשות את המסלול לתצפית בשביל שנקרא כביש השלג ומשם לעיירה החמודה underedal ), לדלג על פלאם ולהמשיך לכיוון gudvangen ) אנחנו לנים ב tonjum .משם ממשיכים לאולדן ליומיים ומשם לגניגייר . אני מבינה ממך שאין מה למשוך מגניגייר לעיר andalsnes נכון? השאלה איך לחזור לפי המפה שצירפת אני רואה שהגעת לעיר אולסון נכון? ומשם ירדת ישר לברגן נכון? כמה זמן זה לקח? ומה התחנות בדרך?
המון תודה
-
דווקא רןאים במפה את המסלול-מ skjolden להמשיך על כביש 55 המדהים ומשם כן לאנדלסנס. ממליצה לעלות שם לתצפית ולהמשיך בדרך הנשר והטרולים ליירנגר ואז לאולדן והקרחונים. אולי רק יום אחד שם. ומשם בעיקר על כביש 5 ו39 חזרה לברגן. כל הכבישים במסלול הזה נהדרים וזה המיטב של נורווגיה לטעמי (היינו באזור 3 פעמים).
-
אוקי הבנתי ושוב תודה
הבעיה שאני עושה את זה הפוך ממך מגיע לאנדלסנס אחרי שעשיתי כבר את הקרחונים וגניגייר השאלה באיזו דרך לרדת חזרה מאנדרס לברגן ? וכמה זמן זה לוקח?
-
-
-
היי
1.אני מנסה לחזור לברגן כשנקודת המוצא היא andalsnes לנסוע עד Utladalen האם זה אפשרי מבחינת המרחק ולשהות שם יום אחד?
- משם ל Trolltunga הגזמתי??לטייל באזור יומיים
- ולהמשיך לברגן.מה דעתך? הנסיעות ארוכות מידי?המון תודה על הסבלנות
-
-
היי המון תודה
אוקי קיבלתי את דעתך יש לי בין 3-4 ימים להגיע לברגן מאandalsnes כלומר ביום השלישי או הרביע להיות בברגן.
מה המסלול שאת מציעה לי היפה ביותר ולא המשוגע כפי שניסיתי לעשות
שוב המון תודה על הסבלנות.
-
מאandalsnes אחרי הטיול בגיירנגר ובקרחונים סביב אולדן? או שאחרי אנדלסנס מטיילים בגיירנגר? זה בערך כבר יומיים טיול.
לא זוכרת כבר את כל המסלול שכתבת. אם תעתיקי לכאן יהיה לי יותר קל לראות את התמונה הכללית.
בכל מקרה-מבורגונד כדאי לעלות לכיוון גיירנגר דרך הבריקסדל ואזור הקרחונים בכביש 55 ואולי יהיה לכם זמן לשלב את כביש 258 המדהים.
אם נוסעים דרך ה55, 258, בריקסדל , גיירנגר ואנדלסנס -אז כדאי כבר הכי מהר לחזור לברגן.
אלו הם האתרים הכי מומלצים שלי.
-
וואו אני חייבת לך המון
המסלול שלי כרגע הוא
ברגן- Tønjum
מ Tønjum- ל אולדן ( יומיים טיול קרחונים)
מאולדן- גיירנגרs
מגיירנגר לאנדלסון andalsnes ( הזמנתי שם לינה יתכן שעלי להזמין במקום אחר קרוב כבר להתחלת הירידה).
משם אני מתחילה לרדת לכיוון ברגן לרשותי עוד 3-4 ימים.
אי די אובדת עצות באיזו דרך להכי טובה ויפה ולא לחזור על הדרך שבה הגעתי.
-
-
@נירית אמר:
volda
וואו אני מנדנדת זהו סופית :
מאנדרס – ללום
מלום דרך כביש 55 ל sogndalsf
ומ sogndalsf מתחברת ל e39 לברגן
אפשרות אחרת דרך e39 לחלק את הדרך לפעמים הבעיה שיש המון מעברי מעבורות
מה דעתך?
-
לטעמי כל אפשרות טובה כל עוד כוללים את המקומות שכתבתי. תעלי על המפה ותראי מה מסדר. כמובן אין טעם לעות את כביש 55 פעמיים, אז אם עושים בהלוך-חוזרים מוולדה דרך ה39.
מניסיוני, המעבורות בכביש 39 די תדירות בקיץ. זוהי דרך מרכזית לברגן והעיכובים לא רבים...