טיול לרביירה הצרפתית בתחילת הקיץ
-
הי,
אני ובן זוגי טסים לניס ביוני ומתכננים שהיה של שבוע באזור (רוצים להגיע לעיירות הקטנות, קאן, אנטיב, מונטה קרלו ועד לסנט טרופז) ושוכרים רכב, חשבתי בהתחלה לעשות 3 ימים בניס ואז נסיעות יומיות באזור, ואז עוד 4 לילות באזור קאן, השאלה אם כדאי לשהות ב 2 המקומות או להתמקד באזור אחד ומשם טיולי כוכב.
איפה כדאי להתמקדם? (חשוב לנו שבערב בהליכה או נסיעה קצרה נוכל להגיע למקום מרכזי עם מסעדות)
אם כדאי בשני מקומות, מה עדיף? ניס + קאן או אנטיב או איזו עיירה קטנה אחרת?
תודה
-
המרחק בין ניס לאנטיב הוא פחות מ25 ק"מ, קאן רחוקה מניס פחות מ35 ק"מ , ככה שאם אתם אם רכב לא רואה עניין לפצל את מקומות הלינה.
אם בכל זאת תרצו לפצל אז לדעתי עדיף לכם להתמקם באזור סן טרופז שהיא רחוקה יותר מ 100 ק"מ מניס
-
המקומות יחסית קרובים ואין צורך לפצל לינה. ניס עדיפה בהרבה מקאן וגם מאנטיב ללינה.
נוסף לכך קח בחשבון שאת מה שנמצא בקו המים פלוס מינוס אפשר לעשות בקלות גם בתחבורה
ציבורית מניס. שיטת האוטובוסים שם היא שלא משנה אם נסעת תחנה אחת או יותר גם אם זה שעתיים
אתה משלם 1 יורו. כך טיילנו מניס לקאן, מונקו, ולעיר הבשמים גראס כאשר שהינו בניס.
כדי שתתרשם קבל קישור לטיול שלנו בריווירה מ- 2011. תוכל להתרשם מההתנהלות עם האוטובוסים
וגם מטיול רכוב שעשינו אח”כ באזורי הטבע כולל סן טרופז.
-
אם החלטתם על 3 לילות בניס אז אני ממליץ על מלון הייאט בניס הנמצא בשדרות האנגלים המרכז ניס . מלון 5 כוכבים שהינו בו באוגוסט 2018 משפחה .
המחיר שווה לכל נפש בסביבות 500 יורו לחדר זוגי ללילה.
הנופים שרואים מחדר הם למעשה תמצית העיר ניס.
-
ותוסיפו יעד נוסף .
הכפר הקטן eze הנמצא מעל ניס מרחק פחות מחצי שעה .
כפר עתחק עם סמטאות ציוריות ונופחם לים ולהרים כולל גנים בתי קפה גלריות וכד.
ליד הכפר ניתן לשכור פרארי או למבורגיני לנהיגה עצמית לשעה ולנהוג בכביש המדהים לכיוון ניס.
-
ואם כבר רומנטיקה וניס או מונקו אז אין כמו לשכור יאכטה פרטית לשיט ערב עם ארוחת ערב ואלכוהול .
לא יאכטה עם עוד תיירים מעצבנים ורועשים אלה לזוג בלבד.
החיים הטובים תרגישו במיוחד במונקו איך זה להיות עשירי עולם.
-
בשתיהן אין בעיה להגיע למסעדות וטיול ערב.
אישית-אני אוהבת יותר את קאן דווקא
אבל---- מאד תלוי מה הסגנון שלכם, האם רק הערים האלו שצוינו--אז גם לא צריך מכונית.
אם רוצים להתנייד גם לקורניש העילי , לכפרים ועיירות מקסימים שצופים אל קו החוף (וואנס, סנט פול, אז ) אל גראס והסביבה,פיתולי ההרים, קניונים אדומים---אז כבר צריך מכונית.
לינה עם מכונית ---מחייבת חניה במלון או בקרבתו ולא “לך תחפש ברחובות העיר” כי זו עלולה להיות עמוסה מאד (ניס במיוחד במרכזה אפשר לחפש הרבה זמן חניה).
וכמובן שיש לינות בכל טווחי התקציב והסוגים- וככל שקרובים יותר למרכזי התיירות המחירים יקרים יותר.
-
אנו דוןקא לנו בקאן חמרות שהעדפנו בתחילה את ניס ולא הצטערנו
משום מה בקאן מצאנו יותר אפשרויות לינה מהסוג שהעדפנו (דירות). קאן עותר קטנה יםחות לקוקה מניס
גם קאן יפה ושווה סיור בערב ומלאה אפשרויות הסעדה נהדרות.
היא קרובה מאד לאנטיב הנהדרת וגם נוחה יותר לטיול בחלק המערבי. סאן טרופז וכו'.
אגב המרחקים בכבישי הרביירה לא גדולים אבל יש בהחלט פקקים מעיקים ואני מדבר על טיול בספטמבר שאינה שיא העונה