התייעצות ראשונית - תכנון טיול במרכז אמריקה והקריביים
-
היי,
אנחנו רוצים לעשות טיול של כ-4-5 חודשים (נובמבר-מרץ) שיכלול את קוסטה ריקה, ג’מייקה, קובה, גואטמלה
ומדינות נוספות (ניקרגואה, מקסיקו) ככל שישתלבו במסלול ומה שהזמן יאפשר.
מתלבטים איפה כדאי להתחיל ואיך הכי טוב/נכון/יעיל לבנות את המסלול מבחינת המעבר בין המדינות.
כל המלצה לגבי בניית המסלול, אמצעי התעבורה המומלצים (והזולים) בין המדינות, וכל שיקול אחר, יתקבלו בברכה.
נתי.
-
היי נתיהעונה לטיול באזור- מצוינת. מעבר לכך יעזור מאוד אם תוכלו לתת קצת יותר פרטים כדי שאפשר יהיה לכוון אתכם יותר בצורה אפקטיבית- ממה שאפשר להבין זה אתם ( תרמילאים, זוג, משפחה?) ואתם בתקציב נמוך.. אבל אם אתם רק רוצים סדר של מדינות- אז באמת שלא צריך הרבה פרטים, אם אתם רוצים יותר סיוע כדאי שתגידו יותר מי אתם, מה מעניין אתכם ומה שאתם מסוגלים להגדיר לעצמכם- למשל אם אתם רוצים רק לעבור בהיילייטס או מחפשים דברים קצת מעבר למסלול התיירותי הרגיל וכיוב’.
בכל מקרה לעניין של מה ששאלתם- ג’מייקה וקובה יייקרו לכם את הטיול- כי מדובר בתוספת של טיסות, וגם בין שתיהן אין ממש קישור אוירי טוב- וזה סביר שיהיה דרך עצירות ביניים, לעיתים לא נוחות. 2 הטיסות האלו גם יגדילו לכם את העלויות משמעותית- לכן אם כן תחליטו לפרט מה אתם מחפשים, ומי אתם- אולי אפשר להציע לוותר על אחת וכיוב’…
כרגע כמו שהשארתם את הדברים- הייתי מתחיל מקובה ( על מנת לקצץ אח”כ בטיסות הלוך ושוב ובמצב שבו תהיו תקועים עם טיסות יקרות)- משם למכסיקו- יבשתי לגווטמאלה- יבשתי לניקרגואה( יש שאטלים של הרבה מאוד שעות- אבל אפשרי – אם לא בשאטל – זה אומר שיהיו לכם הרבה החלפות תחבורה בתנועה עצמית דרך אלסלבדור או הונדורס.. יש גם אופציה של אוטובוס בינ”ל שאמורה לעלות פחות משאטל בד”כ)- קוסטה ריקה ומשם לג’מייקה- בהחלט עשוי להיות יותר זול הלוך ושוב כדי לטוס חזרה לישראל מקוסטה ריקה- אבל זה כבר בירורים של טיסות.. אם יוצא סביר לטוס מג’מייקה לישראל ( ברור שעם עצירות והחלפות בדרך)- אז מצוין.
שימו לב שבמכסיקו ב-2 לנובמבר יש את יום המתים- אם אתם יוצאים בזמן אליו- זה ישנה את סדר המסלול, אם כיאני אנחש שזה לא יתאים לכם מבחינת תאריך.
-
שלום גדליה,
תודה רבה על התשובה המהירה.
עוד קצת פרטים: אנחנו זוג + 2 ילדים בגילאי 8 ו-10, מעוניינים לטייל בלי לחץ ובלי חובה לסמן וי על כל האטרקציות וכד’.
רוצים לחוות טבע ותרבות כמה שאפשר בכל אחת מהמדינות. ונשמח גם לבקר באתר/ים מרכזיים של תרבות המאיה.
וכמו שכתבת, לא רוצים רק לעבור בהיילייטס אלא גם דברים מעבר למסלול התיירותי הרגיל.
מבחינת תקציב, המטרה היא לטייל בתקציב תרמילאים+ כלומר, נשמח לטיפים לגבי הוזלת עלויות מבחינת תחבורה, לינות וכד’.
לגבי ג’מייקה וקובה, אם חייבים לוותר, אז נוותר על ג’מייקה. האם אין שום אופציות להגעה דרך הים לג’מייקה?
כפי שודאי הבנת, אנחנו ממש מתחילים את התכנון, כך שכל טיפ / הצעה לגבי המסלול, עלויות, מקומות וכד’ תתקבל בברכה רבה.
תודה וחג שמח.
נתי.
-
היי נתיעכשיו עם הפרטים שנתת אפשר להיות יותר עניינים.
אתם יכולים לארגן לעצמכם טיול מדהים, ויכולים בכלל לרדת בכמות המדינות- כי אתם עשויים לגלות, שברגע שאתם לא נעים רק על ההיילייטס- יש כ”כ הרבה מה לראות.
אני מטייל עם הילדים שלי במדינות עולם שלישי כתרמילאים כבר הרבה שנים ( גם במרכז אמריקה), והקטנה מטיילת ככה מגיל 5, אבל מעולם לא עשינו טיול ארוך יותר מחופשה סטנדרטית של מקום עבודה . ברגע שאתם לוקחים ילדים לטיול של מספר חודשים כמה דברים שאתם צריכים לחשוב עליהם לפני היציאה כדי לארגן את עצמכם- לימודים- משפחות שנסעו לתקופות של חודשים חלקן הילדים ממשיכים את לימודי ביה”ס באופן שכל יום מוקדשות כמה שעות ללימוד ע”פ הקוריקולום, לא אחת משפחות כאלו גם יכולות להיות שבוע ויותר במקום אחד. אופציה אחרת משפחות שמלמדות דרך הנסיעה- מגוון של חוויות שמנסים להעביר, שאינן לגמרי רק ההייליטס של המדינה. ויש מי שישלב בין השניים. לא זוכר שנתקלתי במשפחה שנסעה למעל חודש-חודשיים וממש עשתה טיול בין אטרקציות ( כמו לדוגמא מה שתתכנן לשבועיים-שלושה בארה”ב- עם הרבה תזוזות ואטרקציות)
נושא נוסף- עמידות בנסיעות. לפעמים זו לא רק בעיה של ילדים- אם תכננתם לנוע בתחבורה מקומית, אפילו שאטל אם לא רוצים לרדת לצ’יקן באס, האם הילדים שלכם התנסו בנסיעות לא קלות ומאוד ארוכות שכאלו?- אם לא, תצטרכו לתכנן מסלול שיחשוף את זה בהדרגתיות, ותתקנו דברים תוך כדי תנועה. אצלנו למשל בימים שהולכים להיות עם המון שעות אוטובוס חתחתים- אנחנו מכינים את הילדים מראש ליום קשה, עד היום לא חווינו מהם שום תלונות, אבל אני בהחלט אבין את מי שיגיד שהיה לו סיוט בכזה מצב.
תצטרכו להעריך לגבי הניסיון שלכם בטיולים, כמשפחה בטיולים, מה שאתם יכולים/ מוכנים לעשות כתרמילאים. עם ילדים אני מניח שאתם לא עומדים לרדת עד לרמת התרמילאי משוחרר צה”ל? אני קורא לתרמילאות המשפחתית שלנו – תרמילאי משופר. אנחנו ישנים בהוסטלים, אבל פחות באלו ההמוניים שכל הח’ברה הצעירים יושבים בהם. החדרים בד”כ נשאף להיות עם שירותים ומקלחת בחדר ולא משותפים. לעיתים על מנת להוזיל היינו לוקחים חדר דורמס שלם, ואפילו משלמים על מיטה אקסטרה- כי זה היה הרבה יותר זול ונוח משני חדרים ( אנחנו 5.. עם 4 יש מצב שיהיה לכם קצת יותר קל עם חדרים, אבל לא בטוח).
לגבי ג’מייקה- אחרי שתיארתם את כיוון הטיול שלכם אני באופן אישי הייתי מוותר- חופים- תוכלו למצוא בשפע ( גם קריביים) במדינות שבהן תטיילו. מקומות לטייל- לא חסר גם באחרות.. אז לא יהיה תרבות רגאיי… אבל בכסף שתחסכו על טיסות לשם- תוכלו לעשות המון דברים אחרים. ואין דרך ימית להגיע לשם
לגבי המסלול- מה שכתבתי בפוסט הקודם נשאר לגיטימי.. אבל אחרי שהוספתם את הפרטים- הייתי ממליץ לכם להסתכל שוב על נושא קוסטה ריקה- קוסטה ריקה יקרה בהשוואה למדינות אחרות. אנחנו למשל כבר פעמיים לניקרגואה- ככה ששילבנו ימים ספורים בקוסטה ריקה עם הרבה יותר ניקרגואה. לפני כמה שנים הייתי עם בן 8 באזור ובימים של קוסטה ריקה הוצאנו פי שניים ממה שניקרגואה… כי יש המון אטרקציות, הן קצרות בזמן ולא כ”כ קטנות בסכומים..
ולכן את אותו מסלול שהצעתי לכם קודם מבחינת סדר- הייתי משאיר ( בלי הג’מייקה) מבחינת הסדר.. ומקזז בזמן של קוסטה ריקה לפי האטרקציות שתרצו לעשות בה..
-
רוב תודות, זה עוזר מאוד על מנת להתחיל לתכנן בצורה מסודרת.
אכן התכוונתי לתרמילאות משופרת כהגדרתך. ולגבי הלימודים של הילדים,
מניח שיהיה שילוב של קצת פורמלי והרבה למידה מהטיול עצמו (כולל משלב ההכנות לפני).
בשלב הזה אצלול לתכנון ואולי אשוב בהמשך עם שאלות ממוקדות יותר.
חג שמח.
נתי.