ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קרואטיה בשנית - טיול בצל קורונה ( ושוב נשאר טעם של עוד )

פורום טיולי משפחות
    קרואטיה
    15
    59
    5946
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

ב 2014 היינו לראשונה בקרואטיה.
      במסגרת טיול קלאסי של סולבניה וצפון קרואטיה.
      https://community.lametayel.co.il/topic/39775/%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%A0%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%AA-%D7%90%D7%9A-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%98%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%90-%D7%A9%D7%94%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%98%D7%A2%D7%9D-%D7%A2%D7%96-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%93

כבר אז התאהבתי בארץ הזאת, היפה והשלווה , עם החופים המההמים והאנשים החביבים.
      כתבתי כבר אז שאני רוצה עוד.

ולמה לא חזרנו עד כה.
      כי קרואטיה מבחינתי זה טיול קייץ ( ים ים ושוב ים….לא יגמר לי לעולם ).
      ואת הקייצים ניצלנו לטיולים גדולים וארוכים. וקרואטיה היתה ותר מידי “בקטנה” כדי “לבזבז” עליה טיול קייץ.

והנה צצה ההזדמנות, בצל קורונה.
      תוכניות הקייץ המפוארות עלו בעשן הקורונה השמיימה ( מזרח ארה”ב קרוז לקאריבים ).
      נסענו במקום זה לאילת ( היה יופי ).
      וכשהתחילו לדבר על פתיחת השמיים ועל קרואטיה שמקבלת ישראלים ולא דורשת בידוד בחזרה, אמרתי לילדים הנה ההזדמנות שלנו. אם יהיה אפשר נוסעים.
      אז לנסוע באוגוסט לא הספקנו.
      אבל ראש השנה נשמע כמו זמן טוב ועדיין חם מספיק לטיול ים בקרואטיה

בבקשה יוצאים לדרך
      לכבוד הוא להיות כאן עם סיפור טיול אמיתי אחרי חודשי יובש קשים.
      ורק אגיד שהיה לנו מדהים מדהים, צלחנו בין הטיפות והכל הצליח.
      היה מזג אויר נהדר
      היו טיולים מהממים.
      כמו תמיד נהננו עד בלי די. ובכל רגע לא האמנו הבאמת הצלחנו ועשינו את זה.

ולמי התודות הפעם.
      לפנינית – שליוותה את מאמצי והתלבטויותי  ועודדה הרבה הרבה
      לגיל – שנתן לי את האומץ לבצע ועזר לי לעשות תכנון בסיס ראשוני.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
      • ?
        משתמש שנמחק @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

איזה יופי שהתחלת! מצפה בקוצר רוח להמשך.

אני זוכרת שבטיולך הקודם התפקששה לך שמורת מפלי פליטביצה בגלל מזג אויר גשום, ומחכה לראות אם הפעם הצליחה לך.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ayeletback
          ayeletback @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

יסמין יפה שזכרת.
          הפעם הצליח בענק
          מזג האויר היה מושלם, לאורך כל הטיול.
          אפילו בזה הלכנו בין הטיפות כי אני קוראת בפורומים שהשבוע יורד גשם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ayeletback

קצת תמונות להתחלה

אגמי פליטביצה ( כן כן הפעם הגענו )

פארק קרקא

אחד החופים באי DUGI OTOK

שקיעה בטיילת בספליט

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ayeletback

איך מטיילים בצל הקורונה.

קודם כל ההנחיות לכל מדינה שונות, ולכן חלק ממה שאספר כבר לא רלוונטי כרגע כי קרואטיה כבר לא זמינה ( אדומה ) והטיסות בוטלו.
              אבל חלק מאוד רלוונטי ואולי קוראטיה תפתח שוב.

בגדול הבעיה הגדולה היא אי הוודאות.
              הכל יכול להשתבש עד הדקה ה 99 ממליון סיבות.
              סגר, הפיכת היעד לאדום, כניסה לבידוד, מחלה חלילה.
              וזה בצד הטוב….כי התוצאה של התקלות הללו היא השארות הארץ.
              הבעיה היותר גדולה היא להתקע שם עם מחלה. מזה הכי חששתי. כי זה כבר לא רק כסף. 

טיפ ראשון וחשוב ביטוח טוב עם כיסוי מקסימלי.
              הראל נתנו את המקסימום
              215 דולר לשלושתינו ל 7 ימים ( שזה כולל ביטוח קורונה מורחב וביטוח כיסוי מצב בריאות קיים לי (גב ) ולילדה (אסתמה ) – סה”כ סביר )

מה כולל ביטוח בריאות רחב :
              ביטול טיסה בגלל מחלה ( בין אם קורונה ובין אם סתם חום ) לפני הטיסה.
              ביטול טיסה בגלל כניסה לבידוד
              אם נתקעים בחול בגלל מחלה כיסוי הוצאות שהות , כמובן כל הטיפולים הרפואיים ושהות של מלווה.

שימו לב לניו אנס ( מי שבאמת מתכוון לנסוע ) 
              הביטוח של הראל לבידוד תקף 3 ימים אחרי עשייתו.
              לכאורה יש 3 ימים שאם נכנסת בהם לבידוד אתה לא מכוסה.
              בדרך לטפל בזה הינה להזמין את הטיסה זמן ארוך יותר מ 7  ימי עסקים לפני הטיסה ואז עדיין ניתן לבטל אותה ולקבל את הכסף בגלל החוק הישראלי שמאפשר ביטול שרותי תיירות תוך 14 יום ( עד 7 ימי עסקים לפני הטיסה ).
              אני לא הייתי מודעת, הזמנתי את הטיסה 7 ימים לפני אז כבר לא יכולתי לבטל ע”פ החוק, ואחרי שעשיתי את הביטוח היו לי 3 ימים שאם בהם הייתי נכנסת לבידוד אז הייתהי מפסידה את עלות הטיסה. ( וזה היה קרוב ).

משסידרנו את זה
              מה עוד צריך :
              בדיקת קורונה ( למדינות שדורשות )
              עשינו באסף הרופא בראשון ב 11 בבוקר קיבלנו תוצאות במייל בראשון ב 18:00 בערב. אי וודאות עד הדקה ה 90.
              אבל זה מה יש.
              העלות 300 לאדם.
              הביצוע יעיל מהיר ונוח.
              טיפ : לשים לב אם אתם קונים כרטיסים כמה ימים לפני ההגעה צריך בדיקה ואם לא יוצא אז שבת או חג כי אז העלות גבוהה בהרבה ( אפשר לעשות בשבת אבל זה מגיע ל 750 לבדיקה )

מילוי טפסי יציאה מהארץ והצהרת בריאות (דומה לזה של בית ספר קצת מורחב יותר )
              מילוי טפסי כניסה לקוראטיה – סתם טופס עם הצהרת בריאות וכו.
              הזמנה של לפחות מלון אחד מראש שיהיה לך כתובת ( אפשר להזמין ולבטל ולהדפיס קודם את ההזמנה – אף אחד לא בודק )

המשך יבוא – הולכת לעבוד...
              dinz סמדרולה 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • dinz
                dinz @ayeletback נערך לאחרונה על ידי dinz

@ayeletback

יפה!  נתת לנו בעצם 5 מרכיבים לנסיעה בזמן קורונה:

1. ביטוח שמכסה קורונה ובידוד בארץ היעד, וכן ביטול טיסה כבר בארץ עקב בידוד או קורונה
                2. בדיקת קורונה עד 72 או 48 שעות לפני הכניסה לגבולות ארץ היעד (למדינות שדורשות זאת)
                3. מילוי טופס ‘הצהרת נוסע יוצא מישראל’ בטווח של 24 שעות לפני הטיסה
                4. מילוי טופס כניסה לארץ היעד שכולל הצהרת בריאות
                5. אישור על הזמנת לינה בבית מלון\דירה

תודה רבה, מחכה להמשך הסיפור...

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • bambi19
                  bambi19 @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

כל זה לא יהיה רלוונטי בקרוב כי ממש כרגע דנים בסגירה מוחלטת של נתב"ג. גם ככה די סיוט לטוס בתקופה הזאת של הסגר. ראי כתבה מצורפת בנושא: https://www.themarker.com/amp/consumer/tourism/.premium-1.9179657?__twitter_impression=true  נראה שלאיילת הלך קלף משוגע והכוכבים הסתדרו לה כך שגם טיילה בקרואטיה ואפילו נהנתה רגע לפני שהיא הפכה להיות מדינה האדומה, וגם הספיקה לחזור לארץ לפני שסוגרים את נתב"ג. צריך מזל בחיים.

• סמדרולה
                    סמדרולה @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

ברוכה השבה!
                    תודה שטרחת ובאת לספר לנו.
                    הדיווח שלך הוא משב מרענן ביובש מטיולים שהשתלט עלינו.

מעריכה את אומץ ליבך לקחת את ההימור ולבשל טיול בתקופת אי הוודאות בה אנו נמצאים.

איחולים לשנה טובה ומתוקה🍏 ורבת טיולים, אמן 🙏

• ayeletback
                      ayeletback @סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

DINZ ו BAMBI19    תכלס הפרוצדורות לפני טיסה לא כאלה דרמטיות. יש עוד כמה בירוקרטיות שלא היו קיימות בעבר ( היחידה שמשמעותית מעבר למילוי טפסים במחשב היא בדיקת הקורונה ), אבל בנינו גם ככה טיסה לחול כרוכה במלא הכנות אז יש עוד כמה.
                      הבעיה העיקרית היא באמ האי וודאות. שהכל יכול להשתבש בכל רגע. גם בדקה ה 90.

במהלך השבוע שקדם לנסיעה, המנקה במשרד נכנס לבידוד. ואם היה חולה הייתי אני צריכה ( אולי) להיכנס לבידוד.
                      חיכיתי במתח לתוצאות הבדיקה שלו שבסוף היגיעו לא ברורות והיתה עוד בדיקה שיצאה תקינה.
                      שזה כבר נפתר החליטה הממשלה על הסגר הראשון והתחילו ידיעות של “תשכחו מיוון” שאמרו שש”ת יסגר. ותהיתי איך אני טסה בלי לדעת בכלל אם אוכל לחזור.
                      בסוף החלטתי שמיילא, נשאר שם לתקופה. לא כל כך רע. ובזום אפשר ללמוד גם מקרואטיה.

אח”כ היתה אי וודאות של תוצאות הבדיקה והחשש ( שתמיד קיים למרות שלא היה לו בסיס ) שלא יגיעו תשובות בזמן.

בהמשך ….קרואטיה הופכת לאדומה אבל זה בהמשך.

BAMBI19    צודק , הלך לי קלף מעולה. המון דברים יכלו להשתבש.
                      אבל אני ממש לא היחידה . המטוסים לקרואטיה היו מלאים והמון ישראלים הצליחו לנסוע ולהנות.

סמדרולה תודה ושנה טובה 

• ayeletback
                        ayeletback @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

ומה על הדברים הרגילים בצל קורונה :

ביטוח – כבר סיפרתי

טיסות : היחידה שעבדה עם טיסות ישירות היא ישראייר.
                        הם לא עונים לטלפון אפשר לקנות טיסה רק באתר, ולדבר איתם רק במיילים.
                        רציתי טיסות הלוך לדוברובניק חזור בזאגרב. אין באתר ואין עם מי לדבר.
                        הפורומים בפייס מלאים תלונות עליהם והיתה המלצה לקנות כרטיסים דרך איסתא כי אז יש עם מי לדבר.
                        חיכיתי חיכיתי התלבטתי בהתלבטתי ואז שהמחיר היגיע למקסימום קניתי ועוד מאיסתא שהיתה יקרה יותר  ( כדי שיהיה עם מי לדבר….חחחחח ) 500 דולר לכרטיס ( שיום קודם עלה 350 )
                        אז אין עם מי לדבר באיסתא. אתה מתקשר מחכה שעות. בסוף עונים לך אומרים שלוקחים פרטים ויתקשרו חזרה. וזה לא קרה.
                        איסתא ואני נפרדנו לתמיד.
                        להפתעתי ישראייר דווקא ענו פעמיים
                        פעם שביקשתי להוסיף מזוודה ביום האחרון , ענו במיילים והסדירו.
                        פעם שניה ששקלתי להקדים את החזרה בגלל הפיכת קוראטיה לאדומה ( לא קרה בסוף ).

רכב : כל הסוכניות שעובדות בטלפון הוציאו את העובדים לחלת. אפשר להזמין רק דרך אתרים. או לנסות להתכתב איתם בפייסבוק.
                        אורן מרנטלקרס דווקא היה זמין. סידר לי רכב אוטומטי במחיר סביר הכל יופי.
                        בפועל לקרואטים לא היה רכב אוטומטי. אז מה אם הבטיחו. הציעו לי או ואן אוטומטי או רכב ידני.
                        אני עם ואן גמרתי לתמיד בטיול ההוא לאיטליה ( מי שזוכר ) , בחרתי בידני. היה בסדר גמור.
                        אבל לידי היה ישראלי שגם הזמין אוטומטי ולא ידע לנהוג בידני, והוא היה בצרה אמיתית.

לינות : קלי קלות. אזורי התיירות רקים. המחירים מתחת לאדמה ( 50 דולר לדירות ענקיות וכיפיות במחבחר אין סופי ). הכל דרך בוקינג

תכנון : מכיוון שסגרתי את הנסיעה שבוע לפני לא היה לי זמן לחפור חודשים לקרוא ולהכין.
                        קראתי בטיפים של המטייל על יפעת ואיילת שעושות סיורים בזאגרב, באתר שלהם הוצע תכנון טיול.
                        קניתי מהם תכנון ל 3 ימים באיזור ספליט . קיבלתי המון DATA ואופציות שמאוד עזרו. ( עלות 100 ליום וגם התיעצתי תוך כדי )

תקשורת : לעצמי חבילה מהארץ. לילדים קניתי SIM מקיוסק בשדה תעופה. 50 שח דומני לשבוע גלישה ללא הגבלה. ועבד מעולה. הקליטה בכל חור כולל בשמורות ואפילו על המעבורת ובאי הנידח. מצוינת.

כסף : לא מצאתי כסף קרואטי בארץ ( לא יודעת אם בגלל המצב או שבד”כ אין ) לקחתי יורו והחלפתי בש”ת

עלות המחיה בקרואטיה מאוד זולה.
                        מלונות עולים גרושים ( כנראה כרגע הרבה יותר )
                        אוכל ושופינג ודלק מאוד זול.

עוד טיפה פרוצדורות :
                        יש הצהרת בריאות בחזרה לארץ. לא ידעתי אז לא מיליתי.
                        ולכן בחזרה מושיבים אותנו בשולחן ליד איזה בחורה עם מחשב שמילאה עבורנו….עסק של כמה דקות.
                        בדרך יש עוד כמה אנשים ששואלים שוב ושוב כמה שאלות
                        כל התחנות של המסלול חזרה השתנו ...יש שם כל מיני עמדות עם כל מיני שאלות מצחיקות אבל הכל זורם ציק צק
                        סריקת דרכונים.
                        והכי מצחיק בדיקת חום….כאילו ...אם יש לי חום אז ישלחו אותי חזרה לקרואטיה 🙂

• ayeletback

יוצאים לדרך.
                          יום שני בצהריים היגיע. שום דבר לא קרה. אף אחד לא בבידוד אף אחד לא חולה, הטיסה לא בוטלה, שדה התעופה פתוח.
                          קשה להאמין אבל אנחנו נוסעים לשדה.
                          אחרי בדיקת חום ובדיקת הצהרת הבריאות נכנסים לטרמינל.
                          מהשלב הזה הכל דומה.
                          ומהירררררר
                          בטחון כרטיסים דרכונים עוד בטחון
                          30 דקות מאז שירדנו מהאוטו ואנחנו בדיוטי פרי הדומם והריק.
                          יש גם יתרונות – מלא מקום בכסאות באמצע.
                          אילנס פתוח אז קונים ארוחת צהריים ומעבירים את הזמן…..

אנחנו עולים למטוס הפתעה. הדיילות של ישראייר ניראות כמו אחיות ממחלקת קורונה בטלויזיה
                          האמת שזה די מצחיק.

הטיסה ממריאה. רק עכשיו אני מאמינה שזה אכן קורה.
                          המטוסים של ישראייר – מה אגיד לכם. געגועי לאיזיגט שפתאום נראת כמו מחלקה ראשונה.
                          ואני רק 1.66 ….הג’ינגי שלי ( שכבר 1:80 ….כן כן ) יושב עם הברכיים בתוך הגרון.
                          רק 3 שעות שרדנו. קצת ספרים קצת נטפליקס וקצת פיסיקה

הירידה מהמטוס שורה שורה. רק שאחת יורדת מורידים את השניה.
                          זה דווקא יעיל ומהיר מאוד. מצידי שישאר ככה לתמיד.

בקרואטיה תור ענקי ואיטי בכניסה. בודקים מסמכי קורונה לכל אחד וזה לוקח זמן.
                          בהמשך ברור שכול המטוס לקח רכב מאותה חברה. הכל איטי להחריד ( פקיד חברת הרכב מסביר שרוב העובדים פוטרו בגלל הקורונה ).
                          לוקח שעות עד שב 22:00 בלילה בערך מגיעים למלון BEST WESTERN בש”ת שהוא סבבה לגמרי. נוח, חדר גדול חדיש ונקי עם ארוחת בוקר סבירה וצוות חביב ואוהב לעזור.

הדרמה של אחה”צ : איך שאנחנו נוחתים אני מדליקה את הטלפון ומחכה לי וואטאפ מפנינית. ציטוט מערוצי חדשות, משרד הבריאות מזהיר שבימים הקרובים קרואטיה תהפוך לאדומה וידרש בידוד בחזרה. לישראלים ינתנו 4 ימים לחזור.
                          לא עוברת שעה וזה הופך לכאורה לרשמי.
                          אני בדכאון הילדה עוד הרבה יותר. 
                          אני מנסה לעודד לדבר על ליבם שנתעלם ונטייל כי מה כבר יש לעשות.
                          זה לא עובד.

הולכים לישון די ב DOWN ( בעיקר היא ואני בגללה ).
                          מחר יום חדש יהיה טוב יותר. מבטיחה

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • dinz
                            dinz @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

איילת, גם אני כמוך הייתי אומרת שלא אכפת לי מהבידוד בחזור – עד שהגענו אנחנו נטייל את הטיול הזה! (רק השאלה מה שאר הפרטנרים במשפחה היו אומרים...)

תודה על הסיפור המרתק ועל הפרטים הקטנים…

אגב ההוא שלא ידע לנהוג על ידני – לפחות קיבל את הוואן שאת לא לקחת?? גם אנחנו נוהגים רק באוטומטי, מלחיץ שדבר כזה יכול לקרות!!

• ayeletback
                              ayeletback @dinz נערך לאחרונה על ידי ayeletback

@dinz

אני לא יודעת מה הוא עשה. הם הציעו את הרכב גם לו במקביל.
                              אחרי שהצקתי הם הציעו לי רכב אוטומטי למחרת בבוקר.
                              אני לא רציתי לבזבז חצי בוקר כבר הסתדרתי עם הידני אבל אם לא הייתי יכולה לנהוג בידני היה פתרון.

( את יודעת שאני גם היום, 4 ימים אחרי שחזרתי עדיין מחפשת את הקךאץ באוטו שלי ומנסה להחליף הילוכים 🙂 )

סמדרולה pninit1234 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • סמדרולה
                                סמדרולה @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

הקטע עם הקלאץ קורה לי בכל פעם כשחוזרת מטיול באירופה.

מה שעוד יותר מוזר, שכשחזרתי מסקוטלנד/ווילס היה לי מוזר לנהוג בישראל בצד ימין 😁

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • Sailor
                                  Sailor @סמדרולה נערך לאחרונה על ידי Sailor

@סמדרולה

לגבי הקלאץ’, מניחים את רגל שמאל שמאלה מהחלל שבו הדוושות ו(כמעט) לא מתבלבלים.

כשחזרתי אחרי 10 חדשים באוסטרליה/ניו זילנד שכחתי איך נכנסים ימינה לככר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • pninit1234
                                    pninit1234 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

איילת וואו לרגע עצמתי עין והנה הערת את כל הפורום לחיים!

כיף לקרוא לפחות מרחוק על כל הפרטים הקטנים (במציאות לא הכל כיף) ובעיקר כשיודעים שהסוף טוב והיה טיול מוצלח!

אני כבר לא יודעת אם לקוות שאוכל להשתמש בדוקטורט שהכנת פה :כיצד תיסעו בזמן קורונה" או לא.. אם להיות ריאלית אז מקווה שאוכל  עוד להשתמש!  

שיחקת אותה בענק ועכשיו נותר רק להתרווח רגועים ולשמוע על קרואטיה ועל עלילותיכם בפירוט...

• ayeletback
                                      ayeletback @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

יום ראשון לטיול – פליטביצה

( מתנתקת בכל הכוח מהדכאון הלאומי וחזרה לגן עדן הקרואטי ).

לפני 5 שנים כשהיינו בקרואטיה הגענו כמובן לפליטביצה.
                                      זה היה היום האחרון לטיול.
                                      הבוקר היה אפור. ושיצאנו לדרך התחיל מבול.
                                      את המגבים של האוטו היה קשה לראות.
                                      הגענו לפתח השמורה וחיכינו וחיכינו וחיכינו – שןום דבר לא השתנה.
                                      כמה יפנים מכוסים בשקיות ניילון הסתובבו באיזור.
                                      בשלב מסוים נכנסנו ושאלנו על מזג אויר – הטענה היתה שלא צפוי שינוי.
                                      בהמון המון צער ויתרנו.

הפעם לא התכוונתי שזה יקרה שוב. פליטביצה תוכננה ליום הראשון. ככה שיהיה המון אפשרויות לתיקון.
                                      התוכנית – לקום בבוקר מוקדם. להעמיס את המזוודות. שעתיים נסיעה ואנחנו ביעד.
                                      הביצוע מושלם.
                                      קמנו לשמיים כחולים ויום שמשי.
                                      כולנו מתאוששים מהבשורה שצפוי לנו בידוד ומחליטים להנות בכל זאת.
                                      ארוחת בוקר רגילה במלון, בחדר האוכל הריק. והצוות החמוד שמחפש ומאלתר דרכים לפתוח את מגירת הסים כדי להחליף לנו את הסים. ובסוף גם מצליחים.

אנחנו יוצאים לדרך ומייד נדקלת מנורה כתומה של חוסר באויר בצמיגים.
                                      אני נכנסת לתחנת דלק, שואלת איפה ממלאים אויר.
                                      אני מסתכלת על העמדה והיא מסתכלת עלי…
                                      מה זה הדבר הזה ומה הקשר שלו למילוי אויר.
                                      צינור ארוך בסופו של שעון כזה וכמה לחצנים??????
                                      בשעון יש מחוגים על 1,2,3,4,….
                                      בצמוד בית קפה קטן וזוג שותה קפה….הלכתי להפריע.
                                      איזה נחמדים הקרואטים, שכחתי את זה  ונזכרתי.
                                      עם מקסים.
                                      הם עוזבים את הקפה ומתגייסים. עוזרים לי לפענח מה הלחץ הדרוש. מדריכים אותי על המתקן המוזר שלהם ואפילו ממלאים צמיד אחד.
                                      אני ממש צריכה לגרש אותם שהבנתי הכל בסדר והם יכולים לחזור לקפה.

שעתיים נסיעה ואנחנו בפתח פלטיביצה.
                                      בדרך עצרנו בתחנת דלק לנשנושים – תחנות הדלק בקרואטיה מציעות חנויות נוחות די בנוניות.
                                      אפשר לקנות חטיפים ושתיה, אוכל עדיף להביא ממקום אחר.

אנחנו מגיעים ב 11:30 לשמורה. חונים משלמים מעמיסים תרמילים עם קצת אוכל ומיים.
                                      חם בחוץ השמיים כחולים.
                                      המקום ידוע כעמוס ובעייתי, לא בצל קורונה. מגרשי החניה ריקים ומרוקנים. שלווה ושקט.

השמורה עצמה מוכרת לכולם.
                                      כמה יופי במקום אחד.
                                      קשה להאמין.
                                      המיים כחולים כחולים וצלולים צלולים, עוד ועוד פינות חמד מהממות.
                                      ולנו יש גם את הצ’ופר של מזג אויר מושלם ושמורה ריקה ( יש אנשים רחוק מאיתנו ).
                                      בחרנו במסלול הארוך H התחלנו מלמעלה 9 קמ. היה מהמם.
                                      העליה שכולם הפחידו ממנה בסוף התבררה דווקא כדי פשוטה.
                                      אחד הדברים המדהימים בשמורה הוא הצלילות של המיים. אף פעם לא ראיתי מיים עד כדי כך צלולים ונקיים. מראה מדהים.

מה נשאר להגיד לא הרבה אתן לתמונות לדבר.
                                      מכיוון שכל כך צחיח ושומם כאן בפורום ארשה לעצמי להפציץ אתכם התמונות

לא ניראה לי שישעמם

ayeletback ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • ayeletback
                                        ayeletback @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                        • ?
                                          משתמש שנמחק @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

איילת את מבינה שהשרשור הזה הוא קרן אור בתוך אפלה גדולה מאוד עבור רבים מאיתנו, כן? 

מבחינתי את מוזמנת פשוט להעביר את כל התמונות שלך ישר לכאן מהטלפון.

וכמובן גם לספר את הכל. זה נותן אשליה רגעית של נורמליות. 

נזכרתי פתאום באיזה הקשר זכרתי את כשלון פלטיביצה1 שלך. זה היה כשסיפרתי כאן על הבאסה של כביש הגרוסגלוקנר באוסטריה שלנו, שקיבל את פנינו בגשם שוטף, עד שפירססנו וברחנו משם, ואת סיפרת על פלטיביצה שלך בבחינת “צרת רבים – חצי נחמה”. מקווה שגם אנחנו נזכה לחוויה מתקנת יום אחד, ואז הנחמה תהיה שלמה. 

או אפילו לא הגרוסגלוקנר, אלא כל מקום אחר, שהוא ירוק, וקצת מושלג, ומדברים בו צרפתית או גרמנית או אנגלית. או קרואטית.

ויש בו אויר.

בינתיים הסיפור שלך זה הדבר הכי קרוב לזה, אז תמשיכי.

• ayeletback

11111111

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון