חוכמת ההמונים, נוסעים או שלא...
-
אנחנו זוג כבני 60 ונמצאים רוב הזמן בבית בגלל הקורונה ומכיוון שאנחנו אוהבים מאוד את לאס ווגאס עלתה אפשרות לטוס בתחילת נובמבר לשם. רוצים לטוס לשבועיים עד שלושה.
בדקנו ומצאנו שטיסות יש ולדברי דלתא ויונייטד אלו טיסות בטוחות , ביטוח דרך חברת ביטוח בארה”ב גם יש, בתי מלון יש, לכאורה הכל בסדר, אפשר לרכוש הכל מעכשיו לעכשיו כי אין לחץ על כלום.
שאלתי היא האם הייתם נוסעים בזמן הזה או גונזים לעת עתה את הרעיון?
תודה, חג שמח שבת שלום ובריאות טובה.
-
אם אתם נמצאים רוב הזמן בבית בגלל הקורנה – אז למה שבוואגס לא תהיו באותו מצב
בכל מקרה אתם צריכים לחשוב מה יקרה אם משהו יהיה חולה בקורנה בארה”ב – ואם אתם לוקחים את הסיכון הבריאותי והכספי במקרה כזה
מציע לבדוק טוב טוב את הכיסוי הביטוחי והאם מכסה גם מקרה של אשפוז של חודש ויותר
אני לא הייתי נוסע (וצעיר ממכם בכמה שנים)
-
חוכמת ההמונים נדונה כאן בהרחבה, יש כאן הרבה דיונים על שיקולים בעד ונגד טיסה עכשיו לארה”ב,
בעד ונגד ביטוח בחברה שנמצאת בארה”ב וכו’
ממליץ לכם להציץ בדיונים הנ”ל
-
לא הייתי נוסע ואני 10% פחות בגיל (עם מחלת רקע).
כפי שסיפרתי כאן טיפול עזרה ראשונה של שעה בבי”ח שם עלה מעל 6000$.
סוף אוגוסט הייתי שבוע באילת, ועם כל הקורונות שהסתובבו לפי האתר N12 “היכן היו חולי קורונה” אז היה סיכון מוחשי אבל בזהירות שנקטנו לא קרה דבר.
מדברים על מתווה לאילת/ים המלח עם בדיקות כאילו טסים לחו”ל, לכו על זה, יש לנו ארץ מדהימה. -
גם אני לא הייתי נוסעת לארה”ב בתקופה זו.
עלויות רפואיות שם יכולות למוטט כלכלית גם אנשים במצב כלכלי מצויין.
שלא לדבר על הסיכון הבריאותי – אני מדברת רק על המקרה הקל שבו נכנסים לאשפוז וגם יוצאים ממנו.
סיכון מיותר בעיני, ואני מדברת בתוך מי שבאמת… מתגעגעת לחו”ל.
-
עם כל הצער שבדבר, הייתי דוחה לימים טובים יותר. אם הכל בסדר, אז יופי. אם חס וחלילה נדבקים (ויש סיכוי לזה), גם אם הביטוח בסדר, מאוד קשה להיות מאושפז במדינה זרה מבחינה רגשית. הזרות וחוסר ההבנה של מעמקי התרבות מאוד משמעותיים בתקופות קשות שעלולות להיות כרוכות בסכנת חיים.
-
גם בארץ אנחנו רואים אנשים ששומרים על הכללים, שומרים על הסגר, מקפידים על מסיכה (על הפה! וגם על האף!!) ואנשים אחרים שממשיכים להתנהל כאילו אין מגיפה, להשתתף באירועים חברתיים או שעושים שינויים מינימליים בחייהם. האנשים מהסוג הראשון כנראה שפחות ירצו לטוס למדינה אדומה שבה ההקפדה על הכללים היא נמוכה וגם טיפול רפואי בה הוא יקר מאוד מאוד. לאנשים מהסוג השני יש פחות בעיה לטוס לארה”ב.
אתם כתבתם שאתם “נמצאים רוב הזמן בבית בגלל הקורונה” – כלומר כנראה שאתם מהסוג הראשון.
-
אם בישראל אתם בבית כל הזמן בגלל הקורונה, למה שתנהגו אחרת במדינה אדומה אחרת? למה שתכניסו את עצמכם ביודעין ליותר מחצי יממה בחלל סגור עם מי יודע עם כמה אנשים?
בעיניי ברור שלגנוז. ארה”ב היא מדינה אדומה, עם הרבה מאוד שלא מקפידים על החוקים, ועלויות רפואה רצחניות שיכולות לרושש אתכם. זה שאמרו לכם שיש ביטוח לא אומר שהוא מוצלח ומכסה את כלל האפשרויות של קורונה. הרי אם תחלו ותאושפזו באמריקה, גם כיסוי של 200,000$ עלול להיות מעט מדי (כבר היו סיפורים על חולים שאושפזו ושוחררו עם חשבון של מיליון דולר). ונניח שזה מכסה את החולה – האם זה מכסה את האדם השני שנשאר איתו במקום לחזור ארצה? אם לא מעלים אתכם על טיסה, מה אז? ולמה לרכוש הכל מעכשיו, חודש מראש, כשבתקופה הזו כל יומיים דברים משתנים ואולי ישתנו ההנחיות ולא תוכלו לטוס או יוסיפו פתאום הגבלות לסגירת עסקים בווגאס?
-
מסתבר כנראה שכולנו חושבים אותו דבר, חשבנו לרגע שמשהו בחשיבה שלנו עקום.
תודה לכם, מצפים לימים טובים הרבה יותר.