ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול ארוך באירופה

פורום אירופה
    7
    7
    645
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פורת מיקי
      פורת מיקי נערך לאחרונה על ידי

מתכוון לתכנן טיול פנסיה ארוך , למשך חודשיים שלושה, עם רכב שכור או קנוי,  איך מתחילים את התכנון ?
      דוקטור דו ליטל keves160 Sailor תומר hil 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @פורת מיקי נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@פורת-מיקי

לדעתי אתה צריך להתחיל במה מעניין אותך לראות לעשות ולחוות. 

הרכב הוא משני, מנהלה, צורה מסויימת להביא אותך לאותן חוויות שאתה רוצה לחוות.

אלא אם הטיול שלך סובב סביב הרכב, נניח שאתה רוצה road trip בפרארי והמקומות שאתה תגיע אליהם פחות חשובים לך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • IO.
          IO. נערך לאחרונה על ידי IO.

כן, גם אני הייתי מתחילה בבחירת כמה ״עוגנים״ לטיול/מסע. אני מניחה שכבר יש לך, החלום הרי התחיל ממשהו…

אלו יכולים להיות כמה איזורים גאוגראפיים, כמה ערים, פעילויות מסויימות וכו (כנראה שילוב של הנ״ל).

אחרי שיש לך את אלו – על מפה, נסה לחבר אותם והרי לך שלד של מסלול.

ולא הייתי מעמיסה! בעיני, כמה שפחות – יותר טוב.

את השלד הזה אתה צריך ״לתרגם״ גם לימים, כלומר: משך זמן. גמיש מאוד.

יכול להיות שתראה שאתה כבר מגיע לזמן שהקצבת לעצמך (אולי אפילו צריך, או בוחר, לצמצם) – ויכול להיות שאחרי שלב ראשון זה תוכל להוסיף עוד יעדים. אלו יכולים להיות ״על הדרך״ (סוג של העמקה) או כאלו שמרחיבים את המסלול גאוגראפית.

לוגיסטיקה, גם בעיני, היא יחסית אחרונה בטיול כזה. פרט לכך שהיא מצטרפת במידה כלשהי להנ״ל בשלב התרגום לזמנים (כי מעברים – הם זמן).

ממליצה לך לשמור על גמישות בכל מקרה. לא רק בגלל שהעולם מחייב… במיוחד היום. גם בגלל שזה יותר ״נכון״ לטיול יחסית ארוך.

דבר אחרון שיש לי להגיד בשלב זה: כמובן שיש להתחשב גם בעונה. לטעמי זה פחות קריטי הרבה פעמים ממה שנדמה, אבל זה בהחלט שיקול שכדאי לזכור.

בהצלחה!

* גילוי נאות: לא עשיתי טיול כזה באירופה. 

• keves160
            keves160 @פורת מיקי נערך לאחרונה על ידי

@פורת-מיקי

אלו נקודות ההתחלה לדעתי:

1 – מה אפשרי מבחינת החוק: מה מסתדר עם דרישות הויזה במדינות המדוברות, במידה ואין לכם דרכון אירופאי. למשל – אם כל הטיול הוא במדינות ויזת שנגן (גרמניה, אוסטריה, צרפת, ספרד, איטליה וכו’) הוא לא יכול לחרוג מ-90 יום במדינות הללו ביחד (גם אם יוצאים ונכנסים) או פחות אם כבר הייתם בחצי שנה שלפני באחת מארצות השנגן. 

2 – מה אתם רוצים לעשות ולראות. אירופה זה מקום ענק וחודשיים-שלושה זה לא הרבה עבורה. תחליטו מה הכי מעניין אתכם וחשוב לכם, ואז נסו להבין איך לחבר את זה למסלול, מה העונה המתאימה, ואיזו תחבורה תתאים. 

לקנות רכב זה די סיבוך אם אין לכם דרכון מתאים, ולא כדאי בשביל רק חודשיים (לא הייתי קונה רכב בשום מדינה לטיול של פחות מ-3 חודשים) כי מבזבזים זמן על קנייה, מכירה ותיקונים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • Sailor
              Sailor @פורת מיקי נערך לאחרונה על ידי

@פורת-מיקי

לדעתי, תעשה תכנית ואסוף מידע על כל מה שמעניין אותך.

לטיול כזה לא עושים תכנית לפי ימים אלא לפי מקומות שרוצים להיות בהם.

אבל, כשיש זמן ומתלהבים ממקום ומהצעות מקומיות, נשארים במקום מעבר לתכנון הראשוני, וזה בסדר, רק צריך להחליט על מה מוותרים בהמשך.

• תומר
                תומר @פורת מיקי נערך לאחרונה על ידי

@פורת-מיקי

מבחינת 'נפח זמן' זה דומה לטיול תרמילאי קצר. ולדעתי זה חלק מהראש שקודמיי מנסים להעביר- גמישות ביעדים ובזמן המוקדש להם, ולא להתקבע לתוכנית הראשונית באדיקות, לנסות 'לזרום' קצת עם מה שקורה, להתערבב עם מטיילים אחרים, ועם אוכלוסיה מקומית, ולא לפחד אם בגלל זה תוכניות משתנות (כי פתאום מגלים ככה פינות חמד שלא ממש מופיעות המדריכים וברשת)

• hil
                  hil @פורת מיקי נערך לאחרונה על ידי

@פורת-מיקילמה

למה דודא אירופה? 

מדוע משך הזמן הזה?

מה הדברים שמעניינים אותך באופן כללי?

מה התקציב?

האם התאריכים גמישים לחלוטין?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון