ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב- מתי?

פורום צפון אמריקה
    4
    7
    1200
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נירה אולנד_3531410
      נירה אולנד_3531410 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכם,

אז הטיסות הוזמנו בשעה טובה..

הטיול שלנו (אמא ובן בן 13) יהיה ביוני-יולי הבאים.

שאלתי: כמה זמן מראש כדאי להזמין רכב? האם כמו בטיסות יש הבדל במחירים אם מזמינים הרבה זמן מראש, או שזה לא משנה?

כמו כן אשמח לדעתכם לגבי קטגוריית הרכב הדרושה, אנחנו שניים פלוס המטען המקובל לשני אנשים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

השכרת רכב- מתי?

כל עוד שוכרים את הרכב בתחנות גדולות כמו שדות תעופה גדולים, אין ממש חשש ש"יגמרו" המכוניות, בטח לא בקטגוריות הפופולריות. מחירי השכירות יכולים לעלות וגם לרדת. אבל המגמה הכללית היא עליה מתונה מאוד.

אם מזמינים רכב בסוכנות גדולה באינטרנט, כמו למשל רנטלקארס או אקספדיה (אנגליה) - אז אפשר להזמין רכב כבר עכשיו עם אפשרות לביטול בחינם עד 24 שעות לפני ההשכרה. אני בכל מקרה הייתי מבצע הזמנה כזו (רק לא לשכוח לעקוב).

מניסיון בטיול קודם - רכב הוזמן זמן רב מראש. חודש לפני הטיול בדקתי כהרגלי את המחיר וראיתי ירידה משמעותית במחיר - מיהרתי להזמין מחדש ולבטל את ההזמנה הקודמת.

קטגוריה - להערכתי תספיק לכם מכונית בקטגוריית "סטאנדרט" כל עוד תיקחו מזוודה קשיחה אחת ועוד תיק גדול אבל לא קשיח. יש לכם נסיעות רבות וזה גם יחסוך קצת בדלק. אם יש 2 מזוודות גדולות כדאי כבר רכב פול סייז.

• נירה אולנד_3531410

השכרת רכב- מתי?

תודה עמיחי..

בעצם אני מבינה מדבריך שאין טעם להזמין הרבה זמן מראש, כי ממילא המחירים משתנים באופן לא צפוי ?

חלק מהשכרות הרכבים יהיו בערים ולאו דווקא בשדות תעופה (סן פרנסיסקו, פילדלפיה, אורלנדו). זה משנה את ההמלצה?

מאחר ואני לא מבינה כלום ברכבים, יש מצב לקבל שמות דגמים מומלצים של רכבים פול סייז? מעדיפה לא להיות מוגבלת מראש בבחירת המזוודות ולפעמים יש עוד תיקים נלווים.

• עמיחי13
            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

השכרת רכב- מתי?

בטח שיש טעם להזמין מראש, לפחות במקרים מסוימים. מתי מומלץ להזמין רכב הרבה זמן מראש?

• כאשר מזמינים רכב פחות נפוץ. למשל רכב קטן או גדול במיוחד, רכב ידני, רכב ספורט, SUV גדול וכו. לא המקרה שלכם.
            • כאשר מזמינים בחברת השכרה קטנה עם מלאי רכבים קטן. אוויס למשל חברה ענקית. גם אלאמו. סיקסט למשל זה חברה קטנה יחסית.
            • כאשר מזמינים רכב בתחנה קטנה. לדוגמא תחנות ההשכרה בשדות התעופה של סן פרנסיסקו או אורלנדו הן ענקיות ו99% שיהיה שם רכב רגיל זמין גם מעכשיו לעכשיו. לעומת זאת תחנות בתוך העיר, למשל בסן פרנסיסקו, הן קטנות יחסית ומלאי שלהן מוגבל ועלול לאזול.
            • כאשר רוצים "לנעול" מחיר מסוים ולהבטיח אותו.
            • למי שלא אוהב להתעסק הרבה עם הטיול ובטח לא ילך לבדוק כל חודש אם יש עידכונים למחירים.
            • אם אפשר להזמין עם אפשרות ביטול (רוב הסוכנויות באינטרנט מאפשרות את זה).

גם אם מחליטים לא להזמין חצי שנה מראש - לא משאירים את זה לרגע האחרון. 3-4 שבועות לפני זה זמן סביר מניסיוני (שוב, אם לא נופלים תחת המקרים שמניתי למעלה).

לגבי סוגי הרכבים: אין אפשרות להזמין דגם רכב מסויים. מזמינים קטגוריה של רכב וחברת ההשכרה אמורה לספק לכם רכב זמין ממבחר הרכבים שלהם שמתאים לקטגוריה. לעיתים אין להם במלאי רכב כזה ואז ינסו לשכנע אתכם לשדרג לרכב בקטגוריה טובה יותר ב"מבצע". גם אם לא מסכימים למבצע, הם חייבים לספק לכם רכב ואז יתנו לכם את השידרוג בחינם... (לא תמיד קל לדעת אם זה באמת "מבצע" או שפשוט מנסים לגרום לכם לשלם על שידרוג במקום לתת לכם אותו בחינם...).

רכב "סטנדרט" זה בערך בגודל של רכב שמכונה כאן "משפחתי" בתצורת סדאן (4 דלתות). למשל טויוטה קורולה. אני מניח שאת מכירה מכוניות כאלה היטב ממה שיש בבעלות של חברים או משפחה. אני מניח גם שאת יודעת שלא לכל רכב כזה קל או נוח להכניס 2 מזוודות.

רכב "פול סייז" זה רכב דומה (באופן כללי) למה שמכונה כאן "רכב מנהלים" והוא מרווח מאוד. למשל טויוטה קמארי. ברכב כזה כבר תא המטען גדול מספיק ל2 מזוודות (לפחות) ויש עוד מקום לחבילה של בקבוקי מים מינרלים שאולי תקנו ועוד ציוד כמו למשל צידנית. צריך לזכור שרכב כזה מעט יקר יותר (לא בהרבה) וכנראה גם צורך יותר דלק.

כאמור אם אתם מזמינים רכב - אין שום דרך להבטיח לכם איזה רכב תקבלו. אפשר אולי להתקשר לסניף המקומי של חברת ההשכרה ולשאול אותם איזה רכבים יש להם בצי אבל אני לא עשיתי את זה מעולם.

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

השכרת רכב- מתי?

עמיחי ענה תשובה מאד יסודית

אוסיף כמה תובנות אישיות:

אל תקחו רכב פחות מפול סייז. צריך לזכור שיהיו מן הסתם שתי מזוודות, אולי טרולי או שניים, אולי תיק גב, ציידנית, קניות מהסופר ועוד.

יש בהדל בין לארוז את המזוודות "צפוף צפוף" לקראת טיסה, ולארוז אותן כל בוקר לקראת נסיעה. אנחנו רוצים שיהיה לנו נוח בנסיעה ולא להשקיע חצי שעה באריזה.

נכון שהמושב האחורי פנוי ולא מנוצל, אבל אני מניח שתעדיפו לא להשתמש בו.

באופן כללי - סביר מאד שגם שבוע מראש עדיין יהיו רכבים. השיקול של הזמנה מקודמת הוא בעיקר לנושא מחיר. לגבי מחירים אין תשובה טובה מתי הכי נכון להזמין. אולי המחיר יעלה או ירד.

אבל - הרבה פעמים הכי זול לשכור דרך סוכן ישראלי. הרבה פעמים לסוכנים האלה אין מחירון יותר מכמה חודשים מראש. למשל מחירוני קיץ מתפרסמים לפעמים רק באפריל. כך שבהחלט יתכן שהיום תראי רק מחירים אצל חלק מהסוכנים, ועוד חצי שנה תראי יותר סוכנים עם מחירים יותר נמוכים...

באופן כללי, למעט מקרים קיצוניים (כמו מבצע ראובן) אני באופן אישי לא התרשמתי משינויים קיצוניים במחירי הרכבים.

• נירה אולנד_3531410

השכרת רכב- מתי?

תודה לכם על המידע החשוב שעושה לי סדר..

מידי פעם אני שומעת על מבצע ראובן, מבצע ראובן 2... יהיה מבצע ראובן 3?

ואם כן, מתי ואיך מקבלים את המידע?

• may east
                  may east נערך לאחרונה על ידי

השכרת רכב- מתי?

אי אפשר לדעת אם בכלל ומתי.

בפעמים הקודמות זה היה בסוף חודש מאי.

צריך לעקוב פה ...

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון