מסלול 3 ימים בקיפטאון
-
הי
מחפש המלצה למסלול ממצא של 3 ימים בקייפאון. לא כולל לויתנים כי נראה כבר בהרמונס.
-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןרק בעיר, או בעיר ובסביבתה? עד איזה מרחק תסכים להתרחק מהעיר?
אגב, לוויתנים אם עדיין יהיו, תוכל לראות במקומות רבים ליד קייפטאון מבלי להתרחק כל כך מהעיר ומבלי 'להתאמץ' בכדי לראות אותם
-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןטמי מגיע מהרמנס ששם יקח שייט לצפיה בלויתנים
הכוונה בעיר עצמה ומסביב יש הרבה, השאלה מה כדאי ואיך למקסם את 3 ימים. לקחת אוטובוס תירים לתוך העיר?
תודה מראש
-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןראשית: 2 לילות או 3 לילות?
שנית: העיר עצמה אינה גדולה ויש בה גם דברים היסטוריים (כמו המצודה למשל) וגם חדשנים (כמו האקווריום למשל)
נקודות עניין רבות נמצאות קילומטרים רבים מהעיר (כף-התקווה למשל, נמצא קרוב ל70 ק"מ ממרכז העיר). נסיעה לכף התרווה זה כבר 'סיפור' ליום שלם. שייט לרובן-איילנד למשל, זה סיפור של מינימום חצי יום, כנ"ל, עליה להר השולחן. אז אם 'תרמוז' לנו במה עניניך המרכזיים, אפשר יהיה לכוון אותך פחות או יותר. למשל: האם ביקור בנתיב היין, הוא חלק מהביקור שלך בקייפטאון או שאתה מקדיש לו זמן משלו? (או שאולי זה בכלל לא מעניין אותך). מה לגבי מושבת הפינגווינים? גנים בוטניים? הרובע המלאי?

-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןתודה לך
אנו 4 לילות - 3 ימים מלאים לטיול
חשבתי על תוכנית:
יום הראשון - סיבוב במרכז העיר כולל גנים בוטנים באוטובוס תירים ולהגיע לעליה להר השולחן ב 17:00 במטרה לראות שקיעה ולרדת ברכבל האחרון. משם לקחת מונית 15 דקות למלון
יום שני:
רפתי מפת מסלול שהמלון ממליץ, כאשר הרעיון להגיע לשמורת הכיף אזור 15:00 עד 18:00 בסגירה וחזרה למלון
השאלה אם נראה בסדר. מה המלצה ליום השלישי?

-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןלא רוצה 'לחרב שמחות', אבל..... על הר-השולחן, לא עולים ביום X ובשעה Y למטרת Z. להר השולחן עולים כשרואים מהעיר שאין בראשו עננים ! (ואפילו שמגיעים לרכבל ועל ההר אין עננים, מפעילי הרכבל יכולים להודיע ללא התראה מוקדמת: "סגור מפאת הרוחות העזות")
אז עצה 'ידידותית': אין עננים, סע לרכבל ותעלה ! מזג האויר מאוד הפכפך בעונה זו (ובעצם כמעט כל השנה) ויכל להשתנות תוך שעה! (ולהשאר גרוע לכל שאר הימים שתהיו בקייפאטון)
המפה שקבלתם מהמלון, היא המפה 'הנכונה' (כלומר המסלול 'הנכון'). קחו בחשבון שזה יום ארוך ומעייף מאוד! לנסוע מהכף בשעה שש בערב, זה אומר שחלק מהדרך כבר תסעו בחשכה. חבל אם 'תפסידו' את נופי כביש 'צ'פמן-פיק' בגלל החשכה. (אחד הכבישים היפים בעולם)
ביום השלישי, הייתי נוסע מזרחה לאיזור סטלנבוש-פרנצ'הוק ואם כבר בקרתם באזור זה לפני שהגעתם לקייפטאון, הייתי משייט או לרובן-איילנד (היציאה מוויקטוריה ואלברט שבווטר-פרונט) או למושבת כלבי הים (היציאה מהאט-באיי). הנמל המחודש, (V&A) שווה ביקור בכל מקרה.
-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןהיי צפריר (בסוף למדתי את השם..

רובן איילנד זה האי שבו ניתן לראות את הכלא של נלסון מנדלה נכון? האם זה מומלץ?
בנוסף, הייתי שמחה אם תוכל להרחיב מעט על הרובע המלאי?.. זה מקום שבכלל לא שמעתי עליו בשום מקום- איפה נמצא? מה ניתן לעשות שם?
תודה!

-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןתודה עדכנתי את המסלול בהתאם כך שהתחיל בבוקר את נופי כביש 'צ'פמן-פיק' ואוותר 2 חופים, וכך אגיע לשמורה כיף התקווה בשעה 15:00 בסיום שם חזרה למלון.
לגבי הר השולחן חשבתי ביום בראשון לעלות להא לקראת שקיעה כי אני צלם וזה נראה מדהים
לפי דברך צריך לקום בבוקר ולנסוע ולעלות להר השולחן. איך יודעים אם זה יום טוב?
נ.ב תודה על הסיוע הרב
-
מסלול 3 ימים בקיפטאון"לויתנים אראה בהרמנוס" - הייתי מוסיף "אולי", הגענו בתקופה הנכונה ולא הגיעו...
אני בכלל הייתי מוותר על הרמנוס ומוסיף לקייפטאון למרות שאהבתי הדרך לקייפטאון (R43).
-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןמאוד פשוט:
אתה מתעורר בבוקר, פותח את הווילון ומסתכל על ההר.
או שיש עננים על ראש ההר (מפת השולחן) או שאין.
לא אומר שאם אין, ההר לא יתכסה בעננות כמה שעות מאוחר יותר והפוך.
יתכן שבמדה ותרצה לצלם מראש ההר באור רך, תוכל (תצטרך) לעלות פעמיים אל ראש ההר.
לצילומי אחה"צ, הייתי דווקא בוחר את CAMPS-BAY כעמדת צילום של אור-אחה"ץ. ההר יהיה מואר באור רך והים יהיה בגבך. כשאתה על ההר בעת השקיעה, הנוף מערבה וצפונה פונה אל השמש השוקעת ואילו מCAMP-BAY אתה מצלם מזרחה והשמש בגבך. בעת צילום בוקר מוקדם, השמש במזרח והנופים היפים מההר מוארים היטב מגבך (צילום מערבה, ששם הנופים היפים יותר מראש ההר)

-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןלגבי העליה להר השולחן אפשר לבדוק באתר האינטרנט הרשמי של המקום אם הרכבל פתוח. לפעמים גם כשאין עננים הרכבל סגור בגלל רוחות. כדאי גם לקנות כרטיסים באתר האינטרנט כדי לחסוך חלק מהתור לרכבל. לא חייבים להדפיס אותם אפשר להראות בקופה את אישור הרכישה על מסך הסמרטפון.
-
מסלול 3 ימים בקיפטאוןרובן-איילנד (אי כלבי הים) הוא אכן האי שעליו היה כלוא מנדלה.
אם סיור הסטורי בבית-כלא על אי קטן מעניין אתכם, אז עלו על הסירה באלפרד וויקטוריה ווטרפרונט ושוטו לאי (שעתיים בערך לכל כוון, תלוי במפעיל ובמצב הים)
הרובע המלאי, נמצא מול אצטדיון הכדורגל החדש (נבנה למשחקי המונדיאל שנערכו לפני כמה שנים בדרא"פ, נמצא ליד הים ואי אפשר לפספס אותו)
הרובע המלאי מורכב מכמה רחובות עם בתים נמוכים שצבועים בצבעים עזים. גם אותו אי אפשר לפספסץ זהו המקום היחיד בדרום אפריקה שבו המואזין קורא למתפללים ברמקולים. בשאר קהילות המוסלמים בדרום אפריקה אסור למואזין לקרוא בקול רם ולהפריע לכן משתמשים שם באנטרקום ששולח את הקריאה ישר לבתי המאמינים.
בעקרון, אפשר לטייל ברובע זה, להתרשם מהארכיטקטורה של המאות הקודמות, לצלם הרבה, להפגש עם המקומיים שהם לבביים מאוד (אני בספק אם תבינו היטב את שפתם) ואפילו לאכול אוכל מקומי שלא תמצאו בשום מקום אחר בדרום אפריקה.