שבוע ברומניה
-
שלום לכולם,
אחרי איסוף מידע משלל הכותבים ובעיקר הפרפראות של אילן, חיברתי מסלול ואשמח להערות / הארות
הרכב הנוסעים - זוג הורים (70+), שתי אחיות (40+)
תאריכים - 15.10 - 22.10
היעד החשוב שבזכותו נרקם הטיול - האצג - כפר ילדותה של אימי, כשעוד היה בצד ההונגרי
בעקרון, בהתאם לגילאי המשתתפים מדובר בטיול טעימות - נגיעות במקומות היפים שהומלצו פה, שוכרים רכב בקלוז' ולינה סגרנו רק בלילה הראשון בהאצג, את השאר לפי הקצב.
חשבתי על לינה בהאצג, סיביו, בראשוב, סיגשוארה וקלוז'
האם מומלץ לסגור מראש או שבתקופה זו פחות עמוס?
חברת השכרה מומלצת מקלוז'? ראיתי בטיפים דעות סותרות..
אילן - פסטיבל הכרוב הממולא מאוד עשה לי חשק וחבל שאנחנו מפספסים אותו, אולי יש לך מידע על פסטיבל אחר בשבוע שלנו
תודה מראש למגיבים
חנה
-
שבוע ברומניההיי חנה,
נראה לי מסלול מאוד מאוד מאתגר ל שמונה ימים (אני מניח ברוטו מתי נוחתים וממריאים?).
צריך לזכור שהנסיעה היא בדרכים יפיפיות אך איטיוווות.
מציע לשקול לוותר על Curtea de Argeș ומסיביו לעשות את החלק היפה של הטרנספאגרש הלוך חזור.
אם כבר מגיעים ל sovata אז לשקול להוסיף את lacu rose ו bicaz אולי במחיר ויתור על סיגישוארה.
אם לא מאוד בררנים במקומות הלינה אז כדאי לדעתי לא להזמין מראש (או להזמין עם אפשרות ביטול) ולהחליט על מסלול לפי קצב ההתקדמות.
תהנו
מקנאים!!!!!!
-
שבוע ברומניההמסלול מאוד שאפתני לשבוע.ברוטו..
במיוחד להרכב שלכם.למה למהר,לעבור,להיות רוב הזמן ברכב?
רוב הדרכים עוברות בין העיירות.מהירות הנסיעה בקושי 70-50 ק"מש.
תבדקו האן הכביש פתוח לכל אורכו.כדאי לטייל בחלק מסיביו עד אגם בלאה.וגם זה רק ביום בהיר ללא עננות.
אם כבר הטיסה לקלוג',הייתי מטיילת יותר בצפון.משאירה בכלל את אזור ברשוב לטיול אחר,מבוקרשט.
סובטה,גם לא נראית לי מתאימה לתקופה..במיוחד אם רק עוברים בה..
אם יהיה זמן ורצון תמשכו צפונה קצת יותר..
מפה שנראית לי,נראית כך
גוגל מפס,לא מוכן לעבור ישירות מסיביו לאגם בלאה..אבל זאת הכוונה.
-
שבוע ברומניהשלום חנה !
- מצטער שתפספסי את פסטיבל הכרוב הממולא אך אולי מצאתי לך תחליף .
מה דעתך על מהדורת הסתיו של פסטיבל הסלון לכלות שיערך בקלוז בתאריכים 20-23 לאוקטובר ( ראי תמונה ) בו יציגו גם הופעות של מוזיקה מסורתית לחתונות ואולי באיזה דוכן יגישו גם סארמאלה .
- לפני חודשיים השכרנו ביאשי רכב מחברת קלאס וואגן והיינו מרוצים. בקבלת הרכב שילמתי את כל הסכום במזומן והשארתי פיקדון של 50 אירו אשר קיבלתי בהחזרת הרכב . הפיקדון עבור הניירות ומיכל דלק מלא . כמובן שלקחנו את הביטוח המורחב שלהם . הסניף שלהם בקלוז ממש ליד שדה התעופה ועבור 10 איורו יבואו לקחת את הרכב מהשדה .
- אם אתן טסות בוויז אז הנחיתה בשעה 13.00 . אני מציע שבדרך להצאג תבקרו רק במכרה המלח בטורדה אם להורים אין בעיות הליכה . מהכניסה הישנה צריכים ללכת בפרוזדור של כששמאות מטרים ומהכניסה החדשה צריכים לרדת ולעלות בכ-100 מדרגות .
- לא יודע כמה זמן תקצבת לשורשים אך אם ישאר לכם זמן בקרו במוזאון הכפר ההצאגי שבמרחק 20 דקות נסיעה מהצאג. זה מוזאון פרטי בבית עץ ישן שנאספו בו פריטים ישנים ואפילו סרקופאג רומי .
- תיקנתי קצת את המסלול שלך ומסיביו תיסעו דרך הכפר CARTISOARA לכייון אגם באלאה בכביש הטראנספאגאראש . לנסוע רק במזג אויר יפה . בדרך חזרה מאגם באלאה תעצרו לצהרים בקומפלקס אלבוטה הנמצא כשבעה ק"מ בתוך היער והיה מעון הקיץ של צ'אושסקו .
- תשארו לפחות שתי לילות בבראשוב ולאחר מכן הייתי לן במלון עם הספא דנוביוס בסובאטה. כאן מצלמת האינטרנט שעל המלון וצופה על אגם URSU . הבית המציץ בין העצים בצד שמאל היא מסעדת הפטריה הקטנה היושבת ממש על שפת האגם .

-
שבוע ברומניהתודה על התגובה הזריזה הורים מקוריים (אהבתי את השם..)
המסלול יקוצר בהתאם להמלצות
ונראה לי שנשאיר את נושא הלינה פתוח וזורם

שבוע טוב
-
שבוע ברומניההי אמה,
קבלתי את הרושם שבראשוב היא יעד מקסים וחבל לוותר עליה
מקבלת את ההמלצה על הנסיעה רק עד האגם
תודה ושבוע טוב

-
שבוע ברומניהבוקר טוב אילן,
אני חושבת שאוותר על פסטיבל הכלות ואבדוק את הכרוב הממולא במסעדות..

ביום שאנחנו נוחתים יש את היום האחרן של הפסטיבל באלבא יוליה, שווה גיחה במקום טורדה?
המוזיאון נראה מעניין , ננסה לשלב ביום השני
תודה על ההמלצות ועדכון המסלול
שבוע מקסים

-
שבוע ברומניהשבוע טוב חנה !
- חשבתי שאתם טסים עם וויז איר שנוחת בקלוז' בשעה 13.00 ( ללא עיכובים ) ועד שתקבלו את הרכב ותצאו לדרך זה יהיה קרוב לשעה 14.00 ולכן הצעתי את הביקור במכרה המלח .
- את צודקת שביום האחרון של העונה מתוכננים במבצר אלבה יוליה כמה אירועים, אך לא הצעתי לך כיוון שתכננת לינה באותו היום בהצאג. אם תשני את הלינה לאלבה יוליה תוכלו לבקר בחלק מהאירועים המתוכננים :
א. 12.00 עד 12.20 תהלוכת החלפת המשמר ( מוקדם מדי עבורכם אם טסים עם וויז ) .
ב. 10.00 עד 20.00 חגיגות ההכתרה .
ג. 18.00 עד 19.00 דו קרב כינורות STRADIVARIUS & GUARNERI באולם התרבות .
ד. 21.00 עד 21.20 החלפת המשמר .