חודש בצפון הודו - התייעצות
-
אני וחברה שלי נוסעים ביום רביעי הבא (חמישי לפנות בוקר) לצפון הודו.
המסלול שאנחנו מתכננים כרגע הוא כזה..אשמח לדעת כמה ימים אתם ממליצים לשהות בכל מקום :
דלהי (יום אחד ושני לילות) - > אמריטשר (על הבוקר בטיסת פנים - יום אחד ולילה אחד) -- > דרמסאלה (מקלוד ג'אנג', באגסו, דרמקוט) -- >מנאלי (כולל ושישט) -- > קאסול ועמק פרואטי (לא בטוח) -- > רישיקש -- > הארידוור (לא בטוח) -- >דלהי -- > אגרה (טאג' מאהל בלבד) -- > דלהי
המלצות נוספות יתקבלו בברכהנ.ב
- הבנתי שהנסיעה מאמריטשר לדרמסאלה היא באוטובוס של מקומיים. יש אלטרנטיבה טובה יותר ממונית? כמה זה אמור לעלות ?
-הנסיעה ממנאלי לרישיקש גם קשוחה מאוד להבנתי. המלצות כדי לעבור אותה חלק.?
-
חודש בצפון הודו - התייעצותלכמה זמן אתם נוסעים?
-
חודש בצפון הודו - התייעצותהייתי עושה את מנאלי לפני דרמסאללה. מתחילה מצפון ויורדת.
אני חושבת שיותר הגיוני ממנאלי להמשיך לקאסול ואז לדרמסאללה- או לפחות זה מה שעשיתי בזמנו, לא זוכרת אם השיקולים היו נסיעות יותר הגיוניות או משהו אחר- בטוח שיש פה אנשים שיודעים יותר טוב ממני.
לא הייתי באמריצר אז לא יודעת איפה הכי נכון להכניס אותה בסדר שלכם...
הנסיעה מדלהי למנאלי היא נסיעה ארוכה ויכולה להיות גם ארוכה מאוד- קחו בחשבון. מניחה שאפשר לעשות גם איזו טיסת פנים כדי לחסוך את זה מעצמכם.
שאר הנסיעות היו בסדר גמור- סבירות לחלוטין
-
חודש בצפון הודו - התייעצותלא מבין את העניין של מי שנוסע לצפון הודו לטיול קצר, במיוחד אם זו הפעם הראשונה, והחלק העיקרי של הטיול שלו מבחינת נפח ימים זה מנאלי דראמסללה פארווטי.
זה כולם כפרים תיירותיים/ישראלים, עם נוף מרהיב, וליד כולם יש מפלים או משו כזה אבל לא אטרקציה מאוד שונה אחד מהשני. זה כמו לנסוע לתאילנד לשבועיים ולעבור שלושה חופים דומים.
כלומר אני לא נגד - הייתי בכולם וכיף גדול בכולם אבל בטיול כזה קצר פשוט חבל על הכסף של המעברים והזמן. ויש מקומות יותר מגוונים.
אמריטסר, איזור מנאלי פארווטי, ואיזור רישיקש רחוקים מאוד אחד מהשני. זה אפשרי אבל תתכוננו להרבה נסיעות מאוד ארוכות בזנן כל כך קצר. במקומכם הייתי בוחר שני איזורים ומתמקד בהם. נניח איזור פארווטי (היפה והמגוון מכולם) ואיזור רישיקש. אם מזג האוויר מתאים לספיטי וכינור זה הכי טוב
על טאג מאהל ואגרה - הייתי כבר ארבע פעמים בהודו וטרם מצאתי את החשק והפנאי לבקר שם. המחשבה להעביר יום בארבע שעות נסיעה לכיוון, קימה מוקדמת. הגעה מראש יום לפני לדלהי, להגיע לאתר שבסופו של דבר מי שלא מתעניין בשושלות הודיות וארכיטקטורה מוצא אותו בעיקר כסימון וי כי זה 'אחד מפלאי העולם לפי מגזין זר כלשהו',ורק להיזהר מכל החומרים המשלשלים והכייסים שיש באגרה, לחזור לדלהי לעוד לילה, כל זה נדחק תמיד הצידה לטובת המחשבה של עוד בוקר לקום מאוחר... עם שאל וכוס צ'אי טובה של בוקר.. באוויר הצלןל היבש והקריר מול ההימלאיה... בשבילי זה בחירה קלה.
וצמצמו זמן דלהי, חבל.
-
חודש בצפון הודו - התייעצותבאמת לא יודעת אם הייתי עולה עד למנאלי אם לא בשביל לה או ספיטי-קינור. ולגבי אגרה- אני חושבת שלהכל אפשר למצוא פתרון. אנחנו למשל נסענו לשם באוטובוס לילה מרישיקש, גם ככה היינו בסוף הטיול והיינו צריכים לחזור לדלהי. ואחכ לקחנו רכבת חזרה לדלהי- חוויה בפני עצמה. בקיצור זה לאו דווקא חייב לבוא על חשבון עוד בוקר מול נופי ההימאליה (שאין להם תחליף בחיייםםםם).
-
חודש בצפון הודו - התייעצותלגבי המסלול:
יש מספר רכבות יומיות שנוסעות בין הארידוואר ופתנקוט (Pathankot) שנמצאת שעתיים וחצי - שלוש במונית וארבע שעות באוטובוס מדרמסלה. יש רכבת נוחה ומהירה מדלהי לאמריצר. קחו את זה בחשבון בבניית המסלול.
יש משהו מאוד נוח בלישון באולד מנאלי, באגסו וקאסול. אלו מקומות שמכוונים לתייר הישראלי והכי קל להסתדר שם. אבל אז באמת תרגישו שהטיול עובר במקומות דומים אחד לשני כמו שאמרו לכם. אבל הם מציעים חוויה שונה אם קצת יוצאים מאזור הנוחות.
בעיני קאסול זה המקום הכי פחות נעים בפארוואטי, אלא אם אתם מגיעים בשביל לעשן ולאכול אוכל ישראלי. תמשיכו עוד קצת (ממש קצת) במעלה העמק ותגיעו למאניקרן שמעניינת בגלל המעינות החמים הקדושים לסיקים, ותמשיכו עוד במעלה העמק ותגיעו לכפרים הגבוהים והשקטים יותר, שקט שלא תמצאו במנאלי או דרמסלה.
בין ה 3 ל 6 באוקטובר הדלאי לאמה ילמד במקדש שלו במקלאוד גאנג' (דרמסלה). יגיעו אלפי אנשים להקשיב, נזירים ומשפחות טיבטיות אבל גם הרבה תיירים (וגם אני...). בעיני מאוד מומלץ (התוכן כמובן, אבל גם הטקסים, האנשים וכל מה שמסביב) אבל זה גם אומר שיהיה די עמוס בתיירים בתקופה הזו. יש באזור דרמסלה הרבה מקומות הקשורים לטיבטים, מקדשים, מוזיאונים, ועוד. יש שם גם המון אפשרויות למידה וקורסים: מבישול הודי וטיבטי, אומנות שונה (ציור טנגקות, הכנת מחרוזות) יוגה, מדיטציה לסוגיה, שיעורי בודהיזם ועוד.
לא הייתי מוותר על יום אחד (לפחות) בדלהי. יש שם קניונים ובתי קולנוע ענקיים (סרט בבית קולנוע בהודו זה לא מה שחשבתם), פארקים ירוקים, מבצרים ומבנים ארכיאולוגים בני מאות שנים, שווקים ענקיים וססגוניים בצורה בלתי רגילה (מאוד מאוד מעמיס על כל החושים, אבל זאת הודו לא פחות מהצ'אי מול ההימאליה), המסגד הגדול באסיה, מקדש הלוטוס הבהאי, מקדשים סיקים והינדים, מבני הממשלה והפרלמנט ועוד כל כך הרבה. יש באתר הצעות לימי טיול בדלהי. מאוד ממליץ לטעום ממנה קצת.