תכנון מסלול
-
שלום לכולם
אמנם הטיול מתוכנן לעוד כמה חודשים אבל אני מאלו שאוהבת שהכל מתוכנן ומוזמן ולכן צריכה עזרה.
אנו נוחתים במאי 2017 (כן, כן - עוד רחוק) - ב JFK בשתיים בצהריים.
מעוניינים להגיע לאגם פלאסיד ולמפלי הניאגרה (עם רכב)
מה המסלול המומלץ?
חשבנו על עצירת לילה באלבני ומשם להמשיך , השאלה לאן ? לפלאסיד או לניאגרה?
האם יש מה לראות בדרך ?
תודה מראש
-
תכנון מסלולאני לא עשיתי את המסלול המדובר, כך שאני לא כותב מנסיון אישי, אבל הייתי במפלי הניאגרה (המוצא היה במזרח מסצ'וסטס) וגם נסעתי צפונה עד מונטריאול על I-87, כך שאחבר בין שני הטיולים.
אולבני היא בחירה טובה למקום לינה. אני לנתי ליד שדה התעופה שלהם, בפרבר Latham. למרות שיש שדה תעופה, שקט שם בלילה והגישה לכביש המהיר היא קלה ומהירה. כאשר אתם שם, אני ממליץ לכם לבקר בבוקר למחרת ב- Empire State Plaza, שם נמצא ה - state house המפואר של מדינת ניו יורק כמו גם דברים אחרים (למשל, עליה לתצפית על העיר, נהר ההדסון והסביבה).
אני חושב שאתם מתכוונים ממילא לעשות מסלול לולאתי מאולבני להרי האדירונדאק, 1000 האיים ומפלי הניאגרה, ואחר כך איזור אגמי האצבעות וחזרה לאולבני (ומשם לעיר ניו יורק), או בכוון ההפוך. אולבני היא המפגש בין I-90 שחוצה את צפון מדינת ניו יורק ממזרח למערב עד באפלו (ליד מפלי הניאגרה) ו- I-87 שממשיך צפונה עד גבול קנדה, ועובר ליד הרי האדירונדאק. אינני רואה עדיפות לצד אחד על השני. לו היה מדובר בסתיו, הייתי יכול להכניס שיקולי תאריך ושלכת על מנת שתהיו בהרי האדירונדאק בזמן השלכת. במאי שיקול זה איננו רלבנטי. כלומר, אני חוזר לכך שאין בעיני חשיבות לסדר הטיול על הלולאה הזו.