פרו בוליביה
-
שלום, אנחנו זוג בני 50+ רוצים לטייל בפרו ובוליביה .בד"כ מטיילים עצמאית. מעוניינים לקבל המלצות לסוכנות מקומית הן בפרו והן בבוליביה לתכנון הטיול או לחילופין במידה ובנמצא ישראלי שנמצא בארצות אלו ומתכנן טיולים עצמאיים בליווי מדריכים מקומיים. תודה תמי [email protected]
-
פרו בוליביהאם בדר"כ אתם מטיילים עצמאית , אז למה אתם צריכים מישהו שיתכנן לכם את הטיול הזה ? אלה מדינות מאוד נוחות וקלות לטיול עצמאי .
כדאי ורצוי לקרוא בטיפים ובבלוגים כאן באתר ובאתרים אחרים, ולתכנן לבד .
תכנון כזה בדר"כ יהיה יותר טוב מרוב התכנונים שתקבלו תמורת תשלום .
-
פרו בוליביהמצאנו שהדרכה של מדריכים מקומיים יש לה ערך מוסף גדול מאוד שמעשיר את הטיול. בעיקר בתרבויות שונות. טיפים כמובן משתמשים בהם .
-
פרו בוליביהאת בהחלט צודקת . מדריכים מקומיים מוסיפים המון ומשדרגים מאוד את ההבנה של המקום .
אני טיילתי חודשיים רק בפרו . תכננתי את הטיול בעצמי , ז"א החלטתי איזה מקומות\ערים מעניינים אותי , ועברתי בינייהם באטוטבוס או טיסה בעצמי .
בכל מקום נרשמתי לטיולים בסוכנויות הטיולים המקומיות . לא הזמנתי שום דבר מראש . יש בלי סוף מלונות ברמות שונות, וכל יום יוצאים טיולים מודרכים .
בדר"כ נרשמים לטיול שיוצא למחרת . הטיולים מתבצעים במיניבוס או אוטובוס עם מדריך מקומי שמסביר בספרדית ואנגלית . כל התיירים מרחבי העיר שנרשמו לטיול ביום הספציפי הזה נוסעים באותו רכב . עם זה טיול פופולרי, אז יוצאים כמה אוטובוסים . בכל אוטובוס המדריך שלו . (זה כמו טיול בית ספר, רק של מבוגרים).
לדוגמה לעיר טרוחיו הגעתי באוטובוס לילה שהגיע לעיר ב- 6 בבוקר . מהתחנה המרכזית לקחתי מונית לעיר, מצאתי מלון ויצאתי באותו יום לטיול עם מדריך ואוטובוס תיירים בצ'אן-צ'אן ופרמידת הירח והשמש . מעניין מאוד .
למחרת יצאתי לטיול בעיר צ'יקלאיו לקברים של "LORD OF SIPAN" . זה אפילו יותר מעניין מצ'אן -צ'אן . בטיול הזה כל התיירים האחרים היו פרואנים שמטיילים במדינה שלהם . אז המדריך הסביר להם בספרדית ,ולי הוא נתן הסברים פרטיים באנגלית .
-
פרו בוליביהשכחתי לרשום שטיול כזה יהיה הרבה יותר זול מטיול שמישהו יארגן לכם מראש , ובדר"כ יותר מעניין , מפני שאתם מחליטים על המסלול אחרי קריאה ולימוד עצמי .
הטיול יהיה זול יותר, גם אם תגיעו לסוכנויות התיירות המקומיות בכל עיר ותבקשו טיול פרטי . עם מדריך פרטי שנוהג ברכב שלו או עם נהג\מונית .