קוסטה ריקה מרץ 2017
-
שלום לחברי הפורום,
אודה לעזרתכם בתכנון טיול לקוסטה ריקה, מרץ 2017, 2 הורים + 3 ילדים (גילאים: 13,11,6) :
השכרת רכב - עשיתי סקר קצר דרך האינטרנט, ג'יפ 4X4 FULL SIZE כולל כל הביטוחים, כולל כיסוי לצמיגים ושמשות, ללא השתתפות עצמית, כולל שירותי דרך, הכי זול שראיתי כ-1,500 $, לתקופה של 12 יום, האם סביר?
יום 1 - נחיתה בשעות הצהריים - איסוף רכב ולינה בשדה התעופה
יום 2 - 4 - ARENAL
אטראקציות בדרך מסאן חוזה לכיוון Arenal?
יום 5 - 7 - Monteverde
יום 8 - 11 Manuel Antonio
יש לנו כמעט 4 ימים מלאים באזור זה, האם זה יותר מידיי? אם כן, מה האלטרנטיבה?
יום 12 - חצי יום Manuel Antonio וחזרה לסאן חוזה, החזרת הרכב השכור
יום 13 - 15 Tortuguero
נשמח להמלצה על חברה טיולים (כולל הסעה מסאן חוזה), עד כמה כדאי להזמין מראש?
ביום ה-15 צריכים לחזור ללינה לסאן חוזה
יום 16 - טיסת בוקר חזרה הביתה
נשמח לשמוע אילו אטראקציות כדאי לעשות בכל אחת מהמקומות והערות למסלול
בתודה מראש
-
קוסטה ריקה מרץ 2017המסלול בסדר גמור, בחרתם כמה יעדים נתתם לכל אחד זמן סביר לעשות חלק מהפעילויות, יש לכם 5 אנשים וזה תמיד יותר רצונות לספק.
הייתי אולי מוריד יום אחד מטורטוגרו ומעביר אותו לארנל. כי בטורטוגרו מגיעים ללילה אחד ולמחרת שייט מנגרובים בבוקר ועדיין אפשר לצאת משם. זה כפר קטן ולא יהיו הרבה אפשרויות בו. ללה פורטונה ( ארנל) תגיעו אחרי טיסה ועם ג'ט לג- ככה שיש מצב שתצליחו לעשות פחות בגלל העייפות.
בדרך לארנל אתם יכולים לסטות לפואס ולגני לה פז- תוכלו להעביר שם כמה שעות בשקט.
לגבי הימים במנואל אנטוניו- האם אתם גם רוצים להיות סתם על החוף? אם כן לא יהיה לכם בעיה עם אורך השהות.
מבחינת אטרקציות- זה שאלה של מה מעניין אתכם - אטרקציות זה מסלולי הליכה? זה פעילות אתגרית? חיות?
אני יכול להגיד לכם שהילדים שלי נהנו במקומות כמו האיגואנות במואייה. במעיינות החמים של בלדי, גם מפל לה פורטונה עבר יפה. כל מקום שהיו בו חיות.
שמורת קורי קנצ'ה במונטה ורדה.
יש לכם גשרים תלויים וקנופי ( אני אישית לא הייתי מעלה לזה ילד בן 6 אבל יש פה בפורום אנשים שהעלו גם צעירים מזה), חוות פרפרים וצפרדעים, יערות להליכות קצרות, מסלול הליכה בארנל, שמורות פרטיות למיניהן באזור פורטונה, יציאה לטיול בקנו נגרו ( מפורטונה) או לריו סלסטה. אם רוצים יש מחוץ לפורטונה גם את מערות ונדו או ביקור אצל שרידי משפחות האינדיאנים בקוסטה ריקה לא רחוק מהעיירה גווטוסו ( לדעתי צריך הבנה סבירה בספרדית כדי להפיק משהו מהביקור)...
בקיצור יש שפע של אפשרויות. אני חושב שיותר באזור פורטונה מאשר בשאר.
אבל גם ממנואל אנטוניו אפשר לצאת לחאקו בשביל יותר אפשרויות ויש את התנינים בטרקולס, אפשר לחפש באזור גם מקום לתת לילדים ( ולמבוגרים?) שיעור גלישה- שוב לא מתאים לגיל 6 - והם לרוב לא יקחו ילדים בגיל זה, אבל שני הגדולים שלי מאוד נהנו מזה ( אמנם בניקרגואה- אבל מניח שהרעיון לא שונה פה... רק יקר יותר
)...בקיצור- יהיו לכם שפע של אפשרויות לבחור מהן- תוכלו להחליט גם שם.
-
קוסטה ריקה מרץ 2017תודה רבה ושבת שלום
-
קוסטה ריקה מרץ 2017נשמע לי קצת יקר לרכב...
אנחנו השכרנו מ-VAMOS ועלה בערך 50$ ליום כולל כל הביטוחים לג'יפ גדול.
ממליצה לפנות אליהם ישירות למייל, יש מצב שתקבלו מחיר זול יותר ממה שתראו באתר שלהם.
ממליצה לבדוק גם אפשרות לשכור דרך חברה שעובדת עם costa rica discount. אמנם ההנחה היא רק על המחיר ההשכרה (ללא כל הביטוחים) אבל לנו זה יצא משתלם.
-
קוסטה ריקה מרץ 2017 -
קוסטה ריקה מרץ 2017תודה רבה על ההמלצות
-
שלום שוב,
בשלבים סופיים של תכנון הטיול, האם Tortuguero הוא MUST, אני קצת מפחד מרעלת טבע, בעיקר לילדים או שאולי כדאי לסיים בכמה ימים בריזורט, נשמח להמלצות לריזורטים שמתאימים לילדים, מישהו היה אולי ב- DoubleTree Resort by Hilton Hotel Central Pacific - Costa Rica
El Roble, Puntarenas, Costa Rica
או יכול להמליץ על האיזור
בתודה מראש
-
למיטב ידיעתי, עונת ההטלה של הצבים אינה במרץ, כך שכנראה זה לא MUST מהבחינתה הזו. אנחנו נסענו בתחילת עונת ההטלה (יולי), לא חזינו בהטלה ובכל זאת מאד נהננו מחוויית השייט לטורטוגרו וחזרה וגם מהשייט בשמורה עצמה.
-
שלום לחברי הפורום,
לגבי ריו סלסטה, האם יש גם מסלול יותר קצר, שגם מתאים לילדים שלא אוהבים ללכת יותר מידיי? אנחנו יוצאים בבוקר מפורטונה ואמורים להגיע לקראת ערב למונטה ורדה באותו יום
אנחנו כנראה נוותר על הריזורט וניסע יומיים ל- Tortuguero במקום ולכן מתפנה לנו יום בטיול כשאנחנו באזור מנואל אנטוניו, חשבנו אולי לנסוע ל- Coronado לעשות שייט לוויתנים, מישהו מכיר? האם כדאי לבקר בעיר עצמה?
נשמח לשמוע גם המלצות למקומות אחרים
בתודה מראש
-
ריו סלסטה- המסלול היה רק כ-3 שעות כשחלק מזה היה רחצה באזור של זרימה של מים חמים בנהר. היה רק טיפוס אחד קצר והשאר די מישורי. זה לגבי התחלה מריו סלסטה הכפר. יש רבים שמתחילים מהצד השני ויתכן ששם יש יותר הליכה, אבל את זה לא עשיתי.
אם חשבתם על ריו סלסטה באותו יום עם נסיעה למונטהורדה הייתי ממליץ לכם ללון בסמוך לשמורה. ככה תוכלו כבר ב-7 להתחיל ללכת וב-10-11 לנסוע הלאה.. אחרת אתם תסתבכו לכיוון הגעה בחושך למונטהורדה, אם תתחילו מפורטונה. וגם עם לינה שם אני לא בטוח אם לא תיגררו לחשיכה.
לגבי קורונאדו- לא הייתי שם כי הדרך בזמנו הסתיימה באוויטה- אבל מניח שמדובר במקום קטן שאל תבנו על ביקור ממושך בו. אתם יכולים לדעתי למצוא חברות לשייט לויתנים גם באוויטה. ומאחר שמרץ זה עדיין בעונת הנדידה שלהם- יש מצב שתראו אותו.
-
באיזו שעה אתם נוחתים בצהריים?
אם בשעה מוקדמת – ניתן לצאת לכיוון לה-פס וללון שם, וכך על הבוקר להתחיל שם ולהמשיך לפורטונה, אם הנחיתה היא אחה”צ (נאמר – אחרי שעה 14:00-1500) כדאי להישאר בסן-חוזה.
קחו בחשבון שאת הרכב לא מקבלים בשדה התעופה כמו בשדות תעופה אחרים, אלא נוסעים בשאטל של הסוכנות למשרד ההשכרה הסמוך לשדה (כ- 10 דקות נסיעה)