עניין רציני- שפשפות
-
שלום רב!
אני מעוניין ברעיונותיכם לגבי מניעת שפשפות באיזור המפשעה
תמיד אחרי הליכה ארוכה וממושכת יש לי שפשפות מטורפות שאחר כך אני לא מסוגל יותר ללכת, אני בטוח שזה קורה לעוד אנשים.
אולי יש איזה תכשיר מיוחד או משהו אחר למניעת השפשפות, תודה על התשובות. -
עניין רציני- שפשפותבוודאי שיש תכשירים.
יש משחות ששמים לפני טיול מאומץ למניעה- כמו "אקילן" ו"שפשוף נעים" (חחח...
) . שמים ממש קצת ואין שום סיכוי לשפשפת
יש גם משחות לטיפול בשפשפת כמו "בייבי פסטה" או אפילו משחות לתפרחת טיטולים של תינוקות (המשחות שהזכרתי מקודם פחות מתאימות לטיפול אלא יותר למניעה) .
בכל מקרה- תפנה לבית מרקחת, בטוח יש מבחר גדול יותר ממה שרשמתי כאן. -
עניין רציני- שפשפותגם לי היתה בעיה רצינית עם זה, עד שהתחלתי להשתמש בחמאת שיאה (shea). תקנה אותה בצורה גולמית, תמרח ארחי מקלחת וזה פשוט מעולה. ריח לא משהו אבל טבעי לגמרי ולא יקר! -
עניין רציני- שפשפותהפתרון הפשוט ביותר (אם כי לא בטוח שהזול ביותר) הוא לקנות תחתונים מנדפות זיעה בסגנון כמו טיטס.
יש כאלה ל nike וירון אמר שיביאו כאלה ללמטייל שיותר מתאימות לטיולים שווה בדיקה. -
עניין רציני- שפשפותבאמת הכי חשוב זה רפואה מונעת, לא יודעת על תחתונים מנדפי זיעה אבל הסתובבתי חצי שנה במזרח בלי שפשפות, הכי חשוב זה לחליף תחתונים כל יום, מכנסיים שיהיו מבד נושם ולא משהו בסגנון פוליאסטר או ניילון 100% ויהיה בדסר וכמובן להתקלח ולסבן את האזור, פה אומנם האופציה לכל יום היא לא ראלית הטיולים כאלה אבל כל פעם שניתן במקרה ויש שפשפת יש חומר מ-ד-ה-י-ם שנראה SPIRIT וזה שורף את האמא של כל השפשפות !!! -
ראשית, תמיד כדאי למנוע מלטפל.מה זה אומר?
1. תחתונים נושמות מבד נושם סינטטי, ואם לא - עדיפים בוקסרים על תחתונים עם תפרים באזור צד הרגל (אם כי לי בוקסרים נורא לא נוחים). זה לבד פותר את רוב הבעיות הקשורות בשפשפות. מכנסיים מבד נושם (ובניגוד למה שנאמר כאן, בד נושם יכול להיות גם פוליאסטר וגם ניילון. תלוי *איזה* פוליאסטר ו*איזה* ניילון. coolmax, למשל, הוא בד פוליאסטר ידוע וותיק שנושם הרבה יותר מכותנה, ומשמש בהצלחה רבה בתחתוני טיולים כבר עשור בערך). חשוב מאוד - להימנע מתפרים בולטים באזור צד הרגל. אם כבר יש תפר, אך ורק שטוח. אם אפשר - כאלה בלי תפרים בכלל.
2. אם זה לא עוזר - חיטוי לפני כל יום הליכה. אחת מהמשחות הרלוונטיות שהוזכרו כאן. כמו-כן, למרות שההצעה הזו מן הסתם תיתקל בבעתה בקרב קוראים ממין זכר: שפשפת היא תוצאה של פטריות. פטריות משגשגות באזורים חמים ולחים. שם למטה יש לכם בדיוק כזה דבר, והשיער שם מאפשר לפטריות להתרבות בצורה אופטימלית. כן כן. כלומר, אם תגלחו (או תתלשו, או משהו) את השיער מהאזור המועד לפורענות, הסיכויים לשפשפת יקטנו בצורה ניכרת. אם אתם עושים את זה, בכל אופן, יכול להיות שהשיער הגדל יתחיל לגרד אחרי כמה ימים. אבל זה פחות גרוע משפשפת.
3. לאחר מעשה, אם כבר יש שפשפת: א. דקטרין או משחה אנטי-פטרייתית דומה.
ב. לא להגזים עם מקלחות וסבון. אחרי מקלחת לשים טלק כדי לייבש את האזור, ואחריו שוב דקטרין.
ג. לישון עם תחתונים רפויים מאוד או בלי, כדי לא לספק לפטריות שוב סביבה נוחה.
4. עצת חירום, אם אתם צריכים ללכת עוד כמה שעות, יש לכם שפשפת ואין לכם מה לעשות:
אלכוהול (70% וצפונה. Spirit, אגב, זה שם אנגלי מקובל לאלכוהול לשתיה). זה יכאב נוראית, וכשאני אומר נוראית אני מתכוון שזה כואב בצורה שאין דרך לדמיין אותה ומביא לצרחות מכאבים, אבל אחרי כמה דקות, כשהכאב הנורא נרגע, השפשפת דועכת ומאפשרת את ההליכה והיציאה מהשטח, בצורה שלא הייתה מתאפשרת בלעדיה. -
עוד אופציה לחירוםעוד אופציה לחירום היא לרסס דיאודורנט ספריי על המקום הנגוע.
זה שורף בטירוף אבל עושה יופי את העבודה.
ריססתי להרבה חניכות שלי במחנות וטיולים ואחרי הבכי והקללות הן יכלו להמשיך לטייל בנעימות. -
הפיתרון לשפשפותמניסיון:
חבל להגיע למצב של לטפל בשפשפת (וכן בושם עושה את העבודה אבל שורף רצח), עדיף למנוע את השפשפת מראש.
הדרך היחידה שאני מכיר למנוע שפשפות זה ללכת עם טייטס. זה לא משנה של איזה חברה, נייקי, סוקוני, דיאדורה או סתם טייטס מהשוק, הכל עובד ואפשר למצוא את זה בכל חנות ספורט או ביגוד כמעט.
שום אבקה לא תמנע לגמרי שפשפת, לא יודע לגבי משחות כי לא ניסיתי.
מה שאני כן יודע זה שעשיתי שבועות שלמים של הליכות בחום ובזיעה עם טייטס ולא הייתה לי שום שפשפת. זה עובד מצוין. -
לא תמיד(מתנצלת מראש-)
טייטס לא עוזר לכולם, אולי לאנשים רזים יחסית, שהרגליים שלהם רחוקות יותר אחת מהשנייה ויש פחות חיכוך ביניהן.
ככלל- ככל שהמקום מאוורר פחות- הוא מזיע יותר- וטייטס רק מגביר זיעה.
-
איו צורך להתנצלתמיד טוב לשמוע דעה נוספת.
-
איו צורך להתנצלהתנצלתי על תוכן ההודעה שלי (אולי קצת בוטה לחלק מהאנשים)

-
לא תמידזה פשוט לא נכון.
זה אולי נכון לגבי טייטס של 20 שקל שקונים בשוק.
אם קונים טייטס ריצה למשל (של כל אחת מהחברות המובילות) ה"נשימה" של הבד הרבה יותר גבוהה והגוף נשאר יבש.
וכל פתרונות הכסף, פה ש"שורפים" זה בגלל שאילו רכיבים מבוססים אלכוהל שזה הורג את הפטריה. -
קסם לא כסף -
עניין רציני- שפשפותועוד הצעה לא שגרתית....
פעם.... בנווט בדד.... חטף בן זוגי שפשפת שלא מהעולם הזה.
כמובן שלא היה לנו ספירט טו דאודורנט באחת בלילה באמצע הנגב..
אז....
'השאלתי' מהבדואים חמור שנווט יותר טוב משנינו.
(לאחרונה הוא ראה קשור ליד בריכת המים של נבטים)
אז בחירום אמיתי, משכירים בהמת משא ויוצאים מהשטח להתארגנות.
לא בדיוק 'מונע' אבל עוזר בחירום!