נפאל לשבועיים, טיולי יום
-
בתחושה שלי, רוב המטיילים לאזור קטמנדו וההימלאיה, בד"כ עושים טרקים, מצוידים היטב וכדו'.
גם מעיון בטיפים, יש מעט מאד על טיולי יום בנפאל.
ולעיתים הטיפים מוכווני חסכון של כמה דולרים (לא מזלזל, פשוט מתאים לפרופיל מסוים)
אז כך, שוקל לטוס אחרי החגים, לכעד שבועיים לקטמנדו, ומעוניין בטיולים שלא דורשים כושר מיוחד או ציוד מיוחד.
יותר טיולי יום, או טיולים שלא צריכים לסחוב יותר מדי, או ציוד אלפיני.
גם טיולי ג'יפים באים בחשבון.
אשמח להמלצות או\ו כיוון.
תודה
(להבהרת רקע, טיילתי ב 2013, 3 ימים באתיופיה בהרי הסימיאן, שמגיעים עד לכ 4000 מ', באזור שטיילתי, כשאת התיק הגדול, סוחבת פרד, ובלילה השינה, במעין גסטהאוסים למטיילים, מה שלא דרש ציוד מיוחד, למרות הקור בלילה, שהוא סביר, ולא יורד מתחת ל 0) -
נפאל לשבועיים, טיולי יוםבנפאל הפורטר סוחב את התיק הכבד (במקום הפרד באתיופיה) .
תקרא על טיולים בעמק קטמנדו . אלה טיולים יומיים .
למעשה עכשיו הכל בנוי , ולא תרגיש שאתה עובר מעיר לעיר בעמק הזה .
בדיוק כמו שלא תרגיש שאתה עובר מעיר לעיר בגוש דן או בקריות בחיפה .
אפשר לסוע לנגרקוט (אם אני לא טועה בשם) . זה כ- שעתיים\שלוש מקטמנדו .
אתה יכול לסוע לפוקרה , ולטייל בה . אפשר לעשות את טרק המלכים .
טרק קל מאוד של כ- 3 ימים .
*** דרך אגב , הרוב המוחלט של המטיילים מטיילים ללא ציוד מיוחד .
רק עם נעלי טרקים, לא לשלג, ומקלות הליכה רגילים . לא גרזנים וקרמפונים .
-
נפאל לשבועיים, טיולי יוםהי,
גולת הכותרת בנפאל היא בהחלט טרקים (מסלולים רב-יומיים) אבל זה לא אומר שאי אפשר לטייל בה אחרת.
בנוסף - כפי שהסביר דורון, לא מדובר במסלולים ל"מקצוענים". אתה לא צריך להיות אלפיניסט כדי ללכת הרבה מהמסלולים בנפאל וגם לא זקוק לציוד מיוחד - מעבר למה שמקובל לקחת לטרקים. אם אתה נעזר בשרותים של פורטר (סבל) אז אתה בעצמך סוחב רק תרמיל יום (גם אם המסלול שבחרת אינו מסלול-יום, כלומר אתה לא חוזר לאותו מקום לינה לילה אחרי לילה). וה- tea houses שתפגוש בדרך הם אולי בסיסיים למדי לפעמים אבל כנראה שהם די דומים למה שפגשת באתיופיה (שבה עדיין לא טיילתי).
בקיצור: אתה יכול בקלות לטייל ולהנות בנפאל גם אם אינך אלפיניסט מדופלם, גם אם אינך סוחב ציוד מיוחד וגם אם לא מתאימים לך מסלולים ארוכים ממש.
בנוסף למה שהציע דורון, אני יכולה להציע הצצה לאיזור הסולו-קומבו (אברסט). אתה יכול לקחת טיסה ללוקלה ולהגיע ביומיים, בנחת לנאמצ'ה בזר. יש אינספור בתי הארחה מזמינים בכפרים שבדרך - אתה צריך רק לבחור, לפי ההיצע בנק' בה אתה מחליט לעצור. מנאמצ'ה, גם אם אינך רוצה להמשיך להתקדם, אתה יכול לצאת למסלולי יום. אתה יכול להקדיש יום אחד לביקור ב- Everest View Hotel ובכפרים Khumjung ו- Khunde ויום אחד לביקור ב- Thame.
ביום החמישי אתה חוזר ללוקלה וטס בחזרה לקטמנדו (אולי אחרי לינה בכפר) והינה "סגרת" לך 5 ימים שבעיני הם נפלאים, גם אם הם לא הדרך הכי פופולרית לטייל למרגלות האברסט (רוב המטיילים נשארים לפרק זמן הרבה יותר ארוך ומטפסים הלאה בשבילים השונים - וזה אכן מאוד-מאוד מומלץ אבל ממש לא חובה!!! לפחות לטעמי).
אתה מוזמן לקרוא על החוויות שלי מהמסלול הנ"ל בבלוג (פרקים 1-4 עוסקים במקטע הנ"ל ובמסלולי הצד שציינתי; אני המשכתי משם לגוקיו והלאה לאברסט בייס קמפ ומשם לצ'וקהונג - סה"כ 21 ימים - אבל אתה לא חייב לאמץ את כל המסלול!). שים לב שאף כי אני לא הולכת עם פורטר או מדריך - אתה בהחלט יכול!
אני בטוחה שיש עוד הרבה מסלולים שאפשר להתאים למידותך. אין סיבה לטעמי להירתע מהעובדה שרוב המבקרים בנפאל מטיילים אחרת ממך! אבל גם אין סיבה לחשוש מטרקים ארוכים יותר מכפי שהורגלת. נפאל פשוט בנויה לכך ועם סיוע של פורטר ואולי גם מדריך - זה באמת לא כל כך מסובך
בהצלחה!!!
-
נפאל לשבועיים, טיולי יום1. תודה רבה, קראתי על עמק קטמנדו ועוד אקרא
2. טרק המלכים ? לא מצאתי בגוגל
3. כמה עולה פורטר, אגב ? 500-600 ? ושוכרים אותו אצל סוויסה בקטמנדו ?
4. עד כמה קריטי נעלי טרקים, ולא נעלי ספורט ? מה אופי השביל ?
אגב, אני מחפש יותר טבע ופחות ערים (לפי מה שראיתי עמק קטמנדו מתאים לענין)
-
נפאל לשבועיים, טיולי יוםתודה רבה !
1. קראתי את 4 החלקים, ואת ההסבר שלך כאן.
אם אני מבין נכון, המלצתך:
טיסה ללוקלה (30 דק׳. אגב מה המחיר ? זמינות של הטיסה ? עד כמה צריך להזמין מראש ? )
הליכה ביומיים לנאמצ׳ה, ושם לעשות בין יום לשלשה, מסלולי יום, של חזרה לנאמצ׳ה. ויום אחד חזרה ללוקלה -> קטמנדו. כלומר בין 3 ימים ל 6 ימים.
-> הנוף המושלג, מתחיל מתחילת המסלול, או רק מנאמצ׳ה ?
2. למה סחבת שקש ? מה יש בגסטהאוסים ? לא מספיק להביא מצעים קלים ?
3. מה שמקובל לקחת לטרקים... מממ, אני למשל עד היום הצלחתי להתסדר עם נעלי ספורט או סנדלי הרים
4. כמה סביר שיהיה גשם באזור סוף אוקטובר תחילת נובמבר ?
-
נפאל לשבועיים, טיולי יום1. קראתי את 4 החלקים, ואת ההסבר שלך כאן.
אם אני מבין נכון, המלצתך:
טיסה ללוקלה (30 דק׳. אגב מה המחיר ? זמינות של הטיסה ? עד כמה צריך להזמין מראש ? )
הליכה ביומיים לנאמצ׳ה, ושם לעשות בין יום לשלשה, מסלולי יום, של חזרה לנאמצ׳ה. ויום אחד חזרה ללוקלה -> קטמנדו. כלומר בין 3 ימים ל 6 ימים.
-> הנוף המושלג, מתחיל מתחילת המסלול, או רק מנאמצ׳ה ?
** אני לא זוכרת מחיר - ובכל מקרה עבר קצת זמן מאז שאני טסתי... תצטרך לחפש מידע עדכני יותר.
** טיסות יש כל הזמן. כמה פעמים ביום. אבל - כתלות במזג האוויר! כלומר: במקרה של מזג אוויר גרוע יכול גם להיות שטיסות יתבטלו במשך כמה ימים רצוף. אם אתה הולך על המסלול הזה - אל תתכנן אותו לסוף-סוף הטיול. חייבים להשאיר ימי ספייר לבלת"מים שכאלו.
** אני לא הזמנתי כלום מראש - הגעתי לקטמנדו והתארגנתי שם אצל סוכן כמעט מהיום-למחר. הזמן שלך מוגבל יותר אז אולי כדאי להזמין מראש.
** כן - בין 3 ל- 6 ימים נשמע לי מינימום הגיוני. לחזור ביום אחד מנאמצ'ה ללוקלה יכול להיות קצת ארוך. תלוי בכושר שלך וברצון/מוטיבציה. מקסימום עוצרים בדרך ומגיעים למחרת בשעות הבוקר-צהרים.
אני מאוד ממליצה לבלות לפחות יום בנאמצ'ה וסביבותיה! אחרת לא כל כך רואה טעם במסלול... כלומר - הייתי אומרת 4-6 ימים - 3 זה ממש מעט...
** הנוף בתחילת המסלול ירוק בעיקרו. ההרים המושלגים מתחילים גבוה יותר.
כפי שכתבתי בבלוג, בסוף היום הראשון מצאתי את עצמי בכפר מונג'ו (או משהו כזה) שממנו כבר נשקפו פסגות לבנות (אף כי בסביבתו הקרובה עדיין ירוק מאוד).
2. למה סחבת שקש ? מה יש בגסטהאוסים ? לא מספיק להביא מצעים קלים ?
** סחבתי שק"ש כדי להיות יותר בטוחה. אל תשכח שהגעתי הרבה יותר גבוה מכפי שאתה מתכנן. בתי התה בסיסיים יותר והרבה יותר קר בגובה. אפשר להסתדר בלי! בבתי התה החדרים מאוד בסיסיים בד"כ אבל שמיכות יש בכולם. ליינר של שק"ש אמור להספיק.
3. מה שמקובל לקחת לטרקים... מממ, אני למשל עד היום הצלחתי להתסדר עם נעלי ספורט או סנדלי הרים
** רשימות ציוד יש ברשת בשפע - כל אחד וטעמו הוא

אישית אני מעדיפה נעליים גבוהות אבל תזכור שאני סוחבת ציוד! המסלול שאני עשיתי, כשהולכים בלי פורטר, די מחייב לטעמי נעל הליכה "רצינית" יותר. אם אינך סוחב מעבר לתרמיל יום ואם אתה מסתפק במסלול הנמוך (שאינו מושלג) יכול להיות שנעליים נמוכות יספיקו לך. זה מאוד עניין של הרגל וטעם.
4. כמה סביר שיהיה גשם באזור סוף אוקטובר תחילת נובמבר ?
** אני פחות מכירה את מזג האוויר מסוף אוקטובר. אני הלכתי מאמצע ספטמבר וניתקלתי בגשם רק אחה"צ בימים הראשונים.
אבל בהרים חייבים להיות מוכנים לגשם. תמיד.
-
Royal Trekאגב, נדמה לי שהמסלול שדורון העלה נקרא באנגלית Royal Trek -
Royal Trek ונראה שאכן יכול להתאים לך (לא הלכתי אותו).
דורון יוכל לאשר.
-
נפאל לשבועיים, טיולי יוםתודה רבה ! מעולה !