ואולי בכל זאת נורבגיה?
-
היי,
לאחר כמה שינויים שהיו לי בזמן האחרון, יש לי אפשרות לצאת לטיול בחו"ל לקראת סוף ספטמבר (22-23 לחודש) ואני שוקל בכובד ראש להגשים חלום ולהגיע לנורבגיה.
אני יודע שזאת אינה תקופה אידיאלית, אבל שנה הבאה ספק אם תהיה לי אפשרות לטייל בחו"ל. כמו כן, אולי זה יצא טיפה יותר זול, במדינה שהיא גם ככה יקרה בטירוף.
עם זאת, אני רוצה להבין את הבעייתיות בטיול בנורבגיה בתקופה הזו כדי שאדע לשקול אם זה באמת מתאים לי או לא.
- מה יש לי להפסיד? יש אטרקציות יחודיות לנורבגיה שלא אוכל להזמין? סה"כ יש לי עניין בלראות הרבה נוף וטבע, אין לי שום אינטרס בהזמנת שייט במעבורות וכו...
- במה כרוכה החסימת כבישים? יש מצב שאתקע באותו אזור ולא יהיה כביש אחר להמשיך הלאה או יותר גרוע לחזור חזרה בזמן? אם כן, זה משהו יומי או יכול להיות משהו מאוד ממושך?
- בהנחה שאני מגיע לשם כבר עם אוטו שכור, יש תלות במעבורות או שהכל אפשרי לעבור בנהיגה על הכבישים?
- בגלל עונת המעבר הבנתי שדווקא אפשר לראות צבעים מאוד יפים שמה. אז מה אני כן מפסיד מבחינת הנופים? יש מצב שלא אוכל לראות את הפיורדים?
- אם אני מושך את הטיול לשבועיים ויוצא כך שבתחילת אוקטובר אני מגיע לאזור הצפוני יותר של נורבגיה, יש סבירות גבוהה לראות את הזוהר הצפוני?
- בנוגע לתקציב, מה מחירי הדלק ובכמה יקר יותר לקנות שם אוכל בסופר לעומת הארץ (למשל חבילת פסטה/אורץ פשוטה ושימורי טונה)?
- אין לי כוונה לעשות טרקים ארוכים ואני לא מתכנן שינה בשטח, אז עניין הגשם/קור לא מרתיע אותנו.
- האם אפשרי בתקופה הזאת לעבור ב-Atlantic Ocean Road?
אשמח לשמוע על עוד דברים שלא לקחתי פה בחשבון שיכולים להפריע בטיול כזה, שלא לקחתי בחשבון.
-
ואולי בכל זאת נורבגיה?22 לספטמבר- כלומר השבוע ביום חמישי?
לגבי השאלות
כן. כבישים יכולים להיות חסומים לגמרי עם שלג (קורה כשהוא מקדים) ואז אין לך שום ברירה חוץ מלחכות שיפתחו את הציר עם המפלסות.
היות וטיילתי בתחילת ספטמבר לפני כמה שנים וגם נתקעתי קצת, המשמעות אינה ימים שלמים אבל בהחלט אפשר היה לחכות שעות.
לאחור אפשר לחזור אבל אי אפשר להתקדם והטיול בנורווגיה בנוי על התקדמות.
יש הכרח בחלק מהמסלול להשתמש במעבורות. כל ניסיון ל"עקוף" אותן גורר נסיעה של מאות ק"מ מסביב- לא ריאלי. אתה מאד תלוי במעבורות ולאלו יש לוח זמנים מקוצר עד מאד בתקופה זו של השנה.
-
ואולי בכל זאת נורבגיה?כן, בשבוע הקרוב.
אז אם אני מתכנן מראש נכון את הזמנים (בהנחה שאני לא תקוע במקום מסויים לחכות שיפנו את הכבישים) אני מאמין שאפשר להגיע בזמן למעבורות.
האם לטיול של שבוע/שבוע וחצי יש הרבה מעבורות כאלה לקחת? וכמה עולה בערך להזמין מעבורות כזו לשני אנשים עם רכב?
-
ואולי בכל זאת נורבגיה?חשוב על המעבורת כחלק מהכביש. במקום שתנוע על הכביש, המעבורת תנוע תחתך. מסיבה זו, המעבורות הן ציבוריות, ואין לך אפשרות "להזמין מעבורות כזו לשני אנשים עם רכב"
מספר המעברים במעבורת תלוי במסלול שבחרת. אם אתה עושה את המסלול שלאורך החוף (המערבי) הנורבגי, תיאלץ להשתמש פעמים רבות במעבורות.
דברת על 'צבעים מאוד יפים', אני לא כל כך התלהבתי מצבעי השלכת הנורבגיים. הם די 'משעממים'. ברובם צהובים.
שבוע לנורבגיה, הוא זמן מאוד קצר בייחוד בעונה שבה הרבה אתרים כבר סדורים והחשכה יורדת מוקדם.
-
ואולי בכל זאת נורבגיה?חזרנו מנורווגיה ב-12 באוגוסט מטיול של 15 יום בפיורדים.
היה קר וגשום אבל בהחלט נסבל.
בשיחה עם מקומי,(אנשים מקסימים ומאד אדיבים הדוברים אנגלית) הבנתי שחיים בנורווגיה גם בחורף.
אם הייתה מסרטת מסלול אשמח לעזור.
נורווגיה יקרה, אך לא בטרוף. בסופר המחירים בהחלט נסבלים.(מסעדות יקר,ומיותר)
דלק 6.5 ש"ח לליטר.
נוף וטבע ללא גבול......משגע, לאן שתגיע תהנה.
לינה ,בתאריך כזה יש בשפע וזול יחסי.
מעבורות יש גם בחורף, זה כלי תעבורה סטנדרטי בנורווגיה.
הכביש האטלנטי רחוק ובעונה זו מיותר.
אנסה לעשות לך סדר.......
להגיע לצפון (הזוהר) מהפיורדים (ברגן) זה כ-1500 ק"מ....נסיעה גם באוגוסט של 100 ק"מ יכולה לקחת כ-שעתיים ++.
כבישי אגרה- קח בחשבון שבסוף מגיע חשבון. על 1300 ק"מ שעשינו קיבלתי חשבון של כ-100$
העיקר לנסוע בזהירות,רוב הכבישים הם דו כווני,ומנהרות.
כתבתי בלוג עם תמונות וסרטונים,תוכל להעזר . תהנו.