תכנון מערב ארה"ב
-
בטוחה שהיו כבר שאלות רבות בנושא, ובכל זאת כל טיול והניואנס שלו...
אז ככה: יש לנו את חודש אוקטובר כ-24 ימים. נחיתה והמראה מלוס אנג'לס. רכב שכור. מסלולו מתוכנן: לסן פרנסיסקו, נאפה וואלי, יוסמיטי ווגאס (אולי זאיון פארק?). השאלה כמה מקדישים לכל מקום בהנחה שאוהבים גם עיר וגם טבע, לא מתים על אטרקציות אלא המאסט דו בלבד, ולא רצים ממקום למקום. לציין שיומיים אחרי ההגעה, ביום א' בבוקר, כבר ערב יום כיפור ולמחרת, לא ננוע. אז גם זו שאלת משנה, אם לזוז מלוס אנג'לס או להישאר עד אחרי החג ולטייל שם ברגל. ולאור התשובות האם צריך/כדאי להזמין המלונות בדרך או שבתקופה זו ניתן לעשות זאת תוך כדי. ותודה!
-
תכנון מערב ארה"בהי,
לגבי מלונות באוקטובר - רצוי וכדאי מאד להזמין עכשיו עם אפשרות ביטול.
אפשר לעשות טיול מעגלי -
לוס אנג'לס - סן דיאגו - סדונה - גרנד קניון - פייג' - ברייס- ציון - וגאס - יוסמיטי - סן פרנסיסקו - מונטרי - מורו ביי - לוס אנג'לס
בעיני זה סיבוב נהדר. אשמח לפרט יותר אם מתאים.
פוריה
-
תכנון מערב ארה"במממ..סיבוב הפוך, לא חשבתי על זה. יש לזה יתרונות על הקיבעון שלי? סתם, אין לי קיבעון. ומבחינת חלוקת הימים בכל מקום?
-
תכנון מערב ארה"בוכמובן שאשמח מאוד לפירוט. תודות!
-
תכנון מערב ארה"בעונה שלא מניסיון אישי אלא רק דעתי האישית לאחר תכנון דומה...
אני חושב שזה מסלול קצת יומרני...
יותר מדי מעברים... אתם תהיו במירוץ ובדרכים
מציע לשקול להוריד מקומות והרווח את הלו"ז
-
תכנון מערב ארה"בהי,
ערב יום כיפור יוצא ביום שלישי ואתם נוחתים בראשון
הייתי מגיעה ביום ראשון לאיזור סנטה מוניקה ללינה
ואז בשני בבוקר יוצאת לכיוון הוליווד. ממליצה על מלון Orchid suites.
ואז ביום כיפור אם תרצו ללכת ברגל המלון קרוב לשדרת הכוכבים ולעוד מקומות וגם יש בתי כנסת בסביבה.סה"כ 3 לילות
ביום חמישי אפשר לצאת לסן דיאגו ל- 2 לילות
סדונה - 1 לילה
גרנד קניון - 1 לילה
פייג' - 2 לילות - תלוי במזג האויר אם תוכלו לעשות שייט
ברייס - 1 לילה
ציון - 1 לילה
ווגאס - 3 לילות
ממות' - 1 לילה
יוסמיטי - 1-2 לילות (תלוי גם במזג אויר, לבדוק מה קורה עם מעבר טויוגה בתקופה הזו)
סן פרנסיסקו והאיזור - 4 לילות
מונטריי- - 1 לילה
מורו ביי - 1 לילה
לוס אנג'לס - 1 לילה
זה בגדול. כמובן שאפשר לשנות. לא כתבת כמה נוסעים, משפחה, גילאי הילדים, זוג וכו'.
אחרי שתחליטי מה המסלול אשמח להמליץ לך על מלונות.
כדאי למהר ולהזמין כבר.
פוריה
-
תכנון מערב ארה"במה ההרכב? זוג? צעיר? פעם ראשונה בארה"ב?
יום כיפור לדעתי יכול להיות קלאסי דווקא לסן פרנסיסקו ששם אפשר בקלות לשוטט ברגל.
היות וגם ככה לא הזכרת את כביש 1 ברשימה והזכרת לא לרוץ הייתי יכול להציע:
ראשון - לוס אנג'לס - נחיתה והתאוששות
שני - טיסה לסן פרנסיסקו (בבוקר? בערב?)
שלישי ורביעי (כולל כיפור) סן פרנסיסקו
חמישי יציאה לנאפה והמשך הטיול...
ואם מאד רוצים אפשר בשני לבלות בלוס אנג'לס לעבור לסן פרנסיסקו בשלישי בבוקר
למשל טיסת southwest ביום שלישי 11 באוקטובר (ערב כיפור) בשעה 10 בבוקר מLAX ל SFO. נוחתים ב 11:30 כך שב13:00 אתם כבר במלון. העלות כולל מזוודות60 דולר לאדם
זה לא בהכרח ייקר את הרכב כי גם ככה יש לכם 3 שבועות + ימים בודדים. ובנוסף תוכלו לשקול לוותר על יומיים רכב בסן פרנסיסקו. אגב, בסן פרנסיסקו מלונות מרכזיים גובים הרבה כסף על חניה, וכדי לשוטט ברגל אתם רוצים מלון מרכזי, אז זה יכול להתחבר ביחד
בלי קשר לאם תאהבו את ההצעה שלי או לא - אל תפחדו מטיסות פנים! צריך כמובן לשקול כל מקרה לגופו, אבל זה לא תמיד כזה יקר או מורכב
-
תכנון מערב ארה"באנחנו זוג צעירים בני 60...פעם ראשונה במערב ארה"ב.
המסלול נשמע מעולה. ברגיל אנחנו לא אוהבים להתחייב לבתי מלון, כי אין לדעת איפה נאהב להישאר לילה נוסף. ואין לנו בעיה לא להיות מתוכננים. אבל מובן שאם התפוסה בעייתית אעשה זאת מראש. הדבר היחיד שנראה לי עמוס זה הקילומטראז'...לפי המפה אני רואה שאפשר לחתוך לווגאס קודם לכן. לא שאני ממהרת לשם או משהו אבל הקצב נראה לי מהיר...הבנתי נכון? בכל מקרה כשניסגר על המסלול אפנה שוב. ושוב תודה!
-
תכנון מערב ארה"בהיי, ההצעה אכן מקורית ומדליקה! לא היה לי מושג שאלו העלויות. בהחלט אפשר לנסות לא לפחד מטיסות פנים, אבל כביש 1 כן בתכנית, פשוט היה לי ברור שזה ברור..סורי.
בכל מקרה אני מבינה שאין מנוס משהות 4 לילות בל.א עד חמישי בבוקר. נכון? רעיונות נוספים להמשך? תודה!
כמו שכתבתי למעלה, פעם ראשונה במערב ארה"ב, וחוגגים 35 שנות נישואין

-
תכנון מערב ארה"בהי,
מציעה בכל זאת להזמין מלון עוד עכשיו וכמובן עם אפשרות ביטול עד יום מראש.
כך שאם לא תרצו להתחייב תוכלו לבטל עד 24 שעות מראש. הבעיה העיקרית היא בפארקים ששם צריך להזמין זמן רב מראש.
כמובן שאפשר לשנות את המסלול לכל מה שנוח לכם.
אנחנו עשינו מסלול זהה וזה בכלל לא היה מרוץ.
פוריה
-
תכנון מערב ארה"בתודה פוריה!