ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפים לעובדים בקרוזים

פורום צפון אמריקה
    5
    8
    4672
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ari0252
      ari0252 נערך לאחרונה על ידי

קראתי שחברות שייט מנכות את הטיפים של הנוסעים לעובדים בקרוז אליהן באם שכר העובדים +הטיפים עובר סף מסוים שכמובן אינו גבוה.

דהינו -אם השכר של העובד וטיפים שהוא קיבל עובר סף מסוים ,החברה לוקחת את הטיפ אליה.

מישהו מכיר ,יודע ,מבין בזה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • may east
        may east נערך לאחרונה על ידי

טיפים לעובדים בקרוזים

זה משנה ?

• ari0252

טיפים לעובדים בקרוזים

זה משנה!

כי מבחינתי אם אני משלם טיפ אני רוצה שהטיפ יגיע במלואו לידי המלצר ו/או החדרן ולא לידי בעלי החברה שהם עשירים מופלגים ברמה של סמי עופר עליו השלום ומר אריסון ייבדל לחיים טובים וארוכים.

ברויאל קריבייאן קבלתי מין ואוצ'ר בגובה הטיפ הנדרש עם מעטפה ממוענת למלצר או לחדרן ומסרתי אותו לידי העובדים .אם יש מצב שבסופו של תהליך חלק ממה שנתתי הולך לחברה ,כי אז יש פה סוג  של הונאה -לכאורה.

פעם שנייה ברויאל קריבייאן הייה לי דיל שלכאורה כלל את הטיפ ולא הייתי אמור לתת טיפים לעובדים ,אבל בכל זאת נתתי טיפ למלצרים .עכשיו אני חושב שאולי זה היה הצעד הכי נכון לעשותו.

בהולנד אמריקה נתתי את הטיפ לידי החברה והם הבטיחו שזה הולך לעובדים. כנראה הייתי תמים וקצת טיפש.אולי לכאורה.

• KH30
            KH30 נערך לאחרונה על ידי

טיפים לעובדים בקרוזים

בוקר טוב, 

מסכים איתך שהעניין קצת לא לעניין אם אכן כפי שפורסם ויפה שזה ממש מפריע לך.

כעיקרון מחייבים באופן אוטומטי (כמובן עם פירוט בסוף הקרוז) לכל אחד מהעובדים לכאורה כמה טיפ (לפי מס' ימי קרוז ואנשים בחדר) וזה מועבר אל העובד ספציפית (כולל השם של העובד וכו' שמופיע בקבלה/חשבון סופי) האם באמת מועבר? לעולם לא נדע.

בכל מקרה שמורה לך האפשרות להודיע בקבלה עם ההגעה לקרוז שאתה מבקש שלא יחייבו אותך בטיפים מראש, או לחילופין לא לאפשר חיוב באשראי מראש ואז שתסגור שתפתח חשבון/תסגור חשבון בקבלה תבקש לשלם ישירות לעובדים.

אני די בטוח שזה מופיע באתר של החברה אשר עמה אתה יוצא לקרוז, רק תחפש באתר שלהם.

אני בכל מקרה הבאתי למנקה החדר בקרוז טיפ בנפרד כי הוא באמת השתדל והיה מאוד מאוד נחמד כך שזה עניין אישי. אציין שהוא מאוד מאוד שמח על הטיפ האישי ונראה שזה לא מובן מאליו כי בדר"כ מקבלים רק טיפים שהוסדרו מראש והסכומים גם קבועים מראש.

כמובן, אני סבור שבמידה ואתה בוחר שהטיפ לא ירד ישירות דרך האשראי אז המינימום הוא לברר כמה היית אמור לשלם (נדמה לי סה"כ 12$ ליום לאדם) ולדאוג להביא לכל אחד מהעובדים (נדמה לי 2-3 בלי מלצרים אישיים).

תבלו!

• Allon3320149
              Allon3320149 נערך לאחרונה על ידי

טיפים לעובדים בקרוזים

למה לכאורה? הם עושים זאת במופגן, במה שונה לדעתך חברת קרוזים ממסעדה? כמו שהמלצרים נאלצו להילחם על הזכויות שלהם כך גם עובדי הקרוזים. אגב, בכתבה שקראת (מניח שזאת הייתה הכתבה בוואלה) החברה אפילו לא התכחשה לזה. היא רק טענה שהם ממש מצוינים בכך בתנאים הנלווים שהם מספקים (ודווקא כאן הייתי מוסיף - לכאורה)

היות שהדרך היחידה שאני אראה ספינת קרוזים מבפנים תהיה כמלצר, אני רוצה לחזק את ידיך בדאגה שהטיפ יגיע למי שהזיע בשבילו Smile

• ari0252

טיפים לעובדים בקרוזים

היי ,

תיארתי לעצמי שתגיע שאלת ההשוואה בין מסעדה לקרוז.

לטעמי ההבדל הוא בכך שארוחה במסעדה היא אירוע חד פעמי בעוד שבקרוז שני המלצרים שלנו שירתו אותנו שבוע ונוצרו קשרים אישיים.

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טיפים לעובדים בקרוזים

אני אחזור לשאלה של מאי איסט מתחילת השרשור - "זה משנה"?

בהנחה שהשאלה שלך לא נובעת רק מסקרנות אלא קשורה לשאלה איך צריך להתנהג - התשובה (לטעמי) היא שזה לא צריך להשפיע עליך

בהמשך לשרשור אחר בנושא טיפים משבוע שעבר - טיפים בפועל היום זה לא דרך לצ'פר מישהו על שירות טוב. אלא זה חלק מהתשלום בכל מקרה.

חברות הקרוזים באופן מאד מוהבק כוללות את נושא הטיפים בחשבון ולא משאירות לכם שיקול דעת (לטוב או לרע).

בגדול אנשי הצוות לא מצפים ולרוב גם לא מקבלים טיפים נוספים בכמות גדולה. אבל באופן כללי חברות הקרוזים גובות את הרוב המוחלט של סכום הטיפים שהן קובעות (כן, תמיד יש כאלה שמתנגדים לשלם באופן גורף, או משלמים פחות לחברת הקרוזים, אבל להבנתי זה מיעוט)

מעבר לכך - בגדול הטיפים מתחלקים בין הרבה עובדים בקרוז שלחלקם בפועל אנחנו לא נשאיר טיפ באופן אישי (כמו המלצרים בבופה), שבלי הטיפים משכורתם תהיה נמוכה יותר.

אז אפשר בהחלט להתייחס לטיפים שגובה חברת הקרוזים כחלק מהעלות של הטיול, ולצרף לזה שאין כל חובה (לא חוקית אבל גם לא מוסרית) לתת יותר מזה (כמו שאנחנו לא נותנים טיפ לקופאי בסופר או למוכר בחנות הבגדים גם אם היה חביב במיוחד).

זה לא באמת משנה לי (האיש הקטן) אם מתוך 12 הדולרים שגבתה חברת הקרוזים היא בפועל חילקה את כל ה-12, פחות מזה או יותר מזה, האם ניקתה מזה את שכר העובדים או לא וכו'.

כלומר זה כן משנה לי בתור אזרח העולם שעובדים לא ינוצלו. אבל זה נכון באותה מידה למלצר בקרוז, למכונאי בקרוז (שאותו אני לא פוגש אף פעם), לקופאי בוולמארט, או לכל מי שתפר לי את הבגדים והנעליים אי שם במזרח הרחוק. ולא זכור לי שהיה פה שרשורים עם שאלות לגבי טיפים לקופאי בוולמארט או לתופרי הנעליים במזרח.

אם היחס של חברת הקרוזים למלצרים שלה (או לשאר העובדים) לא מוצא חן בעיניי - אני תמיד יכול לנסות לפעול נגד החברה - החל מלא לשוט איתה וכלה בפעולות אקטיביות יותר. בדיוק כמו שאנשים מתייחסים לסי וורלד. אבל לתת לבד את הטיפים עשוי לפגוע בכל מיני אנשים שבאופן אישי כנראה שאני לא אתן להם טיפ.

וחוץ מזה - עם יד על הלב - מישהו מאיתנו באמת יתן טיפים מיוזמתו בסכום של 12 דולר ליום לאדם?

הערה - תמיד אפשר לתת טיפ נוסף במקרה של שירות מיוחד אחרי, או כמעין "שוחד" לפני. אבל זה במקרים מיוחדים ולא צריך להיות הסטנדרט.

• may east
                    may east נערך לאחרונה על ידי

טיפים לעובדים בקרוזים

האמריקאים (מקריאה מקיפה בפורומים) נוהגים לשלם את הטיפים שמחשבים להם אוטומטית בחשבון פלוס לתת עוד טיפ לאנשים שנתנו להם שירות מיוחד. במיוחד זה שמטפל להם בחדר שעימו יש להם קשר קבוע במשך כל השבוע.

אבל ברור שזה עניין חברתי.

אכן , למשפחה של 5, למשך שבוע, בהנחה של 13$ ליום, זה יוצא סכום לא מבוטל ש של 455$ , ואני הייתי מעדיף שזה יהיה חלק ממחיר הקרוז. אבל לחברות יש גם אינטרס להראות מחיר יותר זול, ולכן אני מניח זו הגישה.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון