כריסמס-לאן??
-
היינו בברלין הצבעונית ובעיירות אלזס המקסימות לפני הכריסמס.
לאן הייתם מציעים השנה-בזוג,לפני חנוכה

תודה
סיגל
-
כריסמס-לאן??אנחנו לבודפשט...
כי תמיד בא לנו לחזור לשם.
כי העלות היתה שיקול מכריע בתכנון הפעם.
כי היא זולה ובטיסה ישירה קרובה ללא נהיגה , ומצאנו כרטיסים ב 50 נקודות ב up ועוד קצת כסף קטן מיסים אז זה השתלם לנו.
במקור התלבטנו בין פראג , וינה ובודפשט ומצאנו את וינה יקרה בהרבה מבחינת טיסה ואת פראג יקרה במעט מבחינת טיסות , אבל לא מעט מבחינת מלונות במרכז. והיה ברור לי שבחורף צריך הכי הכי במרכז .
מלבד שלושת היעדים האלו האמת שלא בדקתי יותר מדי יעדים אחרים. כי לנו זו תהיה פעם ראשונה וכל יעד יתאים לחוויה.
אולי למתקדמים כדאי משהו כמו לונדון ?
-
כריסמס-לאן??האמת שאחרי אלזס וברלין קצת קשה למצוא משהו שיעשה וואו גדול בכריסטמס. ועם זאת, שנה שעברה היו דיווחים מלהיבים מאוד מאוד מוינה. אנחנו חגגנו במילאנו. ואם כבר מילאנו אז אחרי 6 לדצמבר בערך, הם מתחילים מאוחר האיטלקים. אבל מילאנו מקסימה מקסימה מקסימה. הנה תציצי פה
-
כריסמס-לאן??אני הייתי בברלין לפני שנה בכריסמס, ולפני שנתיים היינו בבאזל (מצאנו טיסה זולה עם איזיג'ט), ומשם עשינו טיולים יומיים - נסענו עם רכבת לפיירבורג בגרמניה, לקולמר בצרפת ,ואפילו באזל עצמה היתה מגניבה ליום אחד..לנו בבאזל כי גם מצאנו לינה במחיר סביר..בכל הנ"ל היו שווקים מהממים ונהנו..
-
כריסמס-לאן??בודפשט נהדרת ומקסימה !
גם פריז - אך היא כמובן יקרה יותר.
-
כריסמס-לאן??ניו יורק

(או לונדון)
האמת שוינה מהממת, ואפשר לעשות טיול משולב עם זלצבורג ואינסברוק.
במזרח אירופה לא היינו.
-
כריסמס-לאן??וינה מקסימה.
כמו שירלי גם אני ממליצה על זלצבורג ואינסבורק.
מבחינת עלויות אני משערת שבודפשט יותר זולה , גם היא נהדרת מוארת , חגיגית וטעימה.
-
כריסמס-לאן??מכיוון שערב חנוכה וערב חג המולד די מסתנכרנים השנה, הרי שטיול לפני חנוכה או במהלכו נופל בדיוק על החגים באירופה.
וינה ידועה בשווקי חג המולד שלה. הייתי שם לפני שנתיים והיה מדהים. לא ציינת מה משך הנסיעה אבל וינה יכולה בכיף למלא לכם 5 ימים (ואם אתם לוקחים הכל באיזי ויוצאים קצת לטבע שליד וינה אז יותר).
שווקי חג מולד (ויש 3-4 לפחות שחייבים ביקור), הארמונות (כולל המוזיאונים בתוכם), המוזיאונים וכמובן גם השופינג-הופכים את וינה ליעד מאוד מומלץ.
רק קחו בחשבון שערב חג המולד וחג המולד עצמו הם לא ימים להיות תיירים באירופה-הכל סגור וכולם מבלים בחיק משפחותיהם.
טיול נעים
שרון
-
כריסמס-לאן??סיגל באתי לעזור ונשארתי לקבל עזרה

מכיוון שבעיירות אלזס כבר היית, וזה יעד חג המולד שלנו השנה, תוכלי לזרוק איזה טיפ? סיכום טיול? משו? תודה

ו...את קולי אני מצרפת לברלין, אבל זה המקום היחיד שיצא לי להיות בו בשווקי חג המולד. אגב גם בווירצבורג המקסימה, אבל זה לא יעד קלאסי כי אין אליו טיסות ישירות, אני הגעתי במסגרת העבודה...
-
כריסמס-לאן??הייתי בטרום כריסטמס פעמיים בלונדון ופעם בפריז.
מבחינת השקעה בקישוטים + שווקים - לונדון לוקחת !! מומלץ! פעם ראשונה ופעם שנייה

אבל, לבי תמיד עם עם פריז
וגם שם היה כיף בטרום חג המולד. -
כריסמס-לאן??תודה לכולם
.יסמין-הרי לך!
הייתי עושה קופי-פייסט

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1281869/prevloaded-1/start-0
-
כריסמס-לאן??אני כתבתי בפורום אירופה,אם ראית...
בודפשט כמובן תהייה קלה ונעימה.שפע אפשרויות לינה,מקומות בילוי,לא ענקית,לא יותר מידי "חייבים"..אפילו הצלחתי לגרום לחברה לעבודה עכשיו לרכוש לבודפשט בדצמבראני .לא משווקת טובה כל כך,כי את אלזס..לא הצלחתי
.הייתי חושבת על עוד אפשרות..קרקוב.היא חמודה,קטנה,נעימה,מרכז העיר העתיק מקסים.כרכרות סוסים,ואם ירד שלג..בכלל חוויה.
אם תוסיפי כמה ימים נוספים,אפשר לשלב עם זאקופני החורפית.או לשלב עם וורשה
עוד..למה לא לנסות את ריגה??טיסות בתחילת דצמבר ממש זולות.לינה ממש במרכז העיר העתיקה.לפי גוגל יש שווקי כריסטמס,אוכל,ומתנות..לסופש,רק ריגה.
לשבוע,אפשר לפצל עם טאלין.
-
כריסמס-לאן??על בודפשט המלצתי ואני ממשיך להמליץ בחום.
בוינה, ברלין ואלזס בטרום כריסמס - אני מאוד רוצה להיות.
חייב להוסיף עוד כמה מילים על פריז בהתייחס לטרום כריסמס האחרון -
אני שב ואומר שפריז היתה מדהימה ומקסימה. לעומת כל מה שקראתי לפני - אין לי ספק שהיתה שם קפיצת מדרגה מאוד משמעותית בכל מה שנוגע לטרום כריסמס. כשזה מצטרף למה שיש לעיר הזאת להציע - כל מילה נוספת מיותרת.
בלונדון בטרום כריסמס לא הייתי אבל ממה שקראתי וראיתי - לרבות דיווחים של חברים קרובים - פריז עקפה אותה בגדול - ואם מדובר בבחירה בין שתיהן - אני לא הייתי מהסס לשניה.
-
כריסמס-לאן??סיגל - את מקסימה! תודה רבה!!

-
כריסמס-לאן?? -
כריסמס-לאן?? -
כריסמס-לאן??אנחנו היינו בטרום כריסמס בברלין, אמסטרדם וברצלונה. כמובן שברלין לוקחת בגדול בכריסמס. אמסטרדם וברצלונה תמיד יפות, אבל אין בהן אווירה מיוחדת בכריסמס. השנה נבלה בבודפשט, ביקרנו בה לפני עשור ומשהו ולא זכור לי שהתלהבתי כ"כ ממנה, אבל נותנת לה הזדמנות שניה לראותה באורות חג המולד. הבנתי שגם בבריסל שווקי חג המולד מקסימים ובדרום הולנד בוולקנבורג יש גם שוק מקסים (לא הייתי). וכמובן שפריז היא העיר הכי יפה בעולם (העולם שאני ראיתי עד כה), אומנם לא ביליתי בה בכריסמס, אבל היא כנראה יפה וטעימה בכל שעה ובכל עונה. גם פראג אמורה להיות יפהפיה בטרום כריסמס, היא תמיד יפה ובכריסמס לובשת חג.
תהנו, גנית
-
כריסמס-לאן??ג'ני ואלונה, אתן מתוקות
אבל נראה לכן שלא חרשתי כבר על הסיפורים שלכן?
הבית הכחול של ג'ני כבר תפוס לתאריכים שלנו מאז שנפתחו הטיסות לאיזיג'ט.... אבל מצאתי באירבנב דירה מצויינת אחרת בקולמר. תודה לכן אלופות!
-
כריסמס-לאן??יסמין
קולמר מקום מעולה לאזור הזה

-
כריסמס-לאן??זהו הוחלט.קצר אבל מנצלות את מה שיש.
שתי חברות תחזורנה לאגדת כריסטמס,הפעם ריגה.
ריגה.תחילת דצמבר..