לינה בילוסטון
-
הי
אני מתכנן במסגרת הטיול להיות 4 ימים בילוסטון (אחד מתוכם ב- טטון).
הצלחתי לתפוס 2 לילות ב- Lake Lodge בתוך הפארק, כך שהתכנון שלי:
יום 1 - הגעה לפארק בערב (מסולט לייק סיטי). לינה בווסט ילוסטון
ימים 2-3 - לינה בתוך הפארק
יום 4 - טיול בפארק ונסיעה בערב לג'קסון
יום 5 - טטון
האופציה השנייה היא לישון את לילות 1-4 בווסט ילוסטון ולנסוע ביום 5 בבוקר ל-טטון.
האם לינה בפארק היא חוויה שמצדיקה את הבלאגן של החלפת הלינות?
איך מזג האוויר שם בלילה בסוף יולי?
תודה
ניר
-
לינה בילוסטוןלא לנתי בווסט ילוסטון אז לא יכול להשוות, אבל לינה בתוך הפארק לדעתי שווה מאוד.
-
לינה בילוסטוןאני ישנתי בווסט ילוסטון בכל ארבעת הביקורים שלי בפארק. היה מצוין.
-
לינה בילוסטוןהיה טיול שבו לנתי בבקתה בתוך הפארק ובטיול האחרון לנו ב-West Yellowstone.
לינה בתוך הפארק:
- יתרונות: קיצור טווח נסיעה (כחצי שעה) להתחלת הטיול היומי ולסיומו, אווירה מיוחדת.
- חסרונות: מבחר אפשרויות לינה מוגבל, ה-facilities בהרבה מאפשרויות הלינה הם בסיסיים בלבד, מרגע שמחשיך אין מה לעשות מחוץ לחדר/בקתה/לודג', מבחר אפשרויות האוכל מצומצם, המיקום רגיש למזג האויר (אני נתקעתי בתוך הפארק ללא חשמל, מים חמים, אוכל ודלק לאחר שסופה הפילה עצים על קווי מתח והכל היה מושבת חצי יממה).
לינה ב-West Yellowstone:
- יתרונות: אפשרויות לינה רבות ומגוונות וה-facilities של החדרים היא כמקובל במוטלים, זוהי עיירה, שאפשר להסתובב בה בערב, מסעדות, חנויות, פאבים.
- חסרונות: זמן נסיעה (כחצי שעה) אל/מ אזורי הטיול של הפארק.
-
לינה בילוסטוןבתוך הפארק ברוב האיזורים אין קליטה סלולרית וגם לא אינטרנט,לידיעה.
-
לינה בילוסטוןלי דווקא היתה קליטה מצוינת ואינטרנט ב Canyon Campground שבתוך הפארק. לא יודע איך זה ב Lake Lodge.
-
לינה בילוסטוןתודה. עוד שאלה -
בעקבות העצות שקיבלתי בפורום הוקדמה ההגעה שלי לאזור (ביטלתי את מפלי הניאגרה):
יום 1 - הגעה לטטון (שעתיים נסיעה ממקום הלינה)
יום 2 - ילוסטון - לינה בווסט ילוסטון
יום 3 -לינה בפארק
יום 4 - לינה בפארק
יום 5 - יציאה מהפארק דרומה בצהריים
איפה כדאי לישון ביום הראשון?
האם לישון בג'קסון ולטייל למחרת עוד קצת בטטון לפני המעבר לילוסטון או שעדיף לנסוע בלילה לווסט ילוסטון?
איך טטון יחסית לילוסטון? כמה להשקיע בכל אחד מהפארקים?
תודה
ניר
-
לינה בילוסטוןלגבי הגרנד טטון - מינימום של יום ביקור, לדעתי. אפשר גם יותר. השאלה המרכזית נוגעת למסלולי ההליכה ברגל המתוכננים. יש מספר מסלולים לא ארוכים וגם מסלולים של יום שלם. בהנחה שלא מרבים במסלולים הקצרים ולא עושים שום מסלול ארוך, אז אפשר להסתפק ביום אחד מלא.
ילוסטון פארק עצום וגדול יחסית לפארק גרנד טטון. הגרנד טטון מתרכז סביב שני אגמים, אגם ג'ני ואגם ג'קסון. כל זאת בעמק הנרחב הנקרא Jackson Hole. ילוסטון מתרומם מצפון לגרנד טטון. ביניהם מחבר כביש די ארוך, כחצי שעת נסיעה ביניהם.
לדעתי,לביקור ראשון בילוסטון יש לשריין 3-4 ימים. פשוט השטח נרחב ומהירות הנסיעה איננה גבוהה, ויש המון מה לראות ולעשות.
אם ההגעה בשעות הבוקר היחסית מוקדם, אז הייתי מושך לווסט ילוסטון ללינת הלילה. יש לקחת בחשבון שיש שעה נסיעה לפחות מהכניסה הדרומית לילוסטון (מהכביש המחבר אותו לגרנד טטון, לא כולל זמן הנסיעה בכביש הזה) ועד לווסט ילוסטון. יתכן ומדובר גם בזמן ארוך יותר, וכל זאת אם אין עבודות בכביש המעקבות עוד יותר.
בכל מקרה אחר, אני מציע ללון בג'קסון ולמחרת בבוקר להשלים את הביקור בגרנד טטון ולהמשיך לפארק ילוסטון. יש לזכור שמדובר במרחקי נסיעה גדולים.