ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תיק אחד או שניים?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    11
    9704
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • TomerBass
      TomerBass נערך לאחרונה על ידי

היי,

תכנן טיול של כ5-6 חודשים שיתחיל בויאטנם קמבודיה לאוס, ימשיך לטרקים בנפאל ויסתיים בהודו.

כרגע יש לי בבית תיק גרגורי בלטורו עם נפח של 65+10 אם אני לא טועה.

רציתי לדעת האם אצטרך בנוסף גם תיק קטן יותר של סביבות ה30 ליטר בשביל מסלולי יום? איך מתנהלים עם התיקים במדינות הללו?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • 2ilan
        2ilan נערך לאחרונה על ידי

תיק אחד או שניים?

כן צריך תיק גב קטן לטיולים יום

• אורי
          אורי נערך לאחרונה על ידי

תיק אחד או שניים?

תעשה לעצמך טובה ואל תיקח עוד תיק גדול שתאלץ להסחב איתו  מקדימה כמו פינגווין. זה לא נוח. קח במקום זה תיק גב קטן שאינו בעל מערכת גב קשיחה, אותו תוכל לקפל ולהכניס לתיק הגדול במידת הצורך, כלומר, כשתסתובב עם התיק הכגול על הגב. אם יש משהו לא נוח זה להסתובב עם תיק מאחורה ותיק מקדימה. כשתגיע למלון ותתמקם, תוציא את התיק הקטן וצא איתו לפעילות היומיומית.

זו דעתי, על אף שהיא אינה פופולרית כנראה.

• TomerBass
            TomerBass נערך לאחרונה על ידי

תיק אחד או שניים?

תודה לשניכם, ורק כדי לוודא שהבנתי- אני מתכוון לתיק לטרקים קצרים- אם פתאום אצא לטרק של 3 ימים ולא ארצה את כל ה70 ליטר עליי? הריי תיק קטן פשוט לא יעשה את העבודה..

מה עושים במקרים כאלה?

עוד דעות יתקבלו בברכה!

• גולני
              גולני נערך לאחרונה על ידי

תיק אחד או שניים?

את הטרקים הרציניים תעשה בנפאל. שם תוכל לקחת פורטר שיסחוב את התרמיל הגדול. בארצות דרום מזרח אסיה מדובר בטרקים קצרים שאני מניח שתרמיל 35 ליטר יכול לעשות את העבודה.

• ניתאי א
                ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

תיק אחד או שניים?

המלצה שלי,

ותר על התיק הגדול שיש לך.

ככל שהתיק גדול יותר אתה תסחוב יותר דברים לא נחוצים.

אני קניתי באיביי תרמיל נהדר ב300 שקל בנפח של 55,

תחפש באי ביי 55L Large Camping Backpack Nylon Rucksack, יש לו אייקון של כלב אסקי.

ממליץ בחום על התרמיל. אין לו תא לשק"ש אבל במזרח לא צריך שק"ש. בטרקים בנפאל תוכל לשכור שק"ש במידה ולא מספקים וגם לא תאלץ לסחוב אותו במהלך הטרקים ובשאר המדינות.

תביא איתך תיק קטן של 30-35 ליטר, עם מערכת גב קשיחה, ישנם הרבה טיולי יום שתאלץ לסחוב בקבוקים או שקית שתייה וזה ממש לא כיף ללכת כשמשהו תקוע לך בגב (במידה ומביאים תיק קטן ללא מערכת גב קשיחה).

ממליץ גם להביא תיק צד קטן שאפשר לדחוף בו בקבוק של חצי ליטר שתוכל להסתובב איתו כשאתה מסייר בעיר ואין לך כוח להסתובב עם תיק קטן ולהיות כל היום עם זיעה בגב.

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

תיק אחד או שניים?

קודם כל, אם אתה לא סוחב איתך שק"ש ואוהל אין מה לקחת 70 ליטר. 60 יספיקו.

שנית, אם יצאת לטרק של כמה ימים, למשל בנפאל, אז משאירים את רוב הציוד באכסניה בתיק הקטן ובשקיות ולוקחים את התרמיל הגדול עם מה שצריך - הרי קנית תרמיל גדול עם מערכת גב טובה, מה הטעם להשאיר אותו מאחור דווקא כשיש לפניך שלושה ימים ברצף של סחיבה על הגב?...

• גילי ט
                    גילי ט נערך לאחרונה על ידי

תיק אחד או שניים?

לדעתי זו אחת הדילמות הכי גדולות בעולם הטיולים, אם לא הגדולה שבהן.. לא פחות.

אני בעצמי לא יודע מה הכי טוב לי, אבל איכשהו מוצאים איזשהו איזון ומתרגלים אליו.

בטיולים הראשונים לקחתי קרוב ל-20 ק"ג... לאט לאט הורדתי משקל והיום אני יוצא עם מקסימום 8 ק"ג, כולל הכל. רוב הבגדים שאני לוקח הם ישנים וחלקם נשארים שם (תרומה) או זורק במהלך הטיול.
                    מסכים עם אורי וניתאי. כשיש תיק גדול הוא מתמלא איכשהו בכל מיני שטויות...
                    (היתה איתנו בחורה במונגוליה שסחבה תיק עם 26 ק"ג, מטורף)

בקיצור, אתה תשמע עוד המון דעות ולכל דעה תבוא גם סיבה שמצדיקה אותה.

מצטער שאני לא עוזר, אבל זה די אישי. כל אחד וכמה שמתאים לו לסחוב.

• keves160

תיק אחד או שניים?

בעיניי זה טירוף. עם שק"ש וגזייה זה לא יצא לי יותר מ-15 (אוהל מוסיף עוד שני קילו). אם לא עושים קמפינג, אין שק"ש ושאר ציוד בישול, ואז 10 קילו זה די והותר.

• גילי ט
                        גילי ט נערך לאחרונה על ידי

תיק אחד או שניים?

keves - אתה מציין את הגזייה כאילו מדובר בפרימוס משנות ה-70...

הגזייה שיש לי היום שוקלת 40 גרם. זהו.

יש אוהלים מעולים (ליחיד) ששוקלים בסביבות 1 ק"ג ואף פחות מזה.

אגב, זה משנה גם לאן נוסעים.
                        אם זה לטרק ארוך דוגמת שביל ישראל אז לוקחים בחשבון כל גרם, אבל אם זה טיול שרובו "טיול אכסניות" אפשר לצאת עם יותר משקל.

• keves160

תיק אחד או שניים?

התכוונתי ב"גזייה" לכל הנלווה מכך - כלים, מיכל גז, אוכל (הכוונה למשקל בטיול, לא למטוס) - ונתתי הערכה מאוד בגדול כדוגמא לכך שאין צורך בהרבה.

גם בטיול אכסניות זה עונש להסתובב עם תרמיל כבד מדי. ובשביל מה? תרמילאי לא צריך 15 קילו של ביגוד. זה מסורבל ומיותר. בחייכם, יש מכונות כביסה.

צריך ללמוד איך לארוז בצורה נכונה. ואגב, כל זה נאמר ממי שתמיד סוחב דברים מוזרים כמו ציוד ציור וכו', ועדיין המשקל לא מגיע לרמות טירוף של 20 קילו, אפילו כשהיה לי ציוד קמפינג.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון