ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תחליף לדרכון

פורום אירופה
    11
    15
    11702
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • goh
      goh נערך לאחרונה על ידי

במקרים רבים נידרש להציג ואולי להשאיר דרכון בבתי מלון. כמובן שזה לא רצוי. הכנסו לאופיס דיפו, בקשו לצלם ולהקטין את הדף הראשי של הדרכון לגודל של כרטיס אשראי, בקשו לניילן אותו והשתמשו בו בבתי מלון, חנויות וכ"ו. ( למעט במעברי גבול, טיסות ) מנסיון אישי של כמה שנים זה עובד מצויין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

להשאיר דרכון בבית המלון? לא זכור לי כבר המון שנים נוהל כזה. אפילו לא מבקשים לראות את הדרכון בשום מקום (מחוץ לשדה התעופה). רישיון הנהיגה מספיק לכל עניין שאני נתקל בו.

• goh
          goh נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

עמיחי היקר

רק לפני שבוע חזרתי (אשתי ואני) מטיול פרטי במקדוניה ואלבניה וסופיה. לנתי ב 14 בתי מלון שונים. בכל בתי המלון, ללא יוצא מן הכלל אפילו אחד, ביקשו דרכונים שלי ושל אשתי. ברוב המקרים צילמו במקום, בהרבה מקרים בקשו שאשאיר ובעוד זמן מה יחזירו לי את הדרכונים.

אגב, בשנה האחרונה טיילתי בצפון יוון, בקובה,במכסיקו, לפני שנה בווייטנאם, בקמבודיה, ברוב בתי המלון אם לא בכולם ביקשו הזדהות עם דרכון.

עמיחי, אני מנוסה מאד.

אבל אם אתה רוצה תזדהה עם רשיון נהיגה.

• לִי
            לִי נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

גם אני נתקלתי בבקשה להציג דרכונים.... בחלק מהמלונות באירופה 

ככה על הדרך הם בודקים גילאי הילדים, אולי.. (ברודוס ביקשו את של כולנו)

מזהים את האורח

לפעמים אפילו מצלמים את הדרכון....

כשהיינו בלונדון לאחרונה ברשת פריימייר אין, ביקשו את שלי ואת של בעלי, את של הילד לא ביקשו

תודה על הטיפno רעיון טוב

אני שומרת בהישג יד בתיק צילומי דרכון בתיק, והדרכונים שמורים בכספת המלון..

או מוסתרים במזוודה.

• goh
              goh נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

נכון מאד אבל לא לגמרי מדויק. אנחנו לא נסענו עם ילדים.

• ענת69
                ענת69 נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

להציג כן. להשאיר את הדרכון - מעולם לא ביקשו ממני.

• kwan
                  kwan נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

שנה שעברה ביקשו להשאיר בבנסקו בולגריה ...רק לאחר כמה שעות החזירו (היינו טיול מאורגן)

• goh
                    goh נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

O.K. הוא שאמרתי. אופיס דיפו מדפיס את הדף הראשי של הדרכון בגודל כרטיס אשראי מנוילן ואותו מציגים בכל מקום שנדרש. זה עובד מצויין.

• Eytanin
                      Eytanin נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

בטיול מאורגן, כשמגיעה קבוצה גדולה למלון, רוצים קודם כל לדאוג לנוחיות הקבוצה, לכן אוספים דרכונים במאורגן ולאחר סיום הפרוצדורה, מחזירים אותם.

לא בכל מלון בעולם מבקשים היום לראות את הדרכון, אבל במקומות שמבקשים, יש להציג אותו ואיני רואה בזה טרחה יוצאת מהכלל. מציגים אותו ונגמר. מעולם לא החזיקו לי דרכון יותר מדקה. מאכסימום צילמו והחזירו. 

אם פטנט 'כרטיס-האשראי' עובד, אז מצויין. ולמי שיש זמן לללכת לדפו לגלם ולניילן, עוד יותר טוב. 

לאחרונה ראיתי שאין כל בעייה לפתוח בעזרת מגנט גדול, כל כספת במלון, שעובדת על קידוד חשמלי (לא על כאלו עם מפתח שכבר אין באף מלון המכבד את עצמו) ומסיבה זו, תמיד שומר את הדרכון עלי. זו אינה טירחה יוצאת מהכלל.

• אמה
                        אמה נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

טוב לדעת.

כמעט בכל בתי מלון שהיינו בהם בשנים האחרונות ביקשו ורשמו את הדרכונים.

בשנתיים אחרונים,במיוחד במזרח אירופה,מקפידים יותר.

בסלובקיה הסבירו זאת כהנחיה בעכבות זרם הפליטים.הסכימו לקבל את הדף המצולם של הדרכון.

אפשרות למוקטן ומנויילן ,נוחה יותר.

לא חשבתי על זה קודם,אך אפשר לניילן את הדף המצולם (רגיל)  כמעט בכל חנות לציוד משרדי .

• יונית
                          יונית נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

רק היבט אחד-

לא רצוי להשאיר דרכון ישראלי למשך זמן ארוך במקום לא מאובטח, בידיו של "פקיד קבלה" ללילה וכן הלאה.

רצוי מאד שהדרכון יהיה אתכם בכל עת.

בשיקול אם להחזיק 5 דרכונים נניח בתיק צד (מועד לגניבה, פריצה) בין להחזיק בחגורת בטן (כבד ולא נוח בעליל) לבין להשאיר בכספת (פרטית,קוד אישי) במלון-זה שיקול שלנו.

מבחינת החוק צריך לשאת את הדרכון בכל עת (מקור ולא צילומים).

מתוך אתר משרד החוץ:"

על כל אזרח ישראלי השוהה בחו"ל, קטין כבוגר, לשאת עמו בכל עת מסמך נסיעה ישראלי בתוקף. מסמכי הנסיעה שמנפיקה מדינת ישראל לאזרחיה (דרכונים ותעודות מעבר) הם רכוש המדינה ויש לשמור עליהם מכל משמר."

וכן "ממליצים לכל נוסע להצטייד בצילום מסמך הנסיעה והויזות ולשמור אותן בנפרד ממסמך הנסיעה המקורי. מומלץ להשאיר צילום ממסמך הנסיעה וצילום מהויזות אצל איש קשר בארץ. הדבר בעל חשיבות רבה במקרה של גניבה/אובדן של מסמך הנסיעה המקורי."

במפגש עם רשויות החוק (למשל משטרה, סריטה ברכב וכו) יש צורך בדרכון (מקור).

וכל אחד שיעשה את החשבון שלו של נוחות אישית, מול החוקים.

• שרנה
                            שרנה נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

עדיין צריך להשאיר את הדרכון איפשהו...

• שרון75
                              שרון75 נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

אין בחירה שמכסה את כל התרחישים השאלה מה ההסתברות לכל תרחיש.

אני בנסיעות עם הרכב תמיד לוקח דרכון וכאשר אני מסתובב בעיר בתחבורה ציבורית הדרכון נשאר יחד עם כרטיס אשראי נוסף בכספת במלון.

• לִי
                                לִי נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

בעיניי, זו דרישה לא סבירה להשאיר דרכון בידי פקיד המלון,

התבקשנו רק להציג בהגעה לזיהוי בשלב הצ'ק אין... 

• keves160
                                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

תחליף לדרכון

כמה דברים:

הדרישה להציג דרכון בהגעה למקום לינה קיימת בהרבה מלונות, אכסניות וכו' בכל רחבי העולם (נתקלתי בזה במדינות שונות וביבשות שונות). בחלקם מצלמים את הדרכון. לפעמים זו דרישה ממשלתית ולפעמים של המקום עצמו. כך או כך, הדרכון מוחזר לכם מיד. אגב, גם בישראל מבקשים במקומות לינה שונים הצגת דרכון (מן הסתם לא מישראלים, אבל כשהזמנו חדר כשההזמנה נעשתה על שם האדם השני בחדר שהיה אירופאי, ביקשו את הדרכונים והסבירו שהם מחויבים לבדוק את זהות הלנים על פי החוק כדי לגבות מע"מ מהישראלים - אין לי מושג אם החוק אכן מחייב את ההצגה).

כל התהליך לוקח דקה-שתיים, אז אין שום בעיה לעשות את זה עם הדרכון המקורי.

באשר להשארת הדרכון במלון, מאחר ואצלי הלינה באכסניות הדרכון תמיד עליי במקרים כאלו (אלא אם אשן אצל חברים מקומיים/משפחה). בתיק, לא בחגורת כסף כי זה לא נוח - תכלס, במדינות רבות אין לדעתי כל סיבה להשתמש בעונש המכונה חגורת כסף כפי שבישראל אינכם הולכים עם הדבר הלא נוח הזה כדי להגן על האשראי שלכם.

ממילא יש לי צילום של הדרכון בכרטיס של המצלמה ובמייל, זה די והותר למקרה של איבוד או גניבת התיק כולו (אף אחד לא יטרח לגנוב דרכון ישראלי במיוחד, הלוואי ויכולתי להיפטר משלי לטובת אחד יותר מוצלח...).

אם אין עליי דרכון בזמן הטיול בעיר, יהיה רישיון נהיגה - זה מספיק בשביל הזדהות במקרה הצורך בדרך כלל.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון