יפן ומה עוד?
-
שלומות לכולם,
אנחנו זוג בני 50+ יוצאים בסוף נובמבר לטיול בן 15 לילות נטו ליפן.
ברצוננו להאריך את החופשה בשבוע לפחות אשמח לעצתכם בין 2 האופציות:
1- לעבות את החופשה ביפן כגון תוספת ימים בטוקיו (בתכנון המקורי 3 לילות)
או במקום אחר (בקיוטו גם 3 לילות).
2- לשלב שבוע באיזה אי ברמת מנוחה ובטן גב, (לא בתאילנד כי שם היינו בהכל).
שבת יפה ותודה מראש
-
יפן ומה עוד?לעבות את החופשה ביפן. אם תכתבי את המסלול המתוכנן יהיה אפשר להציע מקומות ספציפיים לעיבוי. (אנחנו למשל היינו 10 ימים בטוקיו).
-
יפן ומה עוד?תודה רבה על התשובה המהירה.
כ 3 לילות טוקיו
3 קיוטו
השאר בהירושימה,אזור ימגוצי ואוקיאמה.
מתשובתך ניתן להבין מייד שיש להרחיב את ימי השהייה בטוקיו נכון?
-
יפן ומה עוד?אישית, לא הייתי מרחיב ליפן, מכוון שלדעתי לא בחרתם את העונה 'הנכונה' לביקור ביפן. בגלל מזג האויר, אתם תהיו בדרך כלל 'מוגבלים' יותר לערים והרבה פחות טבע ונופים.
מסיבה זו, הייתי דווקא בוחר אי טרופי חם ונעים בכדי לסיים בו את החופשה.
-
יפן ומה עוד?תודה איתן,
אז ככה היציאה ב 11 בנובמבר, הייתכן שזאת לא העונה?
סתיו? צבעים?
איזה אי טרופי למשל עולה בדעתך? יותר מאשמח לשמוע המלצה.
תודה מראש
-
יפן ומה עוד?הי
שמי אינו איתן, אבל בזה אינך אשמה כמובן.
בהחלט לא אמרתי שלא יהיו צבעים, יהיו גם יהיו, אבל בסוף חודש אוקטובר, יהיו לא פחות צבעים, אבל לא יהיה קר כל כך. אם תוכלו להקדים בשבועיים, יתכן שהייתי ממליץ לכם להאריך ביפן לשבוע. מכוון שאתם בין אמצע לסוף נובמבר, ככל שמתקרבים לדצמבר, נהייה קר מאוד. האי הצפוני הוא כבר 'קפוא' ובאזור טוקיו, הטמפ' יכולות לרדת לאזור ה5 מעלות ובמדה ויש רוחות מהים, אפילו נמוך יותר.
בעקרון, למבקרים ביפן בפעם ראשונה, הייתי מוסיף לפחות עוד 2 לילות לטוקיו (לפני, תוך או אחרי) להגיע ליפן בשביל 'להשקיע' בדרום, זה לא בדיוק 'החלום הרטוב' שלי.
אתם אמורים להגיע לארץ לקראת הקור הגדול כך שאם הייתי חושב על שיזוף לפני פגישה עם 'מלכת החורף', הייתי חושב על שבוע באיים המלדיביים.
נראה לי, שהטיול שלכם ביפן אינו אולטימטיבי וכי אם ברצונכם לנצל את הזמן ביפן באוםן הכי יעיל, הרי הייתי יושב ובונה מסלול מדוייק ככל שתוכלו ומביא שוב לפורום 'לשיפוט' ושיפור.
-
יפן ומה עוד?אני יכולה לספר שהיינו בטוקיו 10 ימים באוגוסט (שגם הוא לא מומלץ לביקור ביפן), העיר מרתקת ולא השתעממנו לרגע. אנחנו שילבנו את הביקור בה עם נופש באל נידו, עיירה על האי פאלאוון שבפיליפינים ואני בהחלט ממליצה על ביקור שם, אבל אין לי מושג מה קורה שם בנובמבר.
-
יפן ומה עוד?אנחנו היינו (2 זוגות ,תכנון עצמאי שלנו) שנה שעברה בדיוק באותם תאריכים
(החל מ 11.11).
בגלל השלכת עדיף מצפון לדרום כלומר להתחיל בטוקיו ולסיים בקיוטו
ממליץ על מספר ימים באלפים היפנים / טאקימה המדהימה כולל רביצה באונסן.
וכמובן להרחיב את השהייה באיזור קיוטו ל 6 ימים (אולי לשלב את נארה ).
אשמח לעזור בכל שאלה לגבי יפן.
-
יפן ומה עוד?תודה על התשובות המעניינות
אעדכן על התכנית בהמשך.