אנא עזרתכם
-
אנא עזרתכםאפשר לשלב בטיול כמה בירות סקנדינביות אבל אלה הערים מהיקרות באירופה. גם פירנצה לא עיר זולה במיוחד, והטבע שבסביבה שלה לא בשיאו בקיץ.
-
אנא עזרתכםנכון מאוד לגבי היוקר, אם כי לגבי פירנצה, זה היה פחות מורגש בכל היבט.
הרושם שלי - ואולי אני טועה - הוא שהשואלת לא מחפשת טיולי טבע ממש, אלא מקומות נחמדים, נופיים, או פסטורלים, שאפשר להגיע אליהם בסביבת העיר, ואת זה בהחלט יש בפירנצה. אבל, מבחינתי, החום של האיזור הזה מונע נסיעה בקיץ.
משום מה הערים הקרירות יותר בקיץ, וגם לונדון כמו שכתבו היא אופציה מצוינת, יקרות יותר... כך נראה לי. אולי אפשר לחשוב על איזורים נוספים באנגליה, שבהם יש ערים נחמדות שאפשר לעבור בניהן, ולהתמקם בהם לכמה ימים - כמו אוקספורד? באת'? ולצאת לטיולים בסביבה.
-
אנא עזרתכםבלונדון... כמה שהיא יקרה -
יש לא מעט אפשרויות בילוי בזול ובחינם
שוטטות במוקדים התיירותיים,
טיילת יפה ליד הלונדון איי, עם אמנים מתחלפים, זמרים, נגנים, פסלים אנושיים,
שווקים מגוונים - לראות כל מיני טיפוסים עם כרבולת ושיער זרחני (קמדן)
פארקים יפייפיים - עם סנאים,, עופות וברווזים
גלריות פתוחות, אמנות רחוב... גרפיטי
תצפית חינמית מרהיבה, בהזמנה מראש, חינם (סקיי גארדן)
לראות את פתיחת וסגירת גשר הטאוור ברידג'
מוזאונים שווים - מוזאון לונדון קטן וחינמי, המדע, הטבע, הבריטיש, הגלריה הלאומית... ועוד.
חדרי צ'רצ'יל בעברית -בהנחת 1+1
טקס חילופי המשמר, חנויות מיוחדות, סיורי חינם, ארועי תרבות שחלקם בחינם (לבדוק ארועים לפני שסוגרים, סמוך ליום האב יש בימות פתוחות עם טעימה ממופעי מיוזיקלס בחודש יוני)
בדיעבד, אפשר לוותר על כל האטרקציות היקרות... או ללכת לאחת או שתיים.
באוגוסט יש הנחות והפעלות מיוחדות לילדים, כולל כניסה חינם להצגות מיוזיקלס.. אם תספיקי לקנות בזמן.
ויש תמיד מכירת כרטיסים בהוזלה, למופעים בקופת הרגע האחרון בלסטר סקוור
טיסת איזיגט לקיץ ניתן לרכוש מנובמבר
מעריכה שהמחיר יהיה בסביבות 200-250 יורו (טיסת לוא קוסט)
אפשר לתכנן טיול באנגליה (לאיזיגט יש טיסה גם למנצ'סטר, ניתן לשלב הלוך מפה חזור משם)
כרטיס שבועי לתחבורה טרוולכרד של הנשיונל רייל, מעניק 1+1 לאתרים ואטרקציות.
בת ה10 נוסעת חינם בלונדון. והבת הגדולה תשלם חצי מחיר על כרטיס שבועי (כ16 פאונד)
-
אנא עזרתכםחשבתי תחילה על סלובניה קרואטיה אך, אם אני זוכרת נכון וזה היה מזמן
סביב בלד צריך להתנייד עם רכב וכך גם ברחבי סלובניה, פוסטוינה, סקוציאן ועוד... ואינני בטוחה לגבי אופציות עירוניות ומוזיאונים... ידוע לך משהו? תודה -
אנא עזרתכםחשבתי להישאר סביב ה - 20,000 אך אינני יודעת אם זה ריאלי. במילים אחרות, חשבתי ששילוב של יעד זול יותר מהולנד יחד עם לינה לא בבתי מלון תאפשר שהיה ארוכה יותר בערך באותו התקציב... אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים בענייני תקציב....
-
אנא עזרתכםהיות והייתי עם הבת הדגולה בלונדון-פריז אני מעדיפה יעד אחר
אם הבנתי נכון:
ברלין וסביבותיה - אינה יקרה
בודפשט, פראג - אינן יקרות
האם יש רעיונות נוספים או לחילופין מסגרת תקציב מניסיונכם?
תודה

-
אנא עזרתכםלמי שפספסת, במקום אחר בת'רד הארוך הגדרת את התקציב בסביב 20,000. לא כתבת אם מדובר בשקלים או בדולרים.
אז כן, יש ערים זולות יותר. אבל השאלה היא האם את הולכת להיות באחת-שתיים את כל התקופה, או הולכת לטייל מסביב. טיול מסביב כבר מצריך תחבורה, אולי סיורים, אטרקציות...
-
חישוב הוצאותלדעתי, התקציב שלך אינו ריאלי, במיוחד בהתחשב לעובדה שאת רוצה להתנייד בין היעדים.
נניח, תמצאי כרטיסים ב 300$ ולינה ב50 יורו ולאוכל תבזבזי כ25 יורו ליום. וכולל העברות משדה תעופה ובחזרה....זה כבר 14000 ש''ח. האם יספיק 6000 להתניידות ומוזיאונים \ ביקורים בכל מיני מקומות \ אטרקציות?
אני דיי בספק.
כמו כן, צ'כיה היא באמת יעד זול. אבל.....אי אפשר להיות בפראג חודש ולשלב גיחות קצרות. בצ'כיה מטיילים עם רכב. מה שמייקר את הטיול.
-
אנא עזרתכםאני רוצה להגיב על "שוויץ יקרה" שזה מושג שחוזר פה הפורום המון...
שימו לב בהרכב של פותחת השרשור עם 2 ילדות בנות פחות מ16
היא יכולה לקנות Swiss pass של 15 יום למשל, בעלות של 440 פר"ש, שמקנה לה -ולילדות בחינם- נסיעה חופשית בכל רכבת אוניה ואוטובוס.כולל הנסיעות הפנורמיות. כניסה בחינם לכמעט כל מוזיאון 490 מוזיאונים ברחבי שוויץ-וחצי מחיר ברכבלים,כאשר שוב- ילדים עד גיל 16 בחינם .
אז עם טיסה באיזיגט לבאזל או ג'נבה ומשם בתח"צ המצוינת של שויץ כולל ערים וטבע.. אולי זה כן אופציה.
-
אנא עזרתכםהטיסות לרומא/ונציה מאוד זולות.
אם אכן אתם אוהבים ערים, מוזיאונים ותרבות לצד טבע, הרי איטליה היא יעד מצוין.
יש ברומא מגוון רחב של מלונות בטווח מחירים רחב מאוד ולא קשה לשמור בה על תקציב.
קניה של כרטיסי רכבת מראש גם תוזיל מאוד את עלות הנסיעה ברכבת.
אפשר לקחת רכבת לילה לונציה שגם חוסכת עלות לילה במלון.
בצפון איטליה יש הרבה מאוד אתרי טבע חינמיים.
אנחנו שילבנו עם צפון איטליה גם את טירול שהיא יחסית זולה מאוד בקיץ. אפשר לכוון למלון/בית דירות שנותן את כרטיס הג'וקר בחינם ואיתו אפשר לעשות הרבה מאוד אטרקציות, גם יקרות לגמרי בחינם. אנחנו כמעט והחזרנו את עלות המלון עם הניצול של הג'וקר.