פוטסדאם-עזרה
-
שלום למתמצאים-בעלי הניסיון
ברצוני לצאת מברלין לביקור בעיר פוטסדאם.
בדרך אני רוצה לבקר גם בוילה ואנזה, בתחנת הרכבת גרונוולד וברציף 17. ובגשר המרגלים(אפשר גם בדרך חזרה).
הבנתי שעלי לקחת רכבת s7 מגן החיות של ברלין לכיוון פוטסדאם.מפה אני קצת מסתבך ומבקש עזרה.
האם מישהו יכול לעזור לי לתכנן מסלול עם פרוט האוטובוסים והרכבות שעלי לקחת כדי להגיע מברלין ליעדים השונים (ואנזה, רציף 17 וכו')שבדרך לפוטסדאם ולעיר פוטסדאם עצמה ולארמון.
(מתי לרדת? מה שם התחנות? איזה קוי אוטובוסים נוספים עלי לקחת?)
תודה מראש -
פוטסדאם-עזרהעם s7 אתה מגיע לכל המקומות
בקו מספר 7 של ה- s-bahn (רכבת עילית). יורדים אחרי כעשר דקות נסיעה בתחנה הנושאת את השם "ואנזה". משם לוקחים אוטובוס מספר 114 עד לתחנה Haus der wannseegs –konferenz. אפשר גם ללכת ברגל מתחנת הרכבת עד לבית.
מתחנת הרכבת בואנזה ליד התחנה 114 יש קו נוסף שאני לא זוכרת את שמו הוא מביא אותך לגשר המרגלים גשר גליקנר glienicker bruuecke
אתה יורד בתחנה עם אותו שם . עם קו 111 אתה יכול להגיע גם לוילה ליברמן.
בכדי להגיע לרציף 17 אתה יורד עם s7 בתחנת גריונולד יורד במדרגות
ופונה ימינה ועולה למעלה לרציף.
בכדי להגיע לפוטסדם וארמונות ססילהנוף וסאנסוי- אתה נוסע עם s7
עד לתחנה הרכבת הסופית בפוטסדם וומשם לוקחים אוטובוס קו 695 או חשמלית 96 או 97 ומגיעים לארמון סאנסוי. עם קו 695 אתה מגיע גם לשוק ורחבת לואיזה וגם לרחוב ההולנדי.
מתחנת הרכבת בפוטסדם ,יוצאים גם סיורים מודרכים באנגלית באוטובוס עם מדריך, בעלות של 14 יורו לכל הארמונות והאתרים החשובים בפוטסדם
כאשר נעצרים בארמון סנסוי , ארמון ססילנהוף והארמון החדש ומקבלים שם הסברים ולא כולל ביקור בארמונות עצמם אבל אחרי גמר הסיור אפשר לבקש להשאיר אותכם בארמון סנסוי ותוכלו להשלים את הסיור בתוך הארמון לבד .
שנה טובה
וגמר חתימה טובה
-
לוילה ליברמן מגיעים עם קו 114היתה לי טעות הקלדה . לוילה ליברמן מגיעים עם קו 114
מתחנת הרכבת בואנזה. -
וילה ונזה ,רציף17 ,וילה ליברמן -לינק לעזרהhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3242526,00.html
לינק לכתבה שבה מסבירים בצורה מדויקת כיצד להלגיע לאתרים שבכותרת
וכן יש לינק לאתרים עצמם והשעות שהם פתוחים -
המון תודהתודה רבה על המידע המפורט.
עזרת לי המון.
בהערכה ושנה טובה וכמובן
גמר חתימה טובה -
פוטסדאם-עזרהמה עדיף? לקחת את הסיור המאורגן בפוטסדאם או לעשות לבד באוטובוסים?
מאיפה יוצאים הסיורים המאורגנים ?
-
פוטסדאם-עזרהעדיף לשלב בין השניים.
לקחת בהתחלה את הסיור המאורגן שיוצא מתחנת הרכבת בפוטסדם. (האוטובוסים מחכים ליד תחנת הרכבת בפוטסדם והנציגים מחלקים פליירים בתחנה) בסוף הסיור לבקש מהמדריך שיביא אותכם לארמון סנסוי וישאיר אתכם שם ומפה להמשיך את הסיור לבד בארמון עצמו וכן בבית התה הסיני ובגנים לאחר מכן במידה ויש לכם זמן לנסוע בתחבורה צבורית לארמון החדש ולצפות בפנים בפסלים.
משם להמשיך בתחבורה צבורית לככר לואיזנה ולרחוב ההולנדי. אחר כך לחזור לתחנת הרכבת בתחבורה צבורית ולהמשיך לוילה ואנזה וגשר המרגלים ,וילה ליברמן ואחר כך לרציף 17 ( במידה ולא עשיתם את זה בתחילת הטיול לפוטסדאם).
תבדקו שאתם עושים את הטיול ביום שארמון סאנסוי פתוח לקהל וביום ובשעות שהמוזיאון בוילה ואנזה פתוח. ( למיטב ידיעתי ארמון סאנסוי סגור ביום שני ).