טיסות - מה כדאי לשים לב?
-
שלום שוב,
מתקרבים לרגע הזמנת כרטיס הטיסה! (איזו התרגשות).
עשיתי חיפוש ב- KAYAK וזו הטיסה הכי זולה שמצאתי.
מספר שאלות:
1. יש משהו שצריך לשים לב אליו בבחירת הטיסה?
2. הזמן למעבר בקונקשן מספיק?
3. משהו לגבי חברות התעופה?
4. יש טעם לסגור באותה עסקה את הטיסת פנים או שאפשר לעשות זאת לאחר מכן ישירות מול חברות התעופה?
5. הצעות/המלצות יתקבלו בברכה.
תודה לכולם!
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?הזמנים ביןו הטיסות באירופה די קצרים. זה יכול להיות בסדר גמור, ובמיוחד בטיסה לארה"ב שם הזמן רב יותר, אבל יש גם סיכוי להפסד טיבת ההמשך אם יש איחור מעל זמן מסוים. בטיסה חזרה לישראל, הזמן בין הטיסות ממש קצר, כאשר זה אומר שגם אם לא תפסידו את הטיסה, כנראה שתעלו בין האחרונים למטוס, כי עליה למטוס מתחילה בדרך כלל כ- 45 דקות לפני הטיסה, ויתכן מאד שתצטרכו לעבור בדיקה בטחונית בדרך למטוס המגיע לישראל.
כדאי לשים לב:
1) לוח הזמנים של הטיסות כבר לוקח בחשבון עיקובים מסוימים, כלומר זמן הטיסה נטו נמוך מזה המצוין בלוח הטיסות.
2) חברת התעופה צריכה לדאוג לטיסת המשך אחרת אם אתם מפסידים את הטיסה שלכם. אני לא בטוח אם הם גם חייבים לכם אוכל/לינה במידה והטיסה הבאה יוצאת זמן רב אחרי הטיסה המתוכננת.
בכל מקרה, אם ניתן לקחת טיסות עם זמני החלפה גדולים יותר (אבל לא ממש גדולים), הייתי שוקל זאת.
עם KLM לא טסתי המון זמן. אני חושב שהם חברה שנותנת שירות טוב.
עם ALITALIA טסתי לפני מספר שנים, ופעם גם טיסה ארוכה (לארגנטינה). השירות היה סביר, טבל לדעתי ב- KLM הוא טוב יותר.
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?גם אני חושב שהקונקשנים באירופה קצרים מידיי. אם הייתי לבד או זוג הייתי עוד שוקל אבל לא למשפחה.
לגבי טיסות הפנים - היתרון של הזמנה שלהן כחלק מהכרטיס זה שלא משלמים על המזוודות.
החיסרון - יקר הרבה יותר לבצע שינויים בטיסת הפנים בהמשך. וגם אתה מוגבל מבחינת בחירת החברות.
הטיסות לקיץ הבא, לכן לא הייתי מצמיד את טיסת הפנים להזמנה הזו.
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?באותו מחיר מצאתי טיסה שהזמן המתנה בטיסה חזור ברומא הוא שעתיים ו- 45 דקות. בטיסת הלוך אין הבדל, שעה ועשר דקות.
כל השאר זה עם המתנה ברומא של מעל 5 שעות וזה נראה לי קצת מוגזם.
אנחנו זוג.
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?אני לא הייתי הולכת על זמנים כאלה יש סיכוי גבוה לפספס ויש סיכוי מצויין שתגיעו ללא המזוודות.
כך או כך זה מבאס נורא.
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?כמה זמן המתנה נחשב ל"זמן טוב"?
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?למשפחה - שעתיים
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?אז אם אנחנו זוג, שעה ועשר דקות בהלוך ושעתים ו- 45 דקות בחזור זה מספיק זמן?
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?ברור לך שאין תשובה מוחלטת. מבחינת חברת התעופה זה קונקשן חוקי.
באופן אישי הייתי הולך על זה בזוג כי ללא ילדים הגמישות יותר גדולה וגם יודעים למהר כאשר צריך. ואם מפספסים אפשר להתמודד עם שינויים (עם ילדים זה הרבה יותר קשה).השדה באמסטרדם בנוי לקונקשנים כאלה.
אחרים אולי פחות אוהבים להיות על הקשקש וימליצו ללכת על בטוח.
ואתם? איך אתם עם סיכון מול סיכוי?
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?ברור שאין תשובה אחת מוחלטת.
בהתחשב במחיר (שנראה לי שהוא זול יחסית) ובזה שבאשר האפשרויות יש המתנה של חמש שעות ומעלה, נראה לי שנצליח להתמודד עם הסיכון.
אם יש איחור שטיסה ובגלל זה אנחנו לא מספיקים לקונקשן, חברת התעופה אחראית למצוא לנו טיסת המשך, נכון?
-
טיסות - מה כדאי לשים לב?אחד הפרמטרים שאני הסתכלתי בהם בקונקשן קצר של שעתיים ( לקנדה בזמנו ) היה אם יש טיסה אחרת ליעד שלנו ( וונקובר ) באותו היום.
מכיוון שהיה באותו היום עוד טיסה לאחר 4 שעות ידעתי שמקסימום אחכה עוד כמה שעות.
אם אין וצריך לבלות את הלילה באירופה אז זה סיפור אחר.
שעה זה הימור ענק. -
אנחנו טסנו בטיסה הזו (הלוך לס.פ) והיה בסדר גמור. מודה שזו הייתה הפעם הראשונה בחיים שעשיתי קונקשיין ולא ממש ידעתי מי נגד מי, וכן נלחצתי.. אבל הטיסה מהארץ יצאה די בזמן והשדה באמסטרדם נורא ידידותי והכל עושים בהליכה.. נכון שיש עוד בידוק בטחוני אבל אפשר להספיק..
רק הערה לגבי kayak- תנסו כבר "לעשות הזמנה" ולראות האם זה באמת המחיר. כשעוברים לאתרים שקיאק מפנה לפעמים המחיר קופץ.