פונה לחכמת ההמונים - טיסות אל על - כן או לא?
-
יותר מידי שומעת על שביתות וביטולים וכו....
מתלבטת אם עד הקיץ ישתפר....
-
לאהנבואה ניתנה לשוטים.
אני לפני שנים הפסקתי לטוס איתם, משום שמצאתי אלטרנטיבות הרבה יותר טובות בכל פרמטר של השוואה.
-
מסכימה עם אורן!!!!
-
הטיסות שלי דוקא טובות עם אלעלישירות למקומות ובמחיר זול מהאחרות.... לכן שוקלת, גם אני מזמן לא אוהבת לטוס איתם
-
ארשה לעצמי להיות נחרץ...
יש אפס אחוז סיכוי שאלעל תשתפר דרמטית עד הקיץ. היא כיום מחזיקה בשיא העולם באיחורי טיסות עם סדר גודל של 65% מהטיסות שלא נוחתות בזמן (כשאצל חברות מובילות בתעשייה הנתון הזה קרוב יותר ל-15% או 20% לכל היותר).
בכמה את חושבת שחברה יכולה להשתפר בשנה? וזה לא שפתאום הכל מושלם, כן? וועד הטייסים הפרובלמטי ממשיך לעשות טרור לחברה, המטוסים הישנים עדיין חווים תקלות טכניות כל שני וחמישי (מטוסים חדשים לא יגיעו עד הקיץ), חכירות רטובות כבר הפכו לעניין שבשיגרה ונתב״ג תכף עובר למסלול המראה אחד בלבד (אם כי זה לא נוגע ספציפית לאלעל אלא לכל החברות בשדה).
אלעל בקיץ הקרוב תהיה כמעט בדיוק אלעל של היום. היא תשתמש בחכירות רטובות, היא תהיה תחת טרור של וועד הטייסים שיבטל טיסות ככל שמתחשק לו והיא תציג נתוני פעילות שאין להם אח ורע בעולם.
-
אם המחיר וטיסות ישירות הם הפרמטרים החשוביםואל על עונים על שני הקריטריונים טוב יותר מחברות אחרות, אז כנראה שכדאי אל על.
-
פעם אחרונה שטסתי איתם, זה היה להונג קונג לפני 7 שנים בערך. טיסה של קרוב ל-12 שעות ללא מערכת בידור מתפקדת.
מה אגיד, יש כ"כ הרבה סיבות שאני לא מוכן לטוס איתם. על המחיר אני בכלל לא טורח להסתכל.
-
המשך- פונה לחכמת ההמונים - טיסות אל על - כן או לא?אז אני רואה שהדיעה על אל על היא כמו שאני חשה כלפיהם...
מצד שני זה אומר להוסיף כמה מאות שקלים וגם לעשות חנית ביניים במקום טיסה ישירה ונוחה.
(אנחנו טסות לבוסטון....)
אני לא טסה עם טורקיש או ג'ורדניאן, אז המחירים הנוחים לא קיימים עבורי
בקיצור - איך לדעתכם הכי כדאי לטוס לבוסטון, חזרה מניו יורק?
-
להמחשת הנתונים של ידידי פליינג, אני מצרף את דו"ח האיחורים של 40 חברות תעופה לחודש ספטמבר האחרון. לא צריך לנחש מי נמצא במקום ה- 40 ואחרון. אגב, היחידי בצבע אדום בגרף שבצד ימין.
הערה: איחור נכנס לסטטיסטיקה, רק מעל 15 דקות. למשל אם מטוס יצא ב-30 דקות איחור אבל נחת רק עם 15, לא יכנס לספירה. זה אומר שלאלעל היו כמעט 65% טיסות יותר מ-15 דקות איחור.
אל על הכי בבית בעולם.
-
בשורה התחתונה כל טיסה עם חברה אחרת עם קונקשן , תהיה קצרה יותר מטיסה ישירה של אל על.
האם בדקת את הטיסות של אזרביג'אן אירליינס?
אני יכול רק לומר דברים טובים ומצויינים על הטיסה שלהם לניו יורק.
טסנו ב 5.10.16
הטיסה יצאה בדיוק בזמן. ב 22:25. נחתה בשדה התעופה בבאקו בשעה היעודה והמריאה לניו יורק בדיוק בשעה 5:00 בבוקר.
מטוסים חדישים. בטיסה מתל אביב לבאקו 320. וטיסת ההמשך לניו יורק - דרימליינר 787. עם מסכים אישיים, צוות אדיב ושירותי. אוכל טוב.
בקיצור חווית טיסה מושלמת ובעיקר עלות מול תועלת . מחיר של 648 דולר הלוך חזור.
הנציגים של החברה בארץ הם מונה טורס.
שווה בכל קנה מידה ובעיקר אם עושים השוואה מול אל על.

-
אני הייתי מנסה להיות פחות נחרץ.
כחברת התעופה בעלת נפח הטיסות הכי גדול בארץ, לרובנו יצא לטוב איתה, ולכן לרובנו יש מה להגיד. להבדיך מהרבה חברות אחרות שלא כולנו טסנו איתן.
קודם כל אני מצטרף למי שאמר שלא צפוי שאלעל תשתפר, ובטח שלא באופן מהותי. לא ידוע לי שבשנה הקרובה יכנס צי מטוסים חדש, יוחלפו כל הטייסים וכו'. אני מקווה שיהיה שיפור, אבל סביר להניח שגם אם יהיה הוא יהיה איטי ולא דרמטי
ועדיין, יש הרבה פרמטרים בבחירת הטיסה. העובדה שאלעל טסים ישירות לבוסטון וללוס אנג'לס (למי שזה רלוונטי לו) זה יתרון מאד גדול. יש יתרונות נוספים וגם חסרונות נוספים. כל אחד מדרג אותם בסולם הצרכים שלו.
אני יכול להעיד על עצמי שמערכת בידור ואפילו אוכל זה לא שיקול רציני בעידן שגם ככה אני בא עם הטאבלטים לילדים מהבית. לעומת זאת 100 דולר לכל כרטיס טיסה (כפול 5 כרטיסים לטיול משפחתי) זה כן שיקול. ב-100 דולר לאדם אני קונה לכל אחד טאבלט פרטי פשוט + סוללת גיבוי + אוכל וחטיפים בדיוטי פרי (ויותר זול אם אני מביא מהבית אוכל או טאבלט שיש גם ככה).
אני שוקל טיול באוגוסט לארה"ב. במקרה שלי אני רוצה לטוס בשבת ולחזור בשבת כדי למקסם את ימי החופש, ואלעל לא טסים בסוף שבוע כך שהם כנראה לא רלוונטיים. אז זו הסיבה הראשונה שאני פוסל אותם.
לעומת זאת ההצעה הכי אטרקטיבית (מחיר ושעות) כרגע היא של טורקיש ואני מאד לא מתלהב מהם. ולעומתי יש פה רבים שמהללים את טורקיש וטסים איתה באופן קבוע.
גם לגבי סעיף האיחורים והביטולים - אני חושב שהסטטיסטיקה של אלעל (הגם שמטרידה) פחות רלוונטית. לתחושתי אלעל מתעדפים את הקוים שלהם (כלומר למשל לטיסות לניו יורק יהיו פחות איחורים מטיסות לאירופה. לא יודע לגבי בוסטון). ולכן מה שחשוב זה הסטטיסטיקה על הקו המסויים המדובר (בוסטון במקרה הזה)
אז שלא תבינו שאין לאלעל חסרונות. יש ומאד מהותיים. אגב העיקרי שבהם בעיניי הוא שלרוב הם יותר יקרים ואפילו מהותית יותר יקרים מהמתחרים. אבל לא הייתי פוסל אותם.
-
תוכל להסביר איך טיסה ישירה ארוכה מטיסה עם חנייה?הכוונה שלי לטיסה לבוסטון.
או שכוונתך לזמן סוביקטיבי שלך מבחינת חווית הטיסה?
-
עוד חלופה לאל עלאז אתמול בלילה זנחתי את האקספדיות למינהן ועברתי חברה חברה.
ההחלטה נפלה על לופטהאנזה. דוקא יצא זול יותר באתר שלהם מכל מקום אחר....
וזול מאל על ב-700$
היתרון - הטיסה הטראנס תהיה עם ילדים גרמניים ולא ישראליים שממש סבלנו מהם ובעיטותהם בגב.... שלא לדבר על הוריהם שחייבים להשען על המשענת להעיר אותך בכל פעם שהם קמים לשירותים....
חוסר נימוס בטיסות הורג אותי....
החסרון - לא טיסה ישירה.....
הערות?
-
ארוך יותר עם אלעל....דוקא הבנתי - אם את עלולה להיות תקועה בשדה 4 שעות - ולחכות בלי לדעת אפילו מתי הטיסה יוצאת - התוצאה של DOOR TO DOOR ארוכה יותר...
-
טיסות אל על - כן או לא?לפי דעתי לכי למה שזול והטיסה הכי נוחה. שאני טסה אני בוחרת בין הטיסות הכי זולות ומה שהכי נוח לי, שעדיין ישאר זול.
אם זאת טיסה ישירה ובמחיר זול, זה משתלם. לא בטוח שיהיה עיכוב. זה יכול לקרות בכל חברה. למה לשלם יותר? ולעשות עצירה. גם אם יהיה עיכוב. לא נורא.
בטיסה בחזור היה לי עיכוב של 3 שעות בטיסה עם klm פשוט חיכיתי בשדה תעופה. ומהחברה הביאו חטיפים וממתקים ומים.
-
הטעות של רוב הכותבים שהם מבססים את הדעות שלהם על טיסה אחת או שתיים. זה יכול להיות מוטעה לטובה או לרעה. אבל אם מביאים סטטיסטיקה על 2000 טיסות לחודש, התוצאה לא יכולה להיות מקרית.
-
סליחה שאני מקלקלת את החגיגה.
מרבית הטיסות שלי הן אלעל. גם לבוסטון, גם לניו יורק ובשנה החרונה פעמים אחדות ליעדים שונים באירופה.
לא היו אחורים או ביטולים. אמנם טיסה אחת בוצעה ע"י חברה ספרדית שהיתה טובה ונעימה.
אנחנו מאד נהנים משרותי הצוות והיחס המאיר פנים.
באשר לאוכל אנני מחוה דיעה כי אני מזמינה פלטת םירות ותמיד נהנית.
קרו לי תקלות רבות גם בחברות "מכובדות" וזה עדיין מהוה סיבה עבורי להשמיץ.
נ.ב. אני תוהה, ללא אלעל מי יתגייס להטיס ישראלים בשעת צרה?
-
אני מסתכל על טבלת האיחורים שצורפה
אלעל אכן בולטת לרעה, אבל מצד שני האיחור הממוצע הוא 50 דקות. מעצבן, אבל עדיין הרבה יותר מהיר מכל קונקשין.
אגב, תזכרו שאיחור של קונקשיין יכול להסתכם בהרבה יותר מרק חצי שעה.
אני ממש לא מחסידי אלעל וכאמור כמעט לא טסתי איתם בשנים האחרונות. אבל עדיין (כשרלוונטי) אני מעדיף טיסה ישירה עם איחור של שעה מאשר טיסה לא ישירה.
אם אתם משווים את אלעל ליונייטד או דלתא בקו לניו יורק זו השוואה אחת. אבל להשוות את אלעל ללופטהאנזה בקו לבוסטון זה עניין אחר לגמרי
-
קוראים לי אילת ואני אוהבת לטוס עם אלעל. באמת אוהבת. מרגיש לי טוב ונוח ונעים. האוכל סביר ומערכת בידור בעברית מאוד רלוונטית לילדים
אני אוספת באובסביביות נקודות דרך כרטיסי האשראי ומקבלת טיסות חינם ( בטיסה האחרונה לאיטליה אחד הכרטיסים היה חינם)
הניסיון שלי עם אלעל במאה אחוז מהמקרים מעולה פשלות היו לי הרבה דווקא בחברות אחרות( לא זו לא סטטיסטיקה)
אני טסה אם אלעל אם המחיר מאפשר ( לא תמיד לפעמים הם יקרים בהרבה ואני מוותרת) לצערי הפעם אין תחרות חטיבות הישירות של יונייטד לסן םרנסיסקו
אני לא אוהבת את השנאה העצמית. יש ישראלים שמציקים בטיסות והפתעה...גם הרבה אמריקאים אירופאים ואחרים...מניסיון
מזכירה שגם בלופטנזה היו שביתות פתע בשנה האחרונה ולא לא עדיף לטוס עם חניית ביניים של כמה שעות זה ארוך יותר וקשה יותר בהרבה. על 700 דוחר אני לא מתווכחת זה לא מעט. אני יכולתי לחסוך 900 דולר עם טיסות לא ישירות ל ערב ובחרתי שלא. אין תחליף לטיסת לילה ישירה לארהב פשוט אין
להזכיר all taken2 הטיסות שטסנו יחד באל על בשנים האחרונות ( לציריל ווינה) היו מושלמות
-
למוקי-----אני לא עושה חגיגה על אלעל, לא שונא את אל על, לא מחרים את אלעל אני הבאתי רק סטיסטיקה שהתפרסמה באתר אמין מאוד. תאמינו שגם אני היתי מעדיף שהשירות ישתפר. אבל כנראה אל על סומכים על זה שחלק מהישראלים חייבים לטוס איתם וחלק אחר מעדיפים את אל על כי היא חברה ישראלית.