ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

האם תיק יום 18 ליטר מספיק?

פורום דרום אמריקה
    4
    4
    1019
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ben_3663354
      Ben_3663354 נערך לאחרונה על ידי

אהלן... טס ב12.12 לארגנטינה, קניתי הכל חוץ ממוצ'ילה ותיק קטן...

חשבתי לקנות מוצ'ילה 60 ליטר בערך, ויש לי תיק מתקפל של OSPREY בנפח 18 ליטר..  התיק הזה יכול להיות מצויין כי הוא נכנס לתוך המוצ'ילה, ואני יכול להשאיר את המוצ'ילה בהוסטל ולטייל איתו בעיר... השאלה אם אני אוכל לצאת איתו לטרק של יומיים בסבבה כשיש פורטרים? כי אין לו מערכת בגב בשיט...

ובכללי אני מוטרד מהרעיון של ללכת עם מוצ'ילה מאחורה ותיק קטן מקדימה... 
          מה דעתכם?

אשמח לעצות !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חתול-רובוט
        חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

זה עניין מאוד אינדיבידואלי

ותלוי בהרבה גורמים -- מהם הדברים שאתה חייב לשאת עליך במשך יום שלם, עד כמה חשוב לך עניין הנוחות, וכולי. אני אוהב תיק נוח עם נפח גדול, ופחות איכפת לי המקום שהוא תופס.

בכל מקרה, בטרקים, בעיקר הקשים שבהם, רצוי מאוד שיהיה לך תיק עם מערכת גב טובה. סביר להניח שתסחוב בהם יותר מכרגיל -- במקרים רבים, את החמורים עם עיקר הציוד שלך תפגוש רק בסופו של כל יום, וגם תצטרך לשאת עליך מים, צידה, ציוד נגד גשם וכיוצא בזה, שבטיולי יום עירוניים אולי לא תסחב איתך.

לי אין שום בעייה עם תרמיל מאחורה ותיק קטן מקדימה. להיפך, אני מרגיש הרבה יותר בטוח כשאני שומר את חפצי הערך שלי קרוב לחזה, מילולית. יש כאלה שלא סובלים את זה. שוב, עניין של טעם.

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

אם יש פורטרים, אתה הרי לא צריך לסחוב, לא? זה כל הרעיון בפורטרים. מכניסים לתיק בקבוק מים, מצלמה, ארנק, ואולי מעיל. בשביל זה לא צריך מערכת גב, ואפשר גם תיק קטן וזהו.

• chenchen1234
            chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

השימוש שלך בתיק הקטן בזמן שיהיו לך פורטרים יהווה אולי אחוזים בודדים מסך כל השימוש שלך בתיק בכל הטיול.
            רוב הזמן אתה תסתובב עם התיק בנסיעות, בערים, בטיולי יום, באטרקציות וכו'.
            גם אם תקרע את השבילים באנדים, הפעם הראשונה שבה תיתקל באפשרות לפורטרים/חמורים תהיה כנראה בפרו וצפונה (ואולי בוליביה), ובכלל לא ברור מההודעה האם אתה מתכוון להגיע בהמשך למדינות אלו.

בקיצור, התיק הקטן הוא בעיניי תיק יותר חשוב מהמוצ'ילה.
            לטעמי 18 ליטר זה קטן מדי. צריך שייכנס בתיק גם פליז/מעיל, קצת אוכל, ספר או שניים, מים ואולי עוד קצת שטויות (אני מתכוון במהלך הטיול שלך, לא בזמן הטרקים שבהם צריך קצת פחות דברים אם יש חמורים ).
            מהבחינה הזו אני חושב כמו החתול רובוט, לדעתי יותר נוח כשאפשר להכניס את הדברים האלו בקלות ולא צריך להילחם בתיק כל פעם או להיסחב עם הפליז ביד...
            כמובן שאם אתה מסתפק במועט (מבחינת ביגוד עליון, נשנושים, מצלמה וכו') אז אולי כן תסתדר עם התיק הקטן.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון