ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון איטליה ודרום שוויץ

פורום אירופה
    4
    10
    2376
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • GuyLiat26
      GuyLiat26 נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם,

אני ובעלי מתכננים לטוס בע"ה לטיול בצפון איטליה ודרום שוויץ ויש לנו כמה שאלות. אנחנו בני 24, מנוסים בטיול (חזרנו לפני שלושה חודשים מטיול של חודש וחצי בקנדה וארה"ב), משכירים רכב ואוהבים בעיקר טבע. התכנון שלנו הוא לקיץ הקרוב.

1. מתי עדיף לטוס- באוגוסט שהמזג האוויר חם אבל יש עומס תיירים, או בספטמבר כשיש פחות תיירים, אך מזג האוויר עלול להיות פחות נחמד? או שאני טועה וספטמבר לא ממש שונה מאוגוסט מבחינת מזג האוויר?

2. בעניין השכרת הרכב- בקנדה העדפנו ללכת על רכב שייכנסו בבגאז' שלו שתי מזוודות 28 אינצ', כדי שכשנעשה נסיעות ארוכות עם עצירות פה ושם, נוכל לחנות את הרכב וללכת לטייל בלי שייראה שיש באוטו ציוד מחשש לפריצות. איך זה הולך באיטליה? עדיף להסתיר כמה שיותר את הציוד או שלא קריטי? אם כן, איזה סוג רכב הכי עדיף לטיול באיטליה?

3. התכנון שלנו הוא מילאנו-אגם מאג'ורה (עם גיחה לשוויץ)-אגם לוגאנו (עם גיחה לשוויץ)-אגם קומו-אגם גארדה- דולומיטים-ונציה. עדיף לעשות את המסלול ככה או הפוך ולהתחיל בוונציה?

4. מניסיונכם- מה עדיף: להתחיל את הטיול ולסיים אותו באותה העיר כדי לא לשלם קנס על הרכב על החזר ביעד אחר וכדי שמחיר הטיסה יהיה משתלם יותר, אולם זה יגרור נסיעה של כמה שעות בחזרה מונציה למילאנו -או- לעשות טיול קווי ולסיים את הטיול בונציה וכך לחסוך יום נוסף של רכב ולילה נוסף כתוצאה מיום נסיעה נוסף בחזרה למילאנו?

5. מה לדעתכם יהיה התקציב לטיול כזה, במובן של טיסות+בתי מלון+אוטו+אטרקציות (בזבוזים זה כבר אינדיווידואלי)?

6. מה עדיף- רכב ידני או ללכת על בטוח ולקחת אוטומט?

בתודה רבה ושיהיה חג שמח לכולם,

ליאת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shirelslo
        shirelslo נערך לאחרונה על ידי

היי ליאת Wink

עונה לך מהניסיון המועט שיש לנו עם איטליה Smile

1. אם יש לכם אפשרות לטוס בספטמבר - עדיף ממש! היינו בספטמבר, היה מזג אוויר מושלם, ובאמת פחות תיירים. אוגוסט עלול להיות חם מאד מאד. 2. עניתי לך בפרטי איך אנחנו הסתדרנו Smile 3. ניראלי שזה תלוי בטיסה שלכם (מילאנו? ונציה?) וכמה בא לכם ליסוע ביום של החזרה, אבל זה נשמע ממש טוב לשני הכיוונים 4. אנחנו העדפנו להחזיר באותה עיר ואפילו להיות חלק מהזמן ללא אוטו, אבל זה החלטה אינדיבידואלית (אחרי ששילמנו עמלת נהג צעיר לא רצינו גם לשלם על זה) 5. הטיול שלנו עלה בסביבות 6-7 אלף, לא כולל טיסות כי הכרטיסים היו מוזלים (נוסע מתמיד). היינו במלונות יחסית שווים ודי התפנקנו 6. לפי מה שהבנתי בבירורים לפני הטיול, רוב המכוניות באיטליה ידניות.. בכל מקרה, ידני לוקח פחות דלק, ואפילו בדולומיטים היה ממש ממש סבבה ליסוע איתו.

שבוע טוב Smile

• GuyLiat26

אשמח אם תוכלו לענות לי אפילו רק על חלק מהשאלות Smile

• K.Amit
            K.Amit נערך לאחרונה על ידי

לא כתבת לכמה זמן מתוכנן הטיול. זה עלול לשנות חלק מן התשובות.

1. חד משמעית ספטמבר. הייתי גם באוקטובר והיה מצוין. צריך לזכור שאפשר לחטוף ימי גשם רצופים גם באוגוסט וגם בספטמבר.

2. אם הסתרת את המזוודות בקנדה, על אחת כמה וכמה שצריך להסתיר באיטליה. את צריכה רכב ששתי המזוודות שלכם יכנסו בנוחיות בבגאז' - שימו לב בעת ההשכרה שיש את ה"מדף" האחורי שבאמת מסתיר את המזוודות. לא להשאיר ברכב סימני זיהוי של תיירים בזמן עצירות (ספרי טיול, כל מיני דברים עם כיתובים בעברית וכו'). מניסיוני - אם מדובר בשבוע בערך, אין בעיה להסתדר עם שני טרולים בעונה הזו של השנה, שנכנסים ומוסתרים במכוניות די קטנות אפילו.

3. זה לא באמת משנה - תחליטו לפי נוחיות הטיסות והמחירים שלהן.

4. שוב, זו שאלה של עלויות. בעולם בלי דמי החזרת רכב ומחירים יקרים יותר לטיסות שממריאות ליעד אחד וחוזרות מיעד שונה - ברור שעדיף טיול קוי על טיול מעגלי. אבל מה לעשות, המציאות היא אחרת... תבררו מחירים של שתי האופציות ותחליטו לפי זה. אגב, הנהיגה עצמה, ממילנו לוונציה - ספק גדול אם מצריכה לינת לילה באמצע.

5. לא כתבת אפילו בכמה ימים מדובר... 

6. שוב - שאלה של עלות. רכב אוטומטי יהיה יקר יותר והוא נוח יותר לנהיגה עירונית. רכב ידני יהיה זול יותר, והוא נוח לנהיגה בין עירונית. בהשכרת רכב ישנם עוד שיקולים - א. גודל המכונית: בתוך הערים העתיקות באיטליה קשה מאוד לתמרן עם מכונית גדולה ואם בכוונתכם לבקר/ללון שם - תביאו את זה בחשבון, ב. הניסיון שלכם כנהגים צעירים יחסית עם רכב ידני, ג. ההצעה הספציפית שאתם תקבלו מחברת ההשכרה. 

• GuyLiat26

תודה רבה! Smile

טעות שלי- אין לי עדיין מספר ימים לטיול, כי אין עדיין תכנון, רק תכנון מאוד כללי: נתחיל במילאנו (הפוך ממה שכתבתי למעלה נדמה לי), נעלה לאגם מאגורה, אגם לוגאנו ואגם קומו, נרד לאגם גארדה, הדולימיטים וונציה. כמה ימים צריך לזה אני עדיין לא יודעת. אני מניחה בין עשרה ימים לשבועיים, לא?

האם ספטמבר זול יותר יחסית לאוגוסט?

בנוגע לרכב- אנחנו מחפשים רכב שיהיה לא גדול מדי פיזית, אבל מתאים בבגאז למזוודות שלנו (עדיין לא יודעים אם מזוודה גדולה וטרול יספיקו לנו). אני ממש מעדיפה שהכל יהיה מוסתר בבגאז. לא מבינה איך יש כאלו ששמים ציוד במושב האחורי. 

• K.Amit
                K.Amit נערך לאחרונה על ידי

שבועיים זה פרק זמן מתאים לדעתי למסלול שלכם, בהנחה שאתם "מתקתקים".

האם ספטמבר זול יחסית לאוגוסט?

אם הכוונה לטיסה, עקרונית כן, למעט תקופת החגים, שאז המחירים משתוללים.

טיסה בחגים עלולה לעלות פי שתיים לעומת טיסה "מחוץ לעונה", ולא רק באלעל...

גם במחירי לינות יש הפרשים, אך לא גדולים כל כך.

• GuyLiat26

הבנתי. תודה רבה:)

ובנוגע לרכב- אחרי מחקר בכמה חברות, הבנתי שרכב ידני זול משמעותית לעומת אוטומט. לנהג שרגיל לאוטומט, אבל שולט בידני היטב, האם כדאי לקחת ידני ולחסוך כסף או שידני בכבישים בדולומיטים יהיה לא כיף ועדיף ללכת על אוטומט בשביל הנוחות?

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

לגבי תמחור.

היות ובספטמבר 2017  ראש השנה יהיה ב20.9- בהחלט יתכן כי התקופה עד 15.9 תהיה זולה יותר (טיסות).

באיטליה ספטמבר עדיין "עונה" והמחירים ללינה יהיו דומים או זהים לקיץ.

שימו לב לעיתוי סגירת הרכבלים המתוכננת לספטמבר 2017 בדולמיטים (כל שנה בסביבות מחצית ספטמבר) ובהתאם עיתוי הטיול.

אם אין מגבלות לוח זמנים- התאריכים הכי נוחים ,לדעתי ימים אחרונים של אוגוסט- עד 10 ימים בספטמבר.

• GuyLiat26

הבנתי. אז נמקם את התאריכים מסוף אוגוסט עד הימים הראשונים של ספטמבר. תודה רבה:)

אשמח אם מישהו יוכל לייעץ מניסיון בנוגע לרכב הידני/אוטומט:)

• יונית
                        יונית נערך לאחרונה על ידי

למרות שבארץ אנחנו נוהגים על אוטומט,

בחו"ל אנחנו נוהגים תמיד על ידני.

כל עוד שולטים בנהיגה בידני, אין בעיה (גם בדולמיטים והרים אחרים)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון