ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חושש מלטוס לבד

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    10
    16
    4473
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Omer_3648125
      Omer_3648125 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם אני יהיה פתוח, אני מת לטוס להודו ולעשות את הטיול אחרי צבא שלי, אין לי עם מי לטוס ואני לא מוצא מישהו מספיק רציני אפילו בשביל נחיתה רכה, הדבר שאני הכי חושש מימנו בתכלס זה לנחות במומביי ולא לדעת לאיזה כיוון ללכת, זאת עיר ענקית, אני כבר השלמתי עם זה בערך שאני יטייל לבד..אומנם זה הטיול הראשון שלי שאי פעם אני יהיה לבד יש מישהו מנוסה פה שיש לו עצות? איך להפריך את החששות? בלטוס לבד? ולטייל לבד? כי זה באמת הדבר היחיד שמפריד ביני לבין הכרטיס וכבר הייתי בסוכנות נסיעות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

זה מפחיד לנסוע לבד. גם כאדם שנסע המון, כולל לבד, גם לי יש לא פעם את החששות הללו לפני. אבל חשוב לזכור שזה נראה הרבה יותר מסובך מכאן - כשמתחילים, הרבה פעמים המסע די מתגלגל מעצמו ורואים שזה הרבה יותר פשוט משחשבת. אם הנחיתה מפחידה אותך, קרא על היעד הראשון ותכנן קצת כדי לסלק את הפחד מהלא מוכר - תבחר מראש מקום לינה (אולי כבר תעשה בוקינג לימים הראשונים), תקרא על העיר, תדפיס מפה ודרכי תחבורה מהשדה למקום הלינה.

אתה יכול לשים מודעה לחיפוש שותפים, אבל העצה שלי בכל מקרה היא ללכת ולקנות כרטיס. אל תוותר על משהו שחשוב לך בגלל החשש והפחד והמתנה שאולי תמצא את השותף האידיאלי מחר מעבר לפינה. פשוט לך על זה. לא תצטער.

• shimon amar
          shimon amar נערך לאחרונה על ידי

החשש שלך מובן.אבל אם לא תעז אז לא תדע.חבל בגלל חשש כזה לא תראה מדינה מדהימה.אולי זה נכון לטייל עם עוד בן אדם.אבל לפעמים לבד זה החופש שלך ואתה בוס לעצמך ואתה מחליט להיכן ומתי.תחשוב שזה הטירונות של הטיולים.כמו שהציעו לך פרסם מודעות בכל מיני מקומות שמחפשים שותפים לטיול.תעשה הכנות לגבי הטיפים מסלול ועוד.ומאוד חשוב תטייל שכל הזמן חיוך על פניך והרבה פעמים ההודים ישאלו אם זאת הפעם הראשונה שלך בהודו.תענה שזאת הפעם החמישית או השביעית כך הם פחות יחשבו אם לעקוץ אותך.ממש תטייל עם בטחון עצמי רב בהצלחה.

• 2ilan
            2ilan נערך לאחרונה על ידי

היי עומר.גם אני לפני חצי שנה שנה טיילתי לבד פעם ראשונה בחיים ( לפני טיילתי עם אישתי והילדים וחברים ) וגם לי היו לי חששות של איך להסתדר לבד באיך להגיע מיעד ליעד ואיך אני אצליח לקנות כרטיסי רכבת ואיך לתקשר לבד עם האנגלית שלי ( אני חלש באנגלית) ווהפתרון שלי היה קריאה והכנת הטיול ברמת פירוט יומית כולל אטרקציות והכנת חוברת והדפסת החומר. קראתי היטב על היעדים .ממה להזהר איך להגיע ממקום למקום מה לעשות בכל מקום - הכנתי מסלול מפורט הדפסתי ויצאתי לדרך . וכרגיל הפחדים והמחשבות הם הרבה יותר גדולים מהמציאות - ובפועל הסתדרתי היטב ונהנתי ולא היו בעיות בכלל. להתחלת טיול לא הייתי בוחר את בומביי כיעד ראשון הייתי בוחר יעד אחר למשל גואה או רישקיש או כל מקום אחר שיש בו מושבות ישראליות ( וכמובן ומוודה שטסים בעונה ולא מחוץ לעונה )וטס לשם. הייתי קורא באיזה מקומות לינה יש הרבה ישראלים ושם הייתי מזמין לינה וישן שם ובטוח שתכיר שם ( או בבית חבד ) ישראלים והטיול יתחיל לזרום משם. הייתי גם מחפש יעד נחיתה שיש שם בית חבד שמהווה מקום מפגש לישראלים ובטוח ששם תכיר ישראלים ותוכל להצטרף עם קבוצה קטנה או גדולה. היתרון בבית חבד בנוסף להיותו מקום מפגש לישראלים שיש שם רב והיה ולא הצלחת להתחבר לישראלים תוכל לפנות אליו ולספר לו ולבקש שיעזור לך לחבר בינך לבין אדם נוסף או קבוצה נוספת ובטוח שהוא יעזור לך.שוב תבחר יעד ראשון להתחלת הטיול תקרא היטב איך להגיע מה לעשות תדפיס את החומר וצא לדרך.אופציה נוספת זה להכין בצורה מפורטת את המסלול שאתה רוצה לבד ( או להעזר במישהוא מקצועיי זה עולה עד 1000 שקל). ולנחות ושם לבד ובבית חבד תתחבר. אפשרות נוספת זה לענות למודעות שותפים באתר למטייל ובאתרים נוספים ולזדבר עם מישהו ולזרום איתו עם התוכנית שהוא יציע ( כאשר המטרה העיקרית שלך זה לטוס ולצאת לטיול ).בנוגע לחשש שאתה כותב '" שאני הכי חושש מימנו בתכלס זה לנחות במומביי ולא לדעת לאיזה כיוון ללכת, זאת עיר ענקית, אני כבר השלמתי עם זה בערך שאני יטייל לבד" הפתרון זה להכין את הטיול היטב ובכל מקום אתה יכול להתנייד עם מוניות או תחבורה ציבורית גם בעיר מומביי. מניסיון החששות והפחדים הרבה יותר גדולים מהמציאות. תכין את הטיול היטב תתגבר על החשש צא לדרך ותהנה. הצלחה.

• גילי ט
              גילי ט נערך לאחרונה על ידי

מצטרף לכל מה שנאמר ("טירונות של טיולים", אהבתי את ההגדרה).

אני מעדיף להתחיל לבד ולהתחבר עם מטיילים על הדרך לכמה ימים (טרק או סתם בילוי בעיר). 
              אני יכול להגיד לך שהמון פעמים יכולתי למצוא שותפים לכל הטיול, אז כמו שאמרו פה יש סיכוי גדול שתמצא שותפים כשתהיה שם.

תהנה.

• דנוו
                דנוו נערך לאחרונה על ידי

מתי אתה רוצה לטוס?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • shimon amar
                  shimon amar נערך לאחרונה על ידי

להעזר במישהו מיקצועי לייעוץ לטיול ב- 1000 שקל זה מיותר והמון כסף. יש הרצאות בכל רחבי הארץ ובחינם תעקוב אחרי הפירסומים של ''למטייל'' וגם טיפים שהמטיילים כתבו.

• Omer_3648125

בן דוד שלי עוזר לי לבנות את המסלול כי הוא כבר טייל שם אבל בעקרון אני רוצה קצת לזרום שם ולראות מה הולך ואני רוצה לטוס בתחילת ינואר..4.1.17 ואני נוחת במומביי כי יש עונה טובה עכשיו לטייל בדרם אז אני מתחיל משם

• Yamenx
                      Yamenx נערך לאחרונה על ידי

אולי הודו זה לא המקום המושלם בשביל טיול ראשון לבד...

אבל קח בחשבון שתסתבך ותאבד את הדרך ויהיה רגעים קשים... אבל בסוף אלה הרגעים שתזכור להרבה זמן והחוויות שהכי ישפיעו עליך... תמיד תחשוב שמקסימום מה יהיה? תסתבך קצת ותצא מזה ותלמד על הדרך...

• gauntlet
                        gauntlet נערך לאחרונה על ידי

כמו שאמרו כולם, פשוט לך על זה. אתה תפיק הרבה יותר לדעתי מטיול לבד (ככותרת לבד, אתה לא מוכרח להיות לבד כל הזמן) מאשר לצתא להמשך ישיר של הצבא בחו"ל עם החבר'ה.
                        תהיה פתוח, במיוחד בהודו, גם למקומיים כמו לתיירים.
                        מקומיים - קח הכול בקלות, קח בחשבון שיהיו עיכובים, בילבולים, תחמונים, תמיד תחייך ותספוג מה שקורה.
                        תיירים - תתפלא כמה זה קל למצוא חבר טוב או חברה שלפני רגע היו אדם זר לגמרי. בדר"כ חיוך ו"hi, where are you from?" עושים את רוב העבודה

• 2ilan
                          2ilan נערך לאחרונה על ידי

היי עומר גם אני לפני הטיול להודו הייתי עם חששות ופירסמתי מודעות לשותפים לטיול וענו לי והתכתבתי ודיברתי עם 3 אנשים אבל בסוף לא יצא מזה כלום והתכוננתי לטוס לבד. ביום הטיסה ובזמן ההמתנה לטיסה (שהתעכבה) היכרתי מישהו שתיכנן לטוס לצפון הודו לשלושה חודשים ואחרי שהתקשקשנו וסיפרתי לו שאחרי שלושה שבועות בדרום הודו אני טס לנפאל לטרקים ולאחר שהוא ראה את החוברת שהכנתי ושאל שאלות הוא נדלק והוא ביקש להצטרף ולטייל איתי בנפאל כמובן שהסכמתי. וב 22/2/2016 נפגשנו בקטמנדו והמשכנו ביחד לטרק האנפורנה. כל הסיפור נועד להמחיש לך דבר שאין לך מה לפחד וממה לחשוש ויתכן שעוד בנמל התעופה או במטוס תכיר אנשים.

• Omer_3648125

קודם כל תודה לכל מי שמגיב

בתכלס אני בכלל לא חושש מהטיול עצמו..רק מהטיסה לבד..טיסה ארוכה ומייגעת של 13 שעות זה לא פאן אני נוחת במוממביי וישר נוסע משם לפונה כי באמת שמוממביי עמוסה

• keves160

מזה חוששים? בחייעת, יש לך חיים שלמים להעביר הרבה יותר זמן מזה לבדך במשהו משעמם, יש נסיעות ארוכות בהרבה מקומות בעולם. קח ספר, קח סודוקו, משחק בפלאפון או פשוט תישן. זה כולה אוטובוס מעופף.

• חתול-רובוט
                                חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

דרוש שינוי גישה

בשבילי, הנסיעות והטיסות הארוכות האלה לבד היו, ועודן, אחד הכיפים הגדולים של טיולים כאלה. אפילו כיום, בנסיעות עבודה, אני בדרך כלל אעדיף אוטובוס או רכבת של עשר שעות על פני טיסה של שעה, ולא רק מסיבות אקולוגיות. זה הזמן לנוח, לקרוא בלי הפרעה, לראות סרט או שניים, ובעיקר להיות קצת עם עצמך. האוכל [שלפחות בחלק מחברות התעופה הוא לא רע בכלל] והאלכוהול הם רק בונוס. Smile

• keves160

אולי זה הדור הצעיר מאיתנו שפשוט לא יודע איך להעביר את הזמן עם עצמו בשקט, ועוד בלי סלולאר לגלישה... אבל כן, נסיעות ארוכות ביבשה לא חייבות להיות עונש, במיוחד אם הנוף מעניין. יש כמה וכמה כאלו בעולם שנחרטו בזכרון שלי עד היום. גם נסיעות ארוכות כאלו בים (כשלא סבלתי ממחלת ים...).

• Gptlv
                                    Gptlv נערך לאחרונה על ידי

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך בהנחה שאתה עולה על המטוס לבד (בתור אחד שעשה את זה):

1. להכיר אנשים תוך כדי טיסה וזרום איתם ..

2. אם לא הסתדר בטיסה לאחר מכן ביציאה מהשדה 

3. וזה הטיפ הכי חשוב - במקרה הכי גרוע פשוט להגיע לגואה - זו הנחיתה הכי רכה שלדעתי תהיה לך בהודו - ובשום פנים ואופן לא להשאר לבד בבומביי או לכל היותר כמה שפחות !! אם צריך תמצא טיסה לגואה ASAP.

ינואר זו עדיין העונה בגואה ואין כמו להתחיל את הטיול באיזו חושה על החוף וגם הואכל שם טוב..
                                    יקח שבוע שבועיים שבנתיים אתה נהנה מגואה ותכיר שם אנשים וזרום משם ...

קיצר להתחיל מגואה גם לבד יהיה בסדר ...

בשום פנים ואופן לא בבומבי !!!

תבלה 

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון