ברזיל או קולומביה ?!?!?!
-
שלום לכולם

מתכננות להגיע בראשון לינואר לבואנוס איירס ומשם לצ'ילה, פרו ובוליביה
ברשותנו 4 חודשים וקצת
האם לסיים בברזיל או שעדיף להמשיך לקולומביה/יעד אחר ??
כל טיפ או סיוע יתקבלו בברכה!
-
היי
בטיול של 4-5 חודשים אין משמעות לתכנון מוקדם של היעד האחרון.
אני מבטיח לך שהתכניות שלכן ישתנו הרבה מאד במהלך הטיול.
תתחילו לטייל ובמשך הזמן תבינו בדיוק אם מתאים לכן ברזיל או קולומביה.
נ.ב: לפי מה שאני מבין אתן מתכננות להיות בלפחות 5 מדינות (ואולי 6) ב4 חודשים. זה תכנון עמוס ביותר. שווה מאד לצמצם יעדים ולהקדיש יותר זמן לכל מדינה.
-
דווקא כן חשוב לקבוע יעד סיום, כי מן הסתם צריך לקנות כרטיס טיסה שיצא משם...
טכנית, יותר קל להגיע מפרו לקולמביה,
ולברזיל תוכלו להגיע אחרי ארגנטינה (קצת חריגה הצידה, אבל מה לעשות נגד הגיאוגרפיה)
דרך אגב, זה פחות או יותר המסלול שכולם עושים,
תשתדלו למשוך את ה-4 חודשים לכיוון ה-5, יש המון מה לעשות -
תודה רבה! כוונתי היא האם שווה לוותר על ברזיל עבור קולומביה (משמע אם ממשיכות לקולומביה לא מבקרות בטיול בברזיל)
-
מסכימה ומצפה לשינויים שיבואו בברכה
אך היות וצריכות להזמין כרטיס חזור רצינו לדעת האם זה יהיה הפסד גדול ומשמעותי לא לבקר בברזיל ולסיים בקולומביה היות וכמו שאמרת הזמן קצר והמלאכה רבה.
התכנון הוא לבקר בארגנטינה,צילה, פרו, בוליביה וקולומביה *או* ברזיל -
זה כבר עניין של טעם אישיאם תשאלו אותי, למשל, ברזיל עדיפה פי טריליון על קולומביה ולא הייתי שוקל אפילו לוותר עליה לטובתה, אבל אני משוכנע שיהיו כאן כאלה שיגידו בדיוק את ההיפך.
-
נכון, אבל השאלה היא גם אם זמן כ"כ קצר שווה להשקיע בברזיל שהיא עצומה או שמא כבר לנצל אותו על קולומביה שהיא על הדרך ויחסית נגישה יותר ..
-
ברזיל שונה,
מבחינה שפה, תרבות, מאכלים, שווה לחוות אותה
והיא גם לא כל כך מחוץ לדרך ואין צורך לוותר על מדינות
מסלול לדוגמה
חודש 1: ארגנצ'ילה
חודש שני: טיסה מאיגוווזו לריו, טיול בסביבות ריו למשך שבועיים כמעט (בוזיוס, איליה גרנדה, פארטי)
חזרה בטיסה לאיגווזו והמשך לצפון ארגנטינה
חודש שלישי: בוליביה ופרו
חודש רביעי: פרו וקולומביה -
אם את שואלת אותי -- כןגם קולומביה ענקית, וגם בה אפשר לטייל בכיף חצי שנה בלי למצות. כמו שאמר גונטלעט, ברזיל מיוחדת ושונה מכל מדינה אחרת בדרום אמריקה -- תרבות אחרת, שפה אחרת, היסטוריה ייחודית, מנטליות שונה, הרכב אתני יחיד במינו ועוד. חוץ מזה, מצד אחד, גם שנה בברזיל לא תספיק, ומצד שני, אפשר להרכיב יופי של מסלול גם בחודש ואפילו בשבוע, פשוט צריך לקבוע על מה לא מוותרים בשום פנים ואופן, ולהתרכז במספר מצומצם של אתרים, למשל מפלי האיגוואסו, ריו דה ז'ניירו, סלבדור, וחוף או שניים בצפון המזרח.
-
תודה רבה !!לגמריי נשקול את האפשרויות האלה. תודה רבה (8+9)