צמיגי חורף\שלג
-
שלום,
אני מעוניין לשכור רכב בחבל לורן ואלזס בצרפת בתקופה שבין 8-15 בדצמבר.
האם תקופה זו כבר מחייבת הזמנת רכב עם צמיגי חורף?
תודה
-
ההיגיון שלי אומר שחברת ההשכרה תיתן לך רכב שכבר מורכבים עליו צמיגי חורף כך שאתה לא צריך "להזמין" את זה, אני מאמין שגם אם תרצה לא תקבל משהו אחר.
האמת היא שלא ממש בדקתי את זה אבל אתפלא אם יתברר שזה לא כך...
-
ייתכן שטעיתי...

אני עובר עכשיו על כמה אתרי אינטרנט רלוונטיים ולפי מה שרשום בהם בצרפת צמיגי חורף הם לא חובה...! אני מודה שאותי זה הפתיע.
ממליץ לברר עם חברת ההשכרה.
-
לדעתי צמיגים כאלה הם חובה בשוויץ אבל לא בצרפת.
-
בחודשי החורף גם באיטליה
-
בהרבה מדינות זה חובה...
-
בצרפת חברות ההשכרה גובות על התוספת ביין 46 ל 250 יורו לשבוע
בשוויץ התוספת היא ללא תשלום.
אני נוחת בבזל כך שכנראה שאזמין בצד השווצרי
-
תודה לכל העונים
נכנסתי לבלוג אבל בגלל שעת ההחזרה 5:00 הוא לא נותן תוצאות לחיפוש
-
גם בשוויץ יש חובה להרכיב רק אם נוסעים על כבישים מושלגים. אם אין שלג לא חובה.
-
בוא ננסה קצת לעשות סדר בגלגלים.
מדינות שונות באירופה בהן יש שלג בחורף עם חוקים שונים.
גרמניה, אוסטריה- חובה לנסוע עם גלגלי חורף ומכאן כל הרכבים המושכרים בחורף (1 נובמבר-15 אפריל) מראש מותקנים עם גלגלי חורף (מסיביים יותר) ואין בכך תוספת מחיר לשוכר.
שוויץ- המלצה יותר מעורפלת לשימוש בגלגלי החורף על פי תנאי השטח והכביש אבל גם גם בתקופה של 15.11-1.4 כל הרכבים המושכרים בילט אין עם גלגלי חורף וללא תוספת תשלום.
איטליה-החוק יותר מעורפל, אבל כל מי שנוסע בתנאי מזג אוויר קשים -חייב גלגלי שלג. וכל רכב המושכר ממילאנו צפונה מקבל גלגלי שלג- אבל---בתשלום נוסף (חובה) על המטייל.
צרפת-החוק לא מחייב פדרלית לשכור רכב עם גלגלי חורף, אבל מאידך כשנוסעים בתנאי שלג חובה להשתמש בציוד מתאים(כלומר גלגלים) ההתקנה של גלגלי חורף היא בתשלום נוסף (לפי מספר ימי הטיול).
בכל מקרה -כאשר נוסעים בחורף, למדינות שהמעלות סביב 0 פלוס - מאד ממליצה לא לקחת סיכונים, גם אם החוק לא מחייב זאת , ולהיזהר גם משלג, גם מקרח על הכביש, ערפל (לא שייך לגלגלים) ובמקרה של נסיעת חורף -לדאוג לרכב עם גלגלי חורף מראש. (לא המלצה גורפת- ולא צריך בנאפולי!) אנחנו כישראלים פחות מיומנים בנהיגת חורף- צריך להיזהר יותר מהמקומיים ובמקרה שיש ספק, אין ספק.
ושווה גם לקרוא (לרדת לסוף המאמר בעברית) את ההסברים המפורטים מאד
-
בנהיגת חורף צריך להזהר מקרח שעליו הרכב מחליק וגם במהירות אפס.
לא רק הרכב גם הנהג צריך להזהר. בתחנת דלק שפכתי מים על השמשה כדי לנקות בוץ שנצמד לחלון (קורה הרבה בחורף) וכשחזרתי למושב הנהג כמעט החלקתי מאחר ועודפי המים שנשפכו לכביש קפאו מיידית.
מצאתי מקום חניה פנוי באמסטרדם ליד תעלה. החניתי אבל הרכב לא עצר כי המשטח היה קפוא וכמעט נפלתי לתעלה.
כמו שכתבו ערפל גם מסוכן, ראיתי תאונת דרכים בכביש מהיר מלא ערפל עם עשרות מכוניות שנפגעו.
מעבר לכך הכל מתנהל כשורה, הכבישים מלאים במכוניות שנוסעות מהר ואפילו מפזרות המלח נגד הקרח טסות.
צריך שיהיו ברכב מעילים וביגוד חם וכדאי מיכל דלק מלא.