מה ריגה עכשיו ???....
-
איריס את אלופה

ריגה שלך נראית נהדר, התמונות עושות חשק לבקר שם.
וכרגיל, את כזו יסודית שפשוט תענוג לקרוא אותך ולטייל איתך.
אהבתי מאד את הטיול העירוני שלכם, יעד נוסף במזרח אירופה שבהחלט נראה ששווה ביקור.
המון תודה על השיתוף
ענת
-
וואי איזה תמונות.צבעי שלכת ושמים בהירים!.
קר,אין מצב שנמות,עוד הרבה טיוטלים לפנינו..נשרוד.
אולי אשדוד את החברה ואקח צעיף פוך שלה?אראה כמו כפריה אמיתית

מאז אשכול של קאטי כל טאלין,חושבת על העיר.אבל הטיסות לא נוחות..
קייץ השילוב של ריגה,טאלין וילנוס נופש בדוסניקאי יכול להיות נפלא.צריך רק מספיק ימים..והחלטה.
הולכת ללמוד את האתר אפקט ריגה..
אגב מלונות ששריינתי לי..
ווי 5 בתי מלון..צריך לצמצם
המחירים מ150 עד 204 יורו לזוג כולל א.בוקר.רוצה את הטוב והקרוב יותר..
-
אגב,אבנים הרטנות בעיר העתיקה..
תמיד היה מעניין איך נשות העיר יודעות בדיוק היכן להניח את העקב הנעל הצרה..
התמונה מאתר על טאלין

-
הי איריס,
ריגה הסתוית שלך נראית נהדרת :שמיים כחולים בהירים וצבעי שלכת יפים, אז נצטרך להאמין לך לגבי הקור שלא כל כך עובר בתמונות (ואני מאוד מזדהה - שונאת שקר לי.)
יופי של טיול ויופי של מחיר, שברור לכולנו שכבר לא יחזור אחרי שהעלית את היעד על המפה (בטח גם מנהלי וויז בארץ מודעים להשפעת מותג היוקרה "עוד טיול משובח מבית יוצרה של אריס"

). -
איריס יקרה מאוד,
את באמת משהו מיוחד!

גם כזה טיול "על הדרך", גם כשאת עייפה מכתיבת סיפור טיול מרתק וארוך במיוחד, גם כשאת מצהירה שזה לא יהיה סיפור כרגיל אצלך, את מפליאה מאוד!!
ריגה שלכם מצטלמת נהדר! אהבתי את הסיור המודרך שערכתם ואת "אפקט ריגה", ממנו למדתי עוד כמה דברים...
במחיר כזה, כפי שהיה לכם, אני חושבת שהייתי מתעלמת מהקור הצפוי ומנצלת מאוד את המחיר הזול. מאז המחירים עלו מאוד...
תודה גדולה,
אורנה
-
אורנל'ה...ספונטני..2-5.16? הלוך 274 חזור 44 (אחרי חבר מועדון ולפני מזוודה-טרול מספיק לסופש)
או בואי נשחזר את אלזס..458 לאדם? סופש,,מפסידים ראשון ושני

בחנוכה יקר כבר..
אחרי סיכום של איריס נהייה מסודרות.
-
איריס,
איזה כיף לי שאני מגיע אחרייך לריגה (כמו שהגעתי אחרי שירליייי לשטוקהולם
) התמונות נהדרות, המידע שאת כותבת כאן שווה זהב

מפתיע (ומבאס) לשמוע שהמחירים כמו בארץ
ובינתיים אני ממשיך בגישה שלך ומתעלם מהקור הצפוי

מחכה להמשך....
רובי
-
אמושקה,
אלזאס זו אלזאס... אין לה מתחרים...
(איריס, במיוחד בשבילך
....)בכיף גדול הייתי משחזרת את הכיף הגדול שהיה לנו באלזאס, אך יכולה רק בחופשות בית ספר... לא משוכנעת שהקור בריגה הוא כמו הקור הסביל באלזאס בעונה של טרום חנוכה....
מוזמנת לאתגר אותי בתאריכים מתאימים אחרים... פורים עדיין פנוי אצלי...

אורנה
-
בוקר טוב
מסרתי היום את הבן האמצעי שלי לשש שנים לצבא. בוקר מרגש וטיפה טעון.

שמחה על המצטרפות לביקור בריגה. נירית , ג'ני , ענת ואורנה תודה גדולה על הפרגון. תודה גם לאמה ולרובי שממשיכים ללוות.
אמה כל המלונות שהעלת ממוקמים נפלא. העיר העתיקה קטנטונת ואין חשיבות מיוחדת למיקום. בקיץ האזור הזה יכול להיות רועש כשיש בליינים בחוץ. בחורף לא חושבת שזה משנה , במילא חלונות סגורים.
את מלון מונטה קריסטו ראינו כמה פעמים כשחלפנו ברחוב בדרך מהמלון שלנו לעיר או הפוך. הוא קטן מאד ונראה פשוט ולא ממש מלבב. הייתי מוותרת.
אם חושבים להשתמש בתחבורה צבורית , ממליצה בכל זאת על המלון שלנו. תוכלו להנות משני העולמות - גם העיר וגם הפרברים. כדי להגיע לשוק למשל, צריך רק לחצות את השדרה . כנ"ל לתחנת הרכבת או האוטובוס. מאד נוח .
בנוסף הוא מודרני ונעים מאד.
ולגבי הגב' עם העקבים - ככה בדיוק הרגשתי. למרות שנעלתי מגפיים שטוחים או נעלי התעמלות

לפני שנמשיך, ככה סתם עוד כמה פינות חמד בעיר העתיקה
TIMS MINTS הוא בית קפה חברתי נחשב וגם מקום משכנו של תאטרון אלטרנטיבי. נמצא בחצר היפה שנקראת בשם הדי מפתיע "קובנט יארד " , ממש מאחורי כנסיית סט. ג'ון העתיקה והיפה.
-
אר נובו ותצפיות
ריגה הוכרזה כבירת האר- נובו העולמית. יש בה גם מוזיאון יחודי לאומנות זו .
אבל לדעתי, הרחובות הם המוזיאון הפתוח האמיתי וסיור בהם שווה יותר מכל מוזיאון.
מה זה אר נובו ?
ההגדרה הפשטנית של ויקיפדיה אומרת שזהו זרם באמנות שהתפתח במחצית השנייה של המאה ה-19 וסובב סביב מוטיבים של אלמנטים מהחי והצומח, עם גוף האישה. האר-נובו אינו רק זרם באמנות, אלא חרג ממנה והציף את אירופה בכל תחומי העיצוב והאמנות: אופנה, אדריכלות, צורפות, ריהוט ועוד.
אפשר לסייר ברובע האר נובו בעזרת המסלול המוצע באתר של המוזיאון . ישנם שני מסלולים מוצעים. בעיר העתיקה ובעיר החדשה.
אני בניתי מסלול מקוצר על פי מדריך מטרופוליס לריגה שהשאלתי מהספריה. ממליצה מאד על המדריך. סוקר יפה את העיר ומציע מסלולים בה ומחוצה לה.
הרחובות המרכזים את מרבית המבנים שנבנו בסגנון זה, הם הרחובות אליזבטה ואלברטה. רחובות אלה נמצאים צפונית , מזרחית לתעלה באזור החדש. לא רחוק ממלון רדיסון בלו לטביה הגבוה, שעומד בפינת רחוב אליזבטה ונראה ממרחק .
לא סקרנו את כל המבנים המוזכרים כי יש גבול לסבלנות של הפרטנרים שלי ... בכל זאת ראינו כמה מבנים מאד מאד יפים .
זה עם הראשים בחלק העליון, הכי הכי מרשים - נמצא ברחוב אליזבטה 10b
-
איריס יקרה,
כעת ראיתי.
קפצנו בשישי לחאניה שבכרתים, ונהננו מאוד.

מודה שריגה לא נמצאת במגירת החלומות שלי,בטח שלא בחורף......
אבל היא מצטלמת נהדר! ותמיד כיף לקרוא את ההסברים שלך!

תודה עבור המידע והתמונות, ומאחלת לבנך גיוס קל, עד כמה שניתן.
נילי
-
נילי יקירה תודה !!! ברוכים השבים . בכרתים לא הייתי... וזו נקודה שצריך לתקן במהרה.

ריגה היא עיר יפה ונעימה אבל אם נודה על האמת ... רק למי שכבר ביקר וחווה את הקלאסיקות.
העיר העתיקה מאד יפה , אבל אם מסתכלים על המכלול, אז יש שוות ממנה.
בעיני, היא פחות יפה או מעניינת מפראג או בודפשט, אבל יותר "שווה" מסופיה או בריסל למשל. משהו באמצע. מיועדת לטעמי למי שכבר ראה.
תצפיות - יש כמה נקודות תצפית יפות בעיר.
את התצפית המפורסמת מהצריח של כנסיית סט. פיטר כבר הזכרתי.
תצפית נוספת נמצאת לא רחוק מהשוק בבניין שהוא שריד לתקופה הקומוניסטית. עוגת יום ההולדת של סטלין או בנין האקדמיה למדעים כפי שהוא נקרא היום. התצפית מן הקומה ה 17 של הבניין ועולה 5 יורו לאדם.
בתצפית חינמית ושווה ביותר נמצאת בקומה ה 26 של מלון רדיסון בלו לטביה.
בקומה הזו נמצא בר סקייליין שממנו תראו נופים מרהיבים של העיר. אם לא בא לכם לשבת בבר , ישנם חלונות פנורמיים גדולים ונהדרים אפילו בשרותים.
אנחנו עברנו במקום בדרך לרובע האר נובו ונהננו מתצפית מקסימה.
קרוב למלון תוכלו לראות גם את הכנסיה הרוסית היפה ופארק אספלנדה.
עוד טיפה הליכה כלפי העיר העתיקה מגיעים לאנדרטת החירות של ריגה . את הפסל המרשים קשה לפספס. סביבו שומרים חמושים שעושים תרגילי סדר.
-
-
איזו אלופה...... צריך אומץ לנסוע לריגה אחרי טיול הקיץ שלכם ...... אהבתי את המקום בו שמת את ריגה , בין הענקיות לאלו שפחות ובכלל.... ממש נהדר לשמוע על משהו חדש שטרם נחרש.
כל הכבוד כרגיל
מוטי.
-
איריס, לא ידעתי שריגה היא בירת האר נובו. הייתי בטוחה שפראג או וינה הן המובילות בתחום. למתעניינים הנה כתבה על 10 ערים אירופאיות שיש בהן מורשת חזקה של אר נובו.
בהצלחה לבן - אני בטוחה שיעשה שירות משמעותי.
-
בהצלחה רבה לבן, שירות משמעותי ( ברור שיהיה!) ומהנה.
ידעתי, ידעתי שתוסיפי עוד מידע למטייל המעמיק!! תודה, אורנה
-
לא, בחיי שאני מתענגת. גם מהקור. מהשמיים הכחולים האלה, הסתיו בשיא תפארתו. רק סוגיה אחת לא נותנת לי מנוחה - מה אכלתם ומה שתיתם? אני מכירה שני מאכלים מריגה האחד זה ליקר ריגה שנמכר בבקבוקים חומים חתומים והשני זה עוף מעושן בוואקום שמי שלא טעם אותו באמת לא יודע אושר מה הוא. אז איפה האוכל?
-
איריס היקרה ערב טוב וברוכים השבים!!!
לא יכולת להדליף לי שהתחלת לכתוב על ריגה היפה?
בעייני לפי התמונות שלך מאד יפה ואנו לא בענ ייני השוואות.
אם בעייניך היא פחות דווקא הייתי שולחת את כולם כי אז יש למה להתקדם.
בכל אופן התמונות שלך מרהיבות אחת אחת!!!..
אני כבר שמה את ריגה במגירה החלומות מרוב התלהבות.
רחל לבון
-
היי איריסיופי שאת מספרת.כרגיל באשכולות שלך המון מידע שימושי , כזה שיאפשר לנוסעים אחריך להיעזר בתיכנון.כל הכבוד על זה , לא מובן מאליו. בכלל.כייף שיש יעדים שמאפשרים גיחת שוטטות ולא מצריכות תיכנון אסטרטגי מקדים, או תכנון יותר מידי לעומק, כמו לימוד קווי מטרו, הדפסת ואוצ'רים ושאר ההפקות. ..(לונדון עוד טרי אצלי
) בריגה הייתי בתור נערה, זוכרת שמכל המדינות הבלטיות, אהבתי אותה הכי פחות , כשאת וילנא וטלין יותר מחיבבתי בזמנו, אבל אצלך ריגה נראת מותק של מקום.או במילים אחרות אחר החגים שמח גם לך ואמשיך ללוות אותך
-
אני נכנסתי לאתרי הסיור,למסעדה,לתפריט....ווואי...כבר מתכננת לבראנץ יום ראשון..
מאוד ממצא,מאוד מפורט..כל הכבוד על ההשקעה.
אלונוש,יש לי כבר הזמנה לעוף בוואקום,תגידי מוכרים בכל מקום או להגיע לשוק?
וגם לדג מסויים,מעושן,לא שפרוטים..
איריס,באמת מה עם אוכל,חות מצלחת הראשונה לא ראינו כלום..
הבנתי שיש גם עוגת הדגל לטבית,מהיא?
ושוקולד ליימה?
ואני כבר חוששת שיומיים וחצי יהיו כל כך מעט...טעימה זהירה.