חוויותי מברצלונה - חלק 2
-
בהמשך להודעתי הקודמת - הסופ''ש הזה לא כוון כל כך למטרות ביקור במוזיאונים (בחלק כבר ביקרתי בעבר), אלא יותר ניקוי ראש. בכל זאת, יצא לי ולידידתי שתחיה להסתובב לא מעט ברחבי העיר ואתריה. הקלה לתיירים (ביחוד למוגבלים במאמצים או סתם עצלנים) התגלתה בדמות מדרגות -
חוויותי מברצלונה - חלק 2:Re8 יורו = 1328 פזטות... כלומר המחיר קפץ בשנתיים ב-66%... ביחס לשקל המחיר עלה יותר מפי 2! האם ראית עליה דומה ביתר המחירים? -
מע''מ בספרדיתבספרד המס הזה נקרא IVA... (VAT זה ר''ת באנגלית - VALUE ADDED TAX) יחסית למדינות אחרות, 7% זה לא הרבה, אבל לספרדים יש מנהג מגונה לא לכלול אותו במחיר... -
חוויותי מברצלונה - חלק 2:Reירון אולי אתה תוכל לעזור לי, אני רוצה לטוס לברצלונה למספר חודשים (התאורים שלך הגבירו את החשק) ולמצוא שם עבודה כדי לכלכל את עצמי (לא לחסוך) אין לי דרכון ארופאי. אשמח לכל עזרה בנושא -
חוויותי מברצלונה - חלק 2:Reמי שיוכל לעזור לך בענין זה הוא אביב, הכתב שלנו בברצלונה. -
חוויותי מברצלונה - חלק 2:Reפניתי אליו והוא היה נחמד אבל כיוון אותי בעיקר למדריד ואני בנתיים מעונינת בברצלונה. -
חוויותי מברצלונה - חלק 2:Reאני מצטער, אבל אין לי מידע על דרכים להשיג עבודה בברצלונה ללא דרכון אירופאי (ובעצם גם לא עם דרכון אירופאי). נסי לבדוק במדריך כמו הלונלי פלנט, יש להם בדרך כלל בפרקי הפתיחה כמה פסקאות בנוגע לעבודה. -
חוויותי מברצלונה - חלק 2:Reכמו שכתבתי בחלק הראשון - המלון העלה מאוד את מחיריו הרשמיים, וגם בחנויות מזכרות שהציגו מחירים בפזטות וביורו היתה עליה גדולה. יש דברים שמחירם הוכפל ריאלית עבורנו, ויש גם עליות מתונות יותר. לפני שנה היורו היה שווה שקל פחות מהיום, וזה חלק נכבד מההתייקרות עבור -
תיקוניםאכן, מקבל את התיקון. vat זה באנגלית, iva בספרדית. 7% זה מע''מ במסעדות, אבל המע''מ משתנה (בין 7 ל-16) לפי המוצר אותו קונים. תיקון נוסף למה שכתבתי קודם - המחיר ב-casa mila של גאודי הוא 6 יורו ולא 4.