חתונות ביפן
-
שלום,
אנחנו מתכננים להגיע לקיוטו באחד מסופי השבוע, ובאחת השבתות לטוקיו, ורצינו לראות חתונות.
יש לכם מושג אם יש חתונות גם בימי שבת או רק בימי ראשון?
באיזה שעות?
באיזה מקדשים? בכולם?
תודה
-
חתונות בודיהיסטיות (שינטו) או לפחות החלק הטרדיציונאלי במנזר נערכות בדרך כלל בשעות הבוקר. (לאחר מכן החתונה ממשיכה בדרך כלל במקום אחר עד הלילה)
יש כמה מנזרים 'המתמחים' בחתונות אלו והן עורכות זמן קצר יחסית. (כחצי שעה) רק בני משפחה מיידיים נכנסים יחד עם הנזיר אל אזור הטקס. זה יהיה גס רוח להתקרב ולצלם מקרוב (בייחוד אם לא תבקשו רשות להכנס ולצלם).
יפנים מתחתנים כל ימות השבוע. זוגות שאחד מבני הזוג הוא נוצרי, יתחתנו בימי ראשון כך שהסיכויי לראות חתונה כזו, יהיה רב יותר בימי ראשון.
-
איך חיברת בודהיזם ושינטואיזם? זו לא אותה דת. חתונות יערכו, עד כמה שידוע לי, במקדשים שינטואיסטים.
-
צודקת מבחינת הדת. אלו הן שתי דתות נפרדות. ביפן, שכבת 'העילית', הייתה (וגם היום) ברובה בודהיסטית בעוד 'פשוטי-העם' האמינו (וגם היום) בדת השינטו. חתונות מסורתיות, נערכות במקדשים של שתי הדתות. יותר במקדשי שינטו מאשר במקדשים בודהיסטיים. אני הייתי מוזמן פעם לחתונה 'במקדש' בודהיסטי, שנבנה בתוך מלון והחתונה המשיכה באותו מבנה. לא לכולם יש אפשרות כספית לבנות 'מקדש' בתוך אולם החתונה ולכן הטקס המסורתי נערך במקדש או מנזר מסורתי ולאחר מכן היתן והכלה חוזרים לאולם החתונות.
-
צפריר, אחלה תמונת פרופיל.
-
זה לפני שהמטוס התחיל להתמלא במים.....