ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול ללפלנד

פורום טיולי משפחות
    12
    20
    8975
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Winra
      Winra נערך לאחרונה על ידי

שלום רב, אני מתכנן טיול בת מצווה ללפלנד. רציתי לברר האם יש אפשרות לארגן טיול כזה לבד או שעדיף להצתרף לטיול מאורגן, ומתי הזמן הרצוי לטיול חורף לשם.
      תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mitzmitz1
        mitzmitz1 נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
        אני יודעת שחברת אופקים מוציאה טיול מאורגן ללפלנד בחנוכה הקרוב.
        למיטב הבנתי ולמרות שאני שונאת טיולים מאורגנים, במקרה של לפלנד זה עדיף.
        איזה כייף לכם!!!
        זה בהחלט ברשימת ה"מכולת" שלנו...
        תחזרו לספר חוויות?!
        רוית.
        • לימור א
          לימור א נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
          תבדוק עם אופיר טורס, הם משווקים חבילות ללפלנד.

זה בעצם חצי מאורגן או מאורגן למטייל העצמאי- משהו כזה

יש גם אופציית שייט
          • דן צ
            דן צ נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
            אם החלטתם לטייל שם אזי מאוחר ככל האפשר בוא נאמר סביב תחילת או אמצע מרץ. לפני כן די חשוך.

אם עדיין אתם מתלבטים דעתי שהאזור הוא מלכודת תיירים יקרה ומיותרת.
            • יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
              למה מלכודת תיירים?

למה כל הטיולים המאורגנים יוצאים בחנוכה דווקא?

יש לך מענה לסוגיות?

(אני שגם מהרהרת בנושא בעיקר עם האופציה לחגוג עם סנטה קלאוס שם).
              • עפרית
                עפרית נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד- חלום שהתנפץ
                פעם לפני הרבה הרבה הרבה שנים, כשהייתי ילדה תולעת ספרים קראתי את הספר "אלה קארי הילדה מלפלנד" והיה לי חלום להגיע ללפלנד ולראות במו עיני איך חייתה אלה.
                אחרי הצבא ושנת עבודה כשכולם נסעו לדרום אמריקה ולמזרח הרחוק אני נסעתי לסקנדינביה לטול רכבות של מספר חודשים כשגולת הכותרת היתה להגיע ללפלנד - מושא חלומותי.
                כמה התאכזבתי לגלות שהלאפים חיים בערים מסודרות, בדירות, נוסעים לעבודה במכוניות או רכבות במקום איילי הצפון ושלאפים אמיתיים כמעט ואין, את הדי הצחוק של הפקידה בלשכת התיירות ברובניימי כששאלתי אותה איפה אפשר לראות לאפים אמיתיים אני יכולה לשמוע עד היום!
                היא אמרה לי אז שיש טיולים מיוחדים לתיירים רק בחורף עם מזחלות איילים וכו.
                לעומת זאת חנויות מזכרות עם אייל קשור זקן ועייף אפשר היה למצוא בשפע.

יכול להיות שמסלול הרכבות ותמימות נעורי ניפצו לי את החלום ובעצם הייתי צריכה להגיע צפונה יותר, לא יודעת וכנראה לעולם לא אדע.
                • yairgil2
                  yairgil2 נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד- חלום שהתנפץ
                  הייתי פעם בלפלנד בחודש מרץ באירוע של העבודה (סיפור ארוך)
                  בימים כבר היו באורך נורמלי אבל הכל היה מכוסה שלג וקר מאוד (10-). זה היה סוג של Resort שהציע סקי וגם פעילויות נחמדות - טיול באופנועי שלג (מדליק), ביקור באוהל לפי , רכיבה במזחלת איילים, ארוחה לפית מסורתית, סאונה פינית וכו'. הכל כמובן תיירותי אבל נחמד. מה שהצחיק אותי היה שב Resort באמצע השלג והקרח היה מינימרקט ובו בין השאר פירות טרופיים טריים - בננות, אננס וכו'. אני חושב שאז הבנתי לראשונה את משמעות הגלובליזציה.
                  האם שווה לנסוע במיוחד? לא השתכנעתי אבל מודה שלא עשיתי מחקר מיוחד, לא יודע איזה עוד אטרקציות מציעים שם.
                  • דן צ
                    דן צ נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                    • דן צ
                      דן צ נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                      • דן צ
                        דן צ נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                        • דן צ
                          דן צ נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                          • דן צ
                            דן צ נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                            נראה אולי עכשיו יצליח לי

למה משווקים את דצמבר? לא יודע אולי בגלל חופשת חנוכה. אולי כי יש מקומות

למה לא דצמבר? נתחיל בעובדות: בגלל הגאוגרפיה – קרי החושך. מצורף לינק לשעות אור ב Rovaniemi במהלך דצמבר – להוציא הון עתק על טיול בו יש שעתיים וחצי אור ביממה נראה לי מוזר. היתרון היחידי באור בתקופה זו הוא הדמדומים הארוכים אבל זה לא מעניין כל אחד.
                            באותו לינק, תשנו את החודש למרץ – ויהי אור!

הייתי בפינלנד לפני מספר שנים בנובמבר עם משך אור כפול והחשכה הארוכה הפריעה לי.

עכשיו לגבי הדעה האישית - בעניין מלכודת התיירים
                            אתפס דווקא לדוגמה שמשכה אותך סנטה קלאוס: הרי זו פיקציה תיירותית שעונה בול להגדרת ויקיפדיה למלכודת תיירים:

A tourist trap is an establishment, or group of establishments, that has been created with the aim of attracting tourists and their money

זו אטרקציה ללא כל ערך בדומה לכפרי הסנטה באלסקה. שיקול זה נכון גם רובן של יתר האטרקציות (אגב כל הטיולים עושים בול אותו דבר) עונות להגדרה זו: כלבי מזחלת: אופייניים לצפון אמריקה וסיביר והובאו ללפלנד לתיירות. מלון קרח, אותי, חובב קור פאנאטי, זה לא מעניין.
                            בשביל רכיבה על סקידו לא צריך להצפין עד ללפלנד.
                            האטרקציות היחידות המעניינות לדעתי הן קצת תרבות לאפית (ממוסחרת) פעילות עם איילים ושיט בשוברת קרח.
                            לדעתי במבט כולל מה נותנים לתייר ומה הוא מקבל: האתר מיותר.
                            • שעות אור
                            • tamarper
                              tamarper נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                              היי דן
                              אולי תוכל לעזור לי בכמה שאלות.
                              אני מתענינת בטיול ללפלנד עם עוד חבר בסביבות אפריל. פשוט לא בא לי להשאר בפסח עם כל עם ישראל ורציתי לבקר במקום מעניין עם פעילות אקסטרימית.
                              האם עשית בלפלנד טיול מאורגן או שהסתובבת לבד? כמוך, גם אנחנו שונאים את כל האטרקציות התיירותיות ש"מפגישות" אותך עם "מקומיים". חשבנו לעשות הכל לבד דרך סוכנויות תיירות.(יום אופנוע שלג, יום מזחלות איילים וכ"')
                              יש לך הערכה כמה עשוי לעלות שבוע כזה (כולל אוטו ולינה בסיסית?)
                              כמו כן, באילו מקומות מומלץ לבקר? האם להשאר באזור רוביניימי או לעלות לקיטלה?
                              תודה על התשובות
                              וחנוכה שמח,
                              תמר
                              • ע.ב.
                                ע.ב. נערך לאחרונה על ידי

עפרית,
                                הסיפור שלך מאוד ריגש אותי, כל כך צר לי שכך זה יצא Crying or Very Sad

תודה על השיתוף Smile
                                עומר

• דן צ
                                  דן צ נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                                  שבוע טוב

ביקרתי בפינלנד לפני די הרבה שנים ובתחילת החורף. אני מניח שתשתית התיירות השתנתה לא מעט על כן המידע הפרקטי שלי לא מעודכן.

עניינית: סוף אפריל זה די סוף עונת החורף וסוף עונת פעילות השלג. המועד המדויק תלוי בעוצמת החורף שיהיה. לכן המועד שאתם רוצים עלול להיות די על הקשקש. אני מניח שחיפשת ספקי תיירות מקומיים אבל בכל זאת: באתר הבא - http://www.laplandfinland.com/?deptid=16568 יש מספר לינקים לספקי תיירות מקומיים. תתייעצו איתם בקשר לפעילות המתאימה לכם בכלל וביחס לסוף העונה בפרט.

הרשו לי להציע לכם חלופה לתיירות חורף קצת יותר אקסטרימית הרלוונטית לסוף אפריל ומדובר בביקור בסוולברד. אמנם יעד יקר יחסית אך אין שני לו בטבע.

תבדקו באתר המצורף בלינק – יש להם מסעות ספארי שנראים די מרתקים.

הייתי בסוולברד לפני למעלה מעשור. זה יעד קוטבי שאין שני לו! מסעות עם כלבים עשיתי באתר חורפי אחר שאינו רלוונטי לאפריל. די מעניין וכייפי.

בהצלחה

• תיירות בסוולברד
                                  • ספקי תיירות בלפלנד
                                  • Winra
                                    Winra נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                                    שלום דן, האם לדעתך לטיול ללפלנד במסגרת טיול בת מצווה כדאי ליסוע לבד ולארגן הכל שם או לצאת בטיול מאורגן ישר מהארץ.
                                    תודה רבה
                                    • דן צ
                                      דן צ נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                                      שלום

את דעתי ביחס ללפלנד הבעתי בשרשור ולא אחזור עליה.

אינני מעודכן בפרטים ובעלות ספקי התיירות בארץ לעומת לפלנד. אני מניח שבדקתם מספר ספקים.

לדעתי השיקול אינו רק כלכלי אלא גם של שיקול של נוחות ושקט נפשי. אני מעדיף, במיוחד בנסיעה עם נערה בגיל בת מצווה, להגיע למקום קר ומרוחק לאחר טיסות ארוכות, שכל הפרטים סגורים כלומר עדיף לסגור ולהגיע עם קבוצה מהארץ ולהימנע למשל מדאגות האם מישהו יאסוף אתכם מהשדה, האם יש לינה וכדומה.
                                      אם החלטתם לבקר בלפלנד ובאטרקציות שספקי התיירות נותנים – סגרו עם טיול מאורגן.

• avivakrispel
                                        avivakrispel נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                                        שלום,
                                        ואני דוקא שמעתי שלהגיע צפונה זה מעניין בקיץ כדי לראות את היום הבלתי נגמר ולהנות בדרך מהפיורדים של נורבגיה.
                                        דעות?
                                        תודה
                                        אביבה
                                        • רבקה.ק.
                                          רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                                          אביבה שלום

כדאי שתפתחי הודעה חדשה שרלוונטית לטיול שלך, ותשאלי את השאלות הבן את מעוניינת.

אנחנו היינו בלפלנד בקיץ האחרון, ולמיטב הבנתי לבקר שם בחורף או בקיץ - זה שני טיולים שונים. אז כדאי שתבררי תחילה מה מעניין אותך באזור.

רבקה
                                          • hאורי
                                            hאורי נערך לאחרונה על ידי

טיול ללפלנד
                                            מכל הדיבורים על כדאי או לא כדאי לטייל בלאפלאנד, צריך קודם להגדיר לאיזו לאפלאנד מתכונים .יש לפלאנד בפינלאנד, בשבדיה ובנורבגיה.
                                            בגדול יש גם שוני גדול ביניהם.קישקושי החורף המתוארים שלפי הגדרת
                                            דן, הם "מלכודות תיירים" הם לרוב ענינים שנראה לי שקשורים לפינלאנד .אפילו שלא ניסיתי אותם, נראה שיתאימו בהחלט למרבית המטיילים כאן בפורום המשפחות,הנוסעים אל מלכודות התיירים היותר ידועות והקונבנציונליות. נניח סביב אגם גארדה ופרקי שעשועים למיניהם. בניגוד לדן שרואה בהם דבר מיותר, הם בהחלט מתאימים ונבנו לקהל יעד ספציפי שדן לא בקהל הזה.למי אכפת שיש חושך אם לא מחפשים נוף או חיות בטבע לא וירטואלי?.
                                            הייתי פעמיים בלאפלאנד, פעם אחת במשך עשרה ימים בלפלאנד השבדית בשיא הקייץ.ועוד שבוע בצפון נורבגיה.השנה בטיול קצת יותר שטחי, במאי רק בנורבגיה.לא נראה לי שזו הלאפלאנד המדוברת, אף כי הייתי נהנה מאוד (גם אם זה גימיק) לדהור במזחלות כלבים וללון לילה אחד במלון קרח מה רע?.
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון