ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול (השלג) שלנו לטירול

פורום טיולי משפחות
    17
    64
    13124
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • amysh
      amysh נערך לאחרונה על ידי

ומהתחנה האמצעית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חיים47
        חיים47 נערך לאחרונה על ידי

מדהים.

תמונות מדהימות.

מזכיר לי את הפסגה ביונגפראו בשוויץ .

• ליליה נ.
          ליליה נ. נערך לאחרונה על ידי

אזור נהדר לטיולי טבע, ממש עושה חשק (אם להתעלם מפחד גבהים )

תמונות נהדרות

ממשיכה לעקוב בכיף גדול

• royzor1972
            royzor1972 נערך לאחרונה על ידי

ברור לגבי עלייה להינטרטוקס

שלום  לכולם

בקייץ נוסעים הם הילדים לטירול לשבועיים וחצי ובין השאר רוצים לעלות להינטרטוקס

גילאי הילדים הם:11.5,10.5 ו שנתיים.

כשהיינו שנה שעברה באלפים בצרפת והקטן היה בן שנה וחודש לא נתנו לנו לעלות לאף רכבל למרות שבשלכת התיירות המקומית נאמר שבחלק מהרכבלים נתן לעלות עד 2000 מטר.

האם דין אוסטריה כדין צרפת?

מאיזה גיל ניתן לעלות לתחנה העליונה?

בברכה,

רואי

• amysh

חיים- נכון ממש מזכיר!

לילה- למה פחד גבהים? את לא עומדת על צוק מול תהום? או שהפחד קיים מהרכבל? (מודה שגם אני קצת פחדנים מרכבלים אבל מתגברת כי זה שווה בבשיל הנוף)

רואי- אין לי מושג לגבי הגבלת גיל ברכבלים. כשנסענו עם ביתנו שהיתה תינוקת לא עלינו על שום רכבל סתם כי לא היה במסלול. מנסה להזכר אם ראיתי תינוקות בפסגה…. אולי יתנו לכם לעלות רק לתחנה האמצעית או הראשונה עם התינוק, מקסימום תעשו תורות לפסגה, ממילא לתינוק עלול להיות קר מדי בפסגה (למרות ששוב אם מתלבשים טוב זה ממש בסדר, לפחות כך היה ביום שאנחנו היינו. לא היה לי קר בכלל אבל הייתי לבושה טוב.

רואי- אל פספסו את מסלול הרגליים היחפות בסול- היללדים שלכם ימותו על זה וכמובן להמשיך לפסגת ההוהא סאלבה (היום הראשון של הטיול שלנו). תהנו, טירול מדהימה. 

• telo
                telo נערך לאחרונה על ידי

בקשר לעליה עם ילד קטן כדאי לשלוח מייל לאתר של הרכבל על מנת לקבל תשובה מדויקת. בכל רכבל מדיניות שונה. ההגבלות תלויות בגוב אליו עולים ובעוד משתנים כמו המהירות. 

בד”כ אפשר למצוא את הגבלות הגיל גם באתר של הרכבל.

• marina_1105
                  marina_1105 נערך לאחרונה על ידי

הי amysh,

איזה יופי של טיול, זכיתם במזג אוויר מעולה.

תמונות מדהימות, עושות חשק לחזור לטירול וזה מה שנעשה בקיץ הבא))))

אחרי טיול של גיל ושירלי רכשנו כרטיסים למינכן ומתחילים לחשוב על המסלול.

מקומות שאתם טיילתם גם על המפה אצלינו, ממשיכה לעקוב.

• amysh

תודה wink אכן היה לנו מזל גדול עם מזג האויר

• amysh

היום הרביעי לטיול

היום הרביעי לטיולנו- קמים שוב ליום שמשי ויפה. היום יש פסטיבל , פסטיבל ירידת הפרות almabtrieb, בררתי מראש, הפסטיבל מתקיים בכמה עיירות בעמק זילר, הגדול מכולם במאיירהופן. יום לפני נכנסו ללשכת התיירות בפינקנברג ושם הבחורה הזהירה אותנו מהעומס במאיירהופן והמליצה בחום לא להכנס עם הרכב למאירהופן. המליצה לקחת רכבת מצל אם זילר וכך עשינו. חנינו את הרכבל ליד תחנת הרכבת (החניה שם קטנה, חנינו באחד הרחובות ליד, לא היתה בעיה למצוא חניה), וצעדנו דקה לתחנה. המון אנשים בתחנה. עלינו על הרכבת אין מקום לשבת. אלתרתי מקום לבת שלי. נסיעה של רבע שעה בערך ומגיעים. המון המון אנשים. העריכו במאות אלפים, אולי רק עשרות אלפים. הרחוב הראשי של מאירהופן ארוך ומלא חנויות ומסעדות, ומפוצץ אנשים. תפסנו  לנו נקודה לצפות בפרות. והן הגיעו ב-12. אבל מה? הן דוהרות כך שקשה מאוד לצלם אותן וגם די מסוכן להתקרב וגם לא כ"כ אפשרי עם כל ההמון. היה המון רעש ודוחק אז לא נשארנו שם המון זמן. יש גם דוכני אוכל עם אוכל מקומי (לא המון). רוב האנשים בביגוד טירולי טיפוסי.

היו להקות שניגנו ושרו, בקיצור המון רעש. עזבנו בשמחה. חזרנו לרכבת ולאוטו שלנו. בקיצור המלצתי- כן אבל לבוא מוכנים נפשית להמונים. ומי ששונא המונים ורעש- לוותר.

• amysh

משם נסענו לעמק שטובאי, גם כדי לראות את העמק וגם למגלשות ההרים במידרס Miedres.

מתחיל להתענן .

נכנסים לעמק שטובאי בדרך למידרס רואים את קרחון שטובאי מרחוק. הנסיעה יפה. מלבד נוף הקרחון העמק הזה פחות הרשים אותנו לעומת עמק זילר. שילמנו אגרה (יורו בודדים אולי 3. בזמן אמת לא היה לי מושג על מה. אולי על גשר ארופה? למרות שלא הרגשתי שעלינו על גשר או ראינו נוף מיוחד אבל היה קצת מעונן). חיפשנו את מפלי גראווה אבל לא מצאנו.

מגיעים למידרס, רק בעלי עולה, הבת שלי לא רוצה ואני נשארת איתה (בשמחה, אני פחדנית). מחכות ומחכות והבחור לא יורד. תארתי לעצמי שהוא לוקח את הזמן ונהנה מהנוף. בסוף ירד (כשהיינו בשרותים, התבאס שלא קיבלנו אותו למטה). מאוד נהנה. אמר שמזל שהבת לא הצטרפה כי יש פיתולים חדים ותלולים ומהירים ואפילו הוא קצת פחד לעיתים.

משם המשכנו לארוחת צהריים. באתר המגלשות אין מסעדה, יש קיוסק קטן. מצאנו רק מסעדה אחת פתוחה במידרס (שהעיירה הרגישה מאוד שוממת, אפילו הסופר היה סגור וזה לא היה יום ראשון). אכלנו שניצלים טעימים, המשכנו לגינת שעשועים קרובה, קצת זמן איכות לבת שביקשה מאוד גינת שעשועים ומגיעה לה. בדרך חזרה ראינו את מפלי גראווה (או לפחות אני חושבת שאלו היו מפלי גראווה- לא התרשמנו במיוחד).

והמשכנו לכיון אוץ- שם הצימר האחרון שלנו ל-3 לילות נוספים. לקחנו בחשבון שנגיע בערב ולכן עצרנו בדרך בתחנת דלק לקנות חלב. אגב, שכחתי לכתוב מקודם אבל גם ביום הראשון עצרנו מוקדם בסופר ועשינו קניות (בסול, יש שם סופר גדול) כי מקומיים אמרו לי שכל הסופרים נסגרים ב-19..

כשהגענו לאוץ כבר חושך, נוסעים ברחוב הראשי- איזה כיף, הרבה מסעדות, יש "חיי לילה" (באופן יחסי), יש אנשים. שמחנו מאוד. מצאנו את הצימר שלנו צ'יק צ'ק, התעקלות קלה מהרחוב הראשי, מיקום מעולה, קרוב לסופר ולרחוב הראשי. Garni fischer. פותחת לנו את הדלת גברת חביבה מאוד עם חיוך מאוזן לאוזן. חשבתי שהגעתי לבית סבתא...

לוקחת אותנו לדירה שלנו בקומה הראשונה. יופי של דירה, גדולה נוחה ומאובזרת ו.. חמה!! הגברת כבר מדליקה את ההסקות וזה כ"כ כיף.

העלינו את המזוודות, ויצאנו לרחוב הראשי לאכול ארוחת ערב. סופסוף יש לנו מרחק הליכה מהצימר מסעדות וחיי לילה- לא נחמיץ זאת!

עשיתי קצת שיעורי בית בארץ וגיליתי שקפה היינר café heiner מאוד פופולארי, אז הלכנו לשם. יש גם גינת שעשועים פרטית לילדה, אושר גדול. 8 בלילה ואנחנו יכולים לשבת בחוץ, איזה כיף. הזמנו פיצה שהיתה טעימה (לא כמו באיטליה, להנמיך ציפיות).

• amysh

תמונות מהפסטיבל במאירהופן: 

• amysh

לצערי אין לי תמונות ממידרס

• מיקהמיקה
                              מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

תמונות השלג קסמו לי מאד!!!!!

גם אני אוהבת לראות בחו”ל דברים שאין כאן בארץ. קיוויתי שירד שלג בצפון איטליה בשהות שלנו שם, אבל מזג האוויר היה רחוק מלהיות מושלג.

אולי באחד הסתווים הבאים ניסע לטירול (יש לי כבר רשימה של יעדי סתיו, אבל הטיול שלך ושל רבקה שמים את טירול על המפה). 

• amysh

תודה מיקה. בהחלט מומלץ.

סקרנות- מה יעדי הסתיו שלך? 

גם אנחנו אוהבים לטייל בחגי תשרי, תמיד טוב לשמוע על עוד יעדים מתאימים

• מיקהמיקה
                                  מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

כבר הרבה שנים לא טיילנו בסתיו, בפעם האחרונה זה היה לפני שש שנים בזלצבורגלנד.

השנה חזרנו לטייל באוקטובר ושהינו באגם קומו (אני בדיוק מסיימת לספר את הסיפור בפורום), השלכת כל כך היפנטה אותי שהחלטתי שאני חייבת לנסות עוד כמה יעדי סתיו.

לשנה הבאה בה מתוכנן באוקטובר סופ”ש זוגי אני מחפשת עיר עם שלכת וגם שמעתי חוויות מרהיבות מצפון יוון בסתיו. הסיפור שלך ושל רבקה מעמיד גם את טירול כאופציה. 

• שושי
                                    שושי נערך לאחרונה על ידי

היי איימי, טיול מקסים ואכן מלא שלג שאין בארץ

אוסטריה יפה בכל פינה, גם זולה ומה זה מצטלמת יפה laugh

• צחצח המטייל
                                      צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

היי איימי. תמונות נפלאות מיעד נהדר.

עושה רושם שנהנתם מאד.

מזכיר לי את הטיול שלנו השנה בחבל ארץ נפלא זה 

• amysh

תודה שושי וצחצח. 

צחצח לקחנו ממך עוד המלצות, למשל השוורצה שנייד.

היה נדמה לי שיש פחות התעניינות בסיפור שלי (אולי נמאס סיפורים על טירול) אז זנחתי את השרשור. 

• marina_1105
                                          marina_1105 נערך לאחרונה על ידי

amysh הי,

ממש לא. מחכה להמשך הסיפור!!!!

נהנת ומטיילת איתך וחולמת על טירול בקיץ הבא))))

• amysh

תודה יקירה

בהחלט מעודד. אפנה זמן להמשיך לכתוב crying

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון