טיול מערב ארהב
-
אנחנו מתכננים טיול משפהח לארהב טיול שיכלול ביקור משפחתי .
מה יותר נכון למחות בסאן פרנסיסקו > יוסמיטי > כביש 1 > לוס אנגלס וסאן דייגו (שם יש לי משפחה ) > לאס ואגס בטיסה > סיאטל בטיסה ( שם גם יש לי משפחה ) > ניויורק בטיסה .
או להתחיל מהמשפחה בלוס אנגלס וסאן דייגו > כביש 1 > יוסמיטי > סאן פרנסיסקו > לאס ואגס > סיאטל > ניו יורק?????
-
זה לא כל כך דרמטי.
הטענה שעדיף לנסוע את כביש 1 מצפון לדרום...גם זה לא כל כך דרמטי ( בעיקר נוח יותר להיכנס למפרצי החניה של נקודות התצפית )לא כתבת באיזה עונה מדובר אבל בקייץ ככל שמעמיקים לתוך הקייץ יש פחות מיים ביוסמיטי ..ולכן עדיף להתחיל איתו ולא לסיים איתו
אני הייתי הולכת על האופציה הראשונה ומוותרת על הטיסה ללאס וגאס. המרחק לא כל כך גדול בעניי שמצדיק טיסה
-
תודה על התשובה , האם לא יותר חשוב להתחיל מלוס אנגלס בגלל ששם יש לי משפחה ונוכל להתאקלם בצורה יותר נוחה ? (כולל הגט לג) . אנחנו מתכננים את הנסיעה לאוגוסט 2017 כך שנראה לי מבחינת יוסמיטי אין הבדל . לא ?
-
השאלה הזו כבר אישית, איפה עדיף לסחוב את הגט לג.
אני לא יכולה לענות עליה
לגבי יוסמיטי בגדול זה נכון ועדיין באמצע אוגוסט יותר יבש מתחילתו. אבל לא חושבת שזה דרמטי -
-
איפה אתם ממליצים על לינה ביוסמיטי? ומאיזה אתר הייתם ממליצים ?
-
בגדול עדיף קרוב לעמק יוסימיטי. אם תישנו מחוץ לפארק, המחירים יהיו זולים יותר, אבל יקח לכם לא מעט זמן להכנס לפארק (כבישים די עמוסים). עד כמה שזכור לי (היינו שם לפני כ 6 שנים), אין הרבה תאורה בלילה. העדפנו לא לנהוג אחרי החשיכה.
אנחנו היינו ב Curry Village או בשמו החדש Half Dome Village
http://www.travelyosemite.com/lodging/half-dome-village/
המיקום מעולה. במרכז העמק. יש כמה סוגי לינה בכפר הזה: "אוהלים" ברמה אמריקאית... מבנה מוגבה, שלד עץ עם קירות מבד קנבס, מבנים מעץ מלא ועוד.
חלק מהמבנים כוללים מקלחת ושרותים וחלק מקלחות ושרותים משותפים , אבל נקיים מאוד. אנחנו הזמנו ברגע האחרות אז נשארו רק "האוהלים". אם תזמינו הרבה זמן מראש תוכלו להשיג את מבני העץ. בלינק ששלחתי תוכלו למצא גם לינקים למקומות לינה נוספים בפארק עצמו.
תהנו
-
מסכים עם דני, ללינה בתוך העמק יש יתרון עצום...
חזרנו זה עתה ולנו באלף דום במבנה בנוי, בחדר המתאים ל 6 אורחים... נחמד מאוד! יש לבצע את ההזמנה באתר הרשמי שלהם וכמה שיותר מהר... החדרים נחטפים!
-
לא רואה טעם להזמין לפני שהמסלול ברור לכם... ולפי הניסוח נראה לי שעדיין לא ברור.
מציע להעלות מסלול לפורום צפון אמריקה כדי שהחברים שם יעזרו.
בינתיים מזמין אתכם להציץ כאן: מסלול W4: קלאסי דרום-מערב ארה”ב
-
קודם כל – מצטרך לעמיחי בהצעה לעבור לפורום צפון אמריקה. כשתפתחו את השרשור שם, צרפו אליו לינק גם לשרשור הזה כשי שידעו לשייך אתכם.
אני חושב שיש הרבה יתרון להתחיל את הטיול אצל משפחה. אבל זה מאד תלוי מה התוכניות לאותם ימים.
כמו שאני אוהב לסווג את זה – יש כמה רמות של ביקור משפחתי (או חברים):
משפחה ממש קרובה שהמטרה היא בהחלט לבקר אותם. במקרה זה צריך להשקיע את הימים כדי להיות איתם. זה יכול להיות ימים שלמים בסוף שבוע, שעות ארכות באמצע שבוע (כך שהזמן שלנו לטייל לבד הוא מ 9 בבוקר ועד 16 בשעות שבני הבית בעבודה/לימודים) וכדומה. זה אומר שהימים האלה לא נספרים יותר מדי כימי טיול מבחינת לסמן וי ברשימה שלנו.
ברמת הביניים מדובר על ביקור קצר אצל איזה קרובים רחוקים יותר – כנראה ארוחת ערב אחת או משהו בסגנון. צריך לשריין מספיק זמן לאותה ארוחה (אולי להתקלח לפני ולהגיע בלבוש חגיגי יותר) ולא לעשות יום קשה לפני (כדי שלא נהיה עייפים מדי), אבל לא משהו מעבר לזה
וברמה הקיצונית זה איזה קרובים שלא ברור בכלל מי הם אבל אולי אפשר לישון אצלהם בחינם.
בנוסף בסדר היעדים (בלי קשר למשפחה) חשוב לבנות את הטיול בצורה טובה
למשל אם יש ילדים ומתוכנן דיסני או פארקי שעשועים אחרים, אולי כדאי להשאיר אותם לסוף. גם שיהיו אחרי הג’טלג, וגם כי הפארקים עשויים להיות שיא הטיול, ואז אם תתחילו שם הילדים יחוו אכזבות בהמשך הטיול...