טיול של חודש וחצי..לאן?
-
שלום לכולם, אנחנו זוג ו3 ילדים(13,11,8רוצים לעשות חופשה ארוכה של חודש וחצי באירופה, בעיקר חופשה של נופים רגועים ומעט ערים,הכי קוסם לנו לחיות בכפר אי שםולטעום קצת מהחיים של המקומיים. היינו רוצים גם לעשות כמה גיחות קצרות לטיולי ערים ...מטבע הדברים גם התקציב מוגבל (5 אנשים לחודש וחצי) חשבנו על חופשה בפולין באגמים המיזוריים וגרמניה.... או אולי ספרד ופורטוגל או יעדים אחרים, ביער השחור היינו ובאיזור צפון איטליה היינו. מה הייתם ממליצים לנו? איזה כיוון?תודהמראש
-
מתי?
-
יולי אוגוסט
-
האי הבריטי. אנגליה, סקוטלנד או אירלנד. אומרים שפאונד ירד מאוד מאוד לאחרונה.
-
אני רוצה להתייחס למשפט "ולטעום קצת מהחיים של המקומיים"
אני לא בטוח עד כמה חשבתם על זה לעומק.
זה נשמע מאד קוסם לקום בנחת מאוחר, לשתות קפה על המרפסת, לרדת לבולונז'רי וכו'. ללכת עם הילדים לאגם הקרוב ולעשות פיקניקים או טיול רגלי ביער.
תכלס - אני לא בטוח שאחרי שלושה ימים זה לא ישעמם.
המקומיים לא חיים ככה. הם הולכים בבוקר לעבודה או לבית ספר, ובקיץ הם (בדיוק כמונו) מחפשים תעסוקה לילדים.
עם יד על הלב - אם היתם בארץ לוקחים חודש וחצי חופש בקיץ - הייתם נשארים בבית (שותים קפה על המרפסת ועושים טיולים בגנים הלאומיים הקרובים)? או שהייתם מחפשים אטרקציות, פעילויות וכדומה, ושאר הזמן הילדים ואתם הייתם רובצים מול המסכים?
-
חלום! גם שלי.
בהתעלמות מנושא התקציב לדעתי איטליה הכי מיוחדת. טוסקנה למשל. נראה לי חלום להיות שם חודש, לשכור חווה/וילה עם גינה לקום כל בוקר לנופים ולחיי הכפר. לטייל בכפרים הקרובים. לנשום את התרבות האיטלקית את השפה והאוכל שלהם. או עיר- למשל ברצלונה שלדעתי מדליקה מאוד וכיפית.
-
כן. יש בזה משהו . אז אולי צריך לעשות 3 מוקדים בכל מקום כשבועיים של אטרקציות וגם ימים יותר רגועים...אז המוקדים צריכים להיות יחסית קרובים שאפשר לנסוע מהמקום הראשון לשני ולא לדלג על מדינות.מה דעתך? איפה יכול להתאים?
-
תודה על העצה. יש איזה מסלול או בלוג שאת ממליצה עליו בכיוון הזה?
-
אני חושב שכמעט כל מדינה באירופה יכולה להתאים, פרט למדינות היקרות כמו שוויץ או נורבגיה.
בכל מדינה באירופה יש כפרים שקטים ורגועים עם קירבה לטבע.
אם תמנעו ממקומות תיירותים ומפורסמים אפשר לשכור דירה במחירים סבירים מאוד.
אפשר לטייל ביערות ולשחות באגמים ולבקר בשווקים. זה לא טיול יקר.
פעם בשבועים אפשר גם לעשות נסיעה ארוכה ולעבור בין המדינות בשביל לגוון.
-
הי,צפון ספרד מדהימה. אפשר לשלב גליסיה, אסטוריאס, קנטבריה
או גליסיה עם אופורטו פורטוגל.
אזורים אלו יותר יודעים כתיירות פנים
עם זה מעניין מכירה מלווה דובר אנגלית תושב האזור שיכול להראות את כל מקומות המיוחדים של האזור
-
לגמרי צרפת. היא כל כך מגוונת. הכפר מענג. אטרקציות בלי סוף. טיול של חודש וחצי בניחותא זה חלום.
-
למשפחות?
לילדים?
טיולי כוכב?