טיסה לארה"ב
-
שלום
האם מומלץ לבצע טיסה לארה"ב עם ילדים בני 13,9,5 הכוללת עצירה באירופה
או עדיף יותר טיסה ישירה?
בברכה
רונן
-
זה אישי, ותלוי בהרבה גורמים...
כשאני טסה לבד, קשה לי לישון בטיסה ואני מעדיפה בד"כ עצירת ביניים שמאפשרת התרעננות מסוימת.
כשטסתי עם בן 4 עם עצירה באירופה, היה לנו קצת קשה - הוא נרדם לקראת הנחיתה באירופה ושוב לקראת הנחיתה בארה"ב, והיה מעוך בשדות התעופה. היה קשה לצאת איתו מהמטוס, ללכת בשדה התעופה, לחכות בתורים וכו'. בדיעבד הייתי מעדיפה טיסה ישירה איתו כדי שיוכל לישון.
כמובן שיש שיקולים נוספים - שעת הטיסה והנחיתה, חברת תעופה, מחירים...
-
אני לא נהנה מטרמינלים, בדיקות בטחוניות, צ'ק איןותורים ארוכים מייגעים אותי. מעדיף לצמצם אותם למינימום.
לכן מעדיף טיסות ישירות.
מי שכן אוהב מעברים בטרמינלים יעדיך כנראה אחרת.
עניין של העדפות אישיות.
שיקולים נוספים:
1. ארה"ב גדולה ויש טיסות ישרות למעט מאוד יעדים. מקווה שתוכנית הטיול בכלל מתאימה לטיסות ישירות. יכול להיות שטיסה עם חניית ביניים תחסוך נסיעות ארוכות.
2. מטוס של טיסה ישירה יותר "דובר עברית". הצוות, התרגום בתוכניות הבידור וכו'.
3. בטיסה ישירה הסיכוי לפספס טיסת המשך נמוך יותר

4. מטוסים לאירופה בד"כ הרבה יותר סגפניים ממטוסים לטיסות טראנס אטלנטיות
5. מחיר...
-
טיסה לארה"ב היא די מבאסת. אם לא סיוטית
עם ילדים אפילו יותר קשההגישה שלי לגמור כמה שיותר מהר.
אישית תמיד תמיד מעדיפה ישירה אם אפשר ( כמובן שהמחיר משחק )
עם הילדים טסתי פעם אחת ליבשת אמריקה, לא היו טיסות ישירות ליעד שלנו. המעברים היו קשים ומייגעים
בקייץ הזה טסים ישירות ל SF מקווה שיעבור סביר -
המחיר...אני מבין שאתם רוכשים 5 כרטיסים. בטיסות לארה"ב, ההפרש במחיר בין הצעות שונות מגיע בקלות למאות דולרים. כלומר עבור 5 כרטיסים אפשר בקלות להגיע להפרש של 2000$ בין ההצעה הסבירה הזולה לבין הסבירה היקרה (אפילו לא מחשיב מקרי קיצון לכאן ולכאן).
להרבה אנשים 2000$ זה שיקול יותר מרכזי מאשר טיסות ישירות כן או לא...
-
בהמשך להערתך, יש משמעות לשאלה מהו היעד הסופי של הנסיעה לארה"ב. האם מדובר בניו יורק או ביעד אחר? האם יש טיסה ישירה מהארץ לאותו יעד?
עצירת ביניים באירופה יכולה להיות מאד אטרקטיבית אם על ידי כך חוסכים טיסת פנים בתוך ארה"ב. למשל, אם היעד הסופי הוא דנבר, יש לשם טיסות ישירות מפרנקפורט. אם מדובר בוושינגטון, אז יש לשם טיסות ישירות מבריסל ומאמסטרדם וכן הלאה. הסיכויים לאיחורים ותקלות בטיסות פנים בארה"ב גדולים פי כמה מאשר בטיסות בינלאומיות. חוויתי זאת בשנה שעברה עד כדי איחור של יום בנחיתה בארץ.
שנית, עבורי משך הבילוי הרצוף במטוס הוא גורם חשוב, היות ואינני מצליח בדרך כלל לישון בטיסות. לשבירת רצף הישיבה במטוס יש משמעות עבורי. לכן אעדיף טיסה לא ישירה לחוף המערבי של ארה"ב על פני טיסה ישירה לשם.
המטוסים לאירופה בטיסות של החברות האירופאיות הם פעמים רבות האירבוס A321 או A319 (לא בטוח מי מהם), שהם מטוסים קטנים, צפופים ובעלי כסאות עם ריפוד דק ופעמים ממש לא נוחים. מצד שני, הטיסה איתם היא יחסית קצרה עד לנקודת הקונקשיין באירופה. משהו באיזור ה- 3-4 שעות. לא נעים, אבל נסבל.
-
יעד הטיסה הוא לניו יורק וחזרה מאורלנדו
-
אנחנו תמיד מעדיפים ישיר עד כמה שאפשר, ולניו יורק טיסת לילה זה כמובן הרבה יותר מוצלח. קנינו לאחרונה כרטיסים לכל המשפחה לניו יורק והעדפתי ישיר בלילה ב 800$ מאשר טיסת יום עם קונקשן של כמה שעות טובות באירופה ב 650$.
ככה אני יוצאת בחמישי בלילה וביום שישי בשש בבוקר כבר נוחתת בניו יורק ומבלה שם את היום, במקום לצאת בשישי בבוקר ולהגיע לניו יורק רק בשישי בערב. ימי החופש שלי הם מועטים ואני רוצה לנצל את היום בניו יורק ולא בשדה התעופה בבריסל / איסטנבול / באקו.בטיסה ישירה גם יש פחות סיכון באבדן כבודה.
-
במקרה הנוכחי , החזרה נעשית מאורלנדו, כך שבכל מקרה מדובר בקונקשן כיוון שאין מאורלנדו טיסה ישירה לתל אביב.
עכשיו זו כבר שאלה של הפרשי מחיר אל מול הזמן הכולל של כל כיוון, כמות העצירות בדרך וכו'.
-
מהיכן רכשת את הכרטיסים ב 800$ ולאילו תאריכים?
-
יונייטד, אקספדיה, חנוכה.
-
אין טיסות ישירות מאורלנדו לתל אביב אבלאם אתם שלא כמוני אוהבים לעשות הפסקות בטיסה אז אפשר בטיסה חזרה לעשות שתי עצירות ולא אחת. נניח אחת בניו יורק ואחת באירופה.
-
טיסות לילהטיסות לילה טובות למי שמסוגל לישון במטוס. אותו נוסע מגיע ליעדו בבוקר בשעה מוקדמת ויכול לנצל את היום בצורה טובה.
מי שאיננו ישן בטיסות (אני אחד מאלו שמתקשים לישון במטוס) עדיף שיסע בטיסות יום. ההגעה לארה”ב תהיה אחר הצהריים או בערב, מושכים עוד מספר שעות לא רב והולכים לישון. ממילא, ניצול היום לאחר הטיסה הארוכה ללא שינה יהיה די מוגבל.