הודו באפריל
-
שלום,
אנחנו מתכננים טיול להודו עם שתי ילדות בנות 5 ו13 . לאחר שהבנו שדרום הודו לא באה בחשבון ביולי-אוגוסט, הזזנו את הטיול לחופשת הפסח (יציאה כנראה סוף מרץ). לתקופה של 3-4 שבועות.
הייתי כבר בדרום הודו לפני שנים לבד, אבל עכשיו אני ממש מסתבכת עם בניית המסלול. לא רוצה להעמיס יותר מידי ומצד שני כן רוצה לראות ולחוות עם הבנות דברים שונים. המקומות שחשבתי עליהם הם כלהלן:
מקומות שמבחינתי must:
אלפי-(סירת נהר ללילה)
מאיסור
אמפי
גואה
מקומות שאפשר לשלב:
פריאר
מונאר
ממלפורם
וארקלה
או כל מקום אחר שווה.
בשילוב שתי טיסות פנים (הלוך חזור)
אודה על כל עזרה,
שיר -
שיר
לא הייתי בהודו אבל אני בעצמי משחק עם תאריכים דומים (בגלל פסח כמובן) בראש והבעיה הראשונה שאני מתמודד איתה בתור אדם שלא מת על חום ולחות היא התזמון.
את אמורה להיות מנוסה אז אני לא מתווכח אבל אצלי כבר על הנייר גואה ומייסור נפלו (לפי המיידע ב”עפתי”).
אני למרות הרצון אולי להתחיל בגואה ולהדרים חשבתי די מהר שיהיה חם מידי והמון נסיעות בשביל 3-4 שבועות ודי מהר התכנסתי על קוצ’ין כנקודת התחלה וסיום למרות שגם שם מזג האוויר גבולי (אני גם לא אוהב לרוץ)ץ
השרשור הזה מענייו אותי בכל מקרה…...
-
הי,
אמנם הייתי בדרום הודו, אבל זה היה בחודש ינואר. שיא העונה!
בעיקרון הבנתי שהעונה בדרום הודו נמשכת מאוקטובר עד מרץ ולא נורא לגלוש קצת. זה לא עונת המונסונים, פשוט יהיה יותר חם. בסביבה של ים, זה פחות נורא.
קוצ’ין עצמה מעניינת פחות לדעתי ממקומות אחרים שביקרתי בהם בדרום ובדיעבד הייתי מוותרת עליה. כנקודת יציאה יש מסביבה מקומות מעניינים כמו וארקלה, מונאר ואחרים. בכלל מדינת קרלה מהממת.
פעם קודמת עשינו את דרום הודו בשלושה שבועות, והיה לנו הספק לא רע בכלל, החל מגואה ועד טריבנדרום עם עצירות באמפי, מייסור, קוצ’ין, וארקלה וקוואלם. כאשר בכל מקום שהינו מספר ימים, בגואה ובוארקלה יותר. גם הנסיעות כמו רכבת לילה הן חלק מהחוויה.
בכל מקרה, הפעם רוצים לקחת את זה יותר באיזי.
מה שלא תחליט, שיהיה בהצלחה. בטוחה שתהנה, אין כמו הודו
-
אפריל הייתי בונה טיול בצפון, אלא אם אתם בסדר עם חום כבד.
-
שיר תודה
הקטע עם ההספק לא לגמרי ברור לי…… אני כנראה לא תפסתי נכון את אופי הטיול מ”עפתי”.
קראתי על כל מיני כפרים (Hill Stations לא זוכר כרגע שם ספציפי) שכייף לשכור בהם ביית/דירה עם מטבח לכמה ימים או אפילו יותר ופשוט לשהות באיזור חלומי מעל העננים ולצאת לטיולים יומיים למטעי תה, מפלים, אגמים וכו ?.
חשבתי גם לעשות בנחת את הטרק ממונאר לקודיאקנאל (כנראה לא מתאים עם ילדים קטנים)?
אתם באמת רוצים לנסוע כל כך הרבה על הכבישים עם ילדים? סתם מנסה להבין
לגבי קוצ’ין שמעתי וקראתי דברים אחרים לגמרי אבל זה כנראה עניינים של טעם שונה?
מזג האוויר – לפי מה שאני קורא בהרבה מקומות (כולל גואה אני חושב) “העונה” נמשכת רק עד פברואר ללא קשר למונסונים.
אני לא אוהב לטייל ב-40 מעלות…… בסיני זה אולי סבבה כי יבש אבל 40 מעלות + לחות פחות נראה לי
-
היי
אני עם גולני!
אפריל בהימליה !! מדהים .
נוף פתוח ולמרחקים, שלגים בפסגות ופרחים במדרונות.
בין לבין מנזרים , אגמים ואנשים.
נ ב
בדרום לא הייתי.
-
כן הצפון ….
אבל אני קצת חושש שאני אהיה קצת יותר מידי מפוקס בהימאליה …..?
אז אמרתי אולי קצת ים חופים ומשהו אחר אבל זה באמת לא לאפריל לפי מה שאני מבין
-
אם תגיע לפני אפריל תוכל לקחת טעימה מרגסטאן הודו הקלסית במיטבה.
צפון הודו נפלאה לך על זה.
-
היי טיילתי בתחילת פברואר למשך 25 יום ביעדים שציינת ובלי גואה.
היה חם ובוורקלה לא עשיתי שום אטרקציה שתיכננתי בגלל החום.
מציע שתבדקי את נושא מזג האוויר והחום שוב, כפי שהציעו קודמיי.
בבוקר פירסמתי בפורום את הטיול שעשיתי . אבל יצא קצת לא מסודר.
מציע מסלול כזה:
מבומביי טיסה ל Maudari יש שם מקדש יפה ששוה ביקור.
מ- Maudari ל מונר יש אוטובוסים – כחמש שעות נסיעה
ממונר לקומלי (שמורת הטבע פריאר) 4-5 שעות נסיעה באוטובוס-זה המקום היחידי שהתאכזבתי ממנו בכל הטיול ובדיעבד הייתי מוותר עליו. לא ענה על הצפיות כפי שהשתקפו מהקריאה על היעד .
מקומלי לוורקלה- ברכבת או אוטובוס 4 -5 שעות נסיעה.
וורקלה לאלפי
אלפי לקוצין
מקוצין טיסה לנמל התעופה בנגלור ומנמל התעופה בנגלור ומשם יש אוטובוס ישיר למייסור (פירסמתי ב1001 טיפים עם לוחות זמנים) אפשרות נוספת משדה התעופה בנגלור אוטובוסים ישירים לתחנת הרכבתהמרכזית של בנגלור- נסיעה של שעה -.ובהמשך נסיעה ברכבת למייסור (יש כל חצי שעה עד שעה רכבת למייסור -נסיעהנמשכת 3 שעות )
חשוב מאוד בימי א בלבד בשעה 19:00 מדליקים תאורה בארמון תתזמנו את הביקור ליום הזה.ממייסור להמפי. שתי אפשרויות :
- נסיעה לשדה התעופה בנגלור ומשדה התעופה בנגלור יש אוטובוסי לילה להמפי עצמה (או להוספיט) וזו (בשבילי ) אפשרות עדיפה על הרכבת.
- נסיעה לתחנת הרכבת בנגלור ובהמשך נסיעה ברכבת לילה להוספיט שנקראת Hampi Express ומספרה 16592 שיוצאת בשעה 22:00. ומהוספיט טוק טוק להאמפי.
- מהוספיט יש רכבות או אוטובוס לילה לגואה.
- מגואה לבומביי בטיסה.
- תבלו ותהנו
-
לפי מה שאני קראתי, מזג האוויר באפריל בגואה ובדרום הודו בכלל אומנם יותר חם מבחודשי החורף, אולם זו עדיין נחשבת עונת ביניים ולא מחוץ לעונה לגמרי.
הפלוס בלטייל בתקופה כזו, היא עומס התיירים שיורד והמחירים שצונחים באופן יחסי.
לטיול הקרוב הלב שלי נוטה לכיוון החופים ועצי הקוקוס ופחות להרים המושלגים (בצפון הודו גם הייתי לפני כמה שנים)
ברור שהמסלול יהיה קצר מזה שהייתי עושה לו הייתי נטולת ילדים, עכשיו רק צריך מהו...
-
בדקתי קצת באינטרנט וגואה באפריל קצת דומה ליולי אוגוסט בתל אביב.
אולי זה ממש בסדר כי תל אביב מפוצצת בקייץ אבל אני ירושלמי במקור

תהנו וספרי איך היה