ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכב ביפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    2
    2
    681
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yanky.gl
      yanky.gl נערך לאחרונה על ידי

תוצאות נסיעה של כשבועיים:

ניווט - אין בעיה. GPS באנגלית, כיתוב באנגלית על השלטים בדרכים + Google עם Pocket WiFi (מומלץ בכל מקרה, במיוחד בתוך הערים גם להליכה רגלית כי שםהשמות בכיתוכ יפני)

מחיר - שתי שכירויות של קורולה עם החזרה במקום אחר עלו כ-1,600$ אבל לזה צריך להוסיף דלק 200$ ובעיקר אגרות (וקצת חניות) בסך 500$ כי אחרת מתפתלים במשך שעות בהרים ומזדחלים דרך יישובים. סה”כ 2,300$.

זוג JR-Passל-3 שבועות כ-1,100$.

זמן – מקיוטו להירושימה 6 שעות, בשינקנסן 01:40. 

חוויה – ברכב מגיעים לכל מקום ועוצרים באתרי ביניים. לבילוי המשותף בתא המכונית ערך מוסף (לאוהבים זאת)

מסקנה - להתבסס על JR-Pass ולבצע שכירות מקומיות קצרות היכן שצריך

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

לי תובנות קצת שונות. כל הרעיון של הנהיגה הוא לחוות את כל מה שמחוץ לעיר והנהיגה בדרכי אגרה, לא רק יקרה רצח, אלא דווקא מרחיקה את המטייל מהחיים. אני השתדלתי, והצלחתי, להמנע מדרכי האגרה לחלוטין. נכון, זוחלים, כי היפנים נוהגים לאט והדרכים צרות ועמוסות. אבל החוויה נהדרת. אני לא הייתי מתכנן נהיגה מקיוטו מהירושימה. בדיוק בגלל זה יש רכבת. אבל כן הייתי נוהג בעמק קיסו, באי קיושו וכד'. עם תכנון נכון ניתן לעשות טיולים מעגליים ולחסוך הרבה כסף. יחד עם האגרות נראה לי שהיית יכול לחסוך מעל אלף דולר ויותר. אין צורך לחלק את הטיול לנהיגה לחוד ולרכבות לחוד. בהחלט ניתן לשלב בין השניים ולשכור רכב מספר פעמים במקומות שונים. גם לא חובה לקנות פאס אחד לשלושה שבועות ואפשר לחלקו למספר פאסים. אמנם יותר יקר אבל מייעל את הטיול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון