ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פסטיבל המסיכות בונציה

פורום אירופה
    9
    13
    2933
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נעמי10
      נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

אני ובעלי חוגגים בפברואר 20 שנות נישואין. מעונינים לצאת לטיול זוגי רומנטי. חשבנו על ונציה. תאריך יום הנישואין שלנו יוצא בזמן של פסטיבל המסכות. אנחנו מתכוונים לצאת לשבוע.

א. האם כדאי להיות בונציה בזמן פסטיבל המסיכות? האם יש גם חסרונות כמו צפיפות, מחירים גבוהים ועד כמה זה מפריע?

ב. האם יש מה לעשות שבוע בונציה? חשבנו אולי לשלב עם מילאנו. לטוס למילאנו, להיות מס. ימים במילאנו ומשם לעבור לונציה (מה כדאי ברכב שכור או ברכבת?) ולחזור מונציה. 

אשמח לכל דיעה ותובנה. 

בתודה מראש

נעמי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • PiniFru
        PiniFru נערך לאחרונה על ידי

היי,

דבר ראשון אני מאחל לכם עוד הרבה שנות נישואין טובות

א) כדאי מאוד להיות בוונציה בזמן פסטיבל המסכות. נכון שצפוף אך זה חלק מהאווירה (תוכלי לקרוא על כך בבלוג שלי). המחירים בתקופה זו קצת יותר גבוהים משאר השנה אך אם מזמינים מלון מספיק זמן מראש אפשרי למצוא מחיר שפוי.

ב) לדעתי האישית אין מה לעשות בוונציה יותר משני לילות ולכן אני מאוד ממליץ לשלב בטיול הזה את אגם גארדה, ורונה, מראנלו ועוד כל מיני אטרקציות בצפון איטליה. אם יש בכוונתכם להגיע למילאנו אז אני ממליץ לקחת טיסה הלוך לוונציה ולחזור ממילאנו (או להיפך).

בהצלחה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • נעמי10

תודה על התשובה ועל הברכות. לגבי אגם גארדה לא שומם שם בחורף?

לגבי ורונה, חשבנו שאם ניקח רכב ממילאנו לונציה או הפוך נעבור בורונה, לגבי יתר הדברים שכתבת- אני לא מכירה, אבל ראיתי שזה קצת רחוק משם, לא?

בתודה 

נעמי.

• סקר סביונית
            סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

אנחנו היינו בפסטיבל המסכות לפני כמה שנים.ישנו במסטרה.למרות שהפסטיבל נמשך 10 ימים,עיקר הפסטיבל הוא ביום ראשון והצפיפות בהחלט נסבלת.יום אחד נסענו מוקדם בבוקר לורונה ברכבת  שעה ורבע וחזרנו ב10 בלילה.לוונציה יספיקו 3 ימים,את שאר הימים אפשר להקדיש לורונה והסביבה אולי אפילו טיול לדולמיטים אם מזג האוויר אפשרי.אמנם התקופה הייתה חורף וקר,כל הימים ששהינו הייתה שמש ואף לא טיפת גשם אחת.אכן אגם גארדה היה די שומם ואפילו לא היה איפה לאכול צהריים אבל היה לנו כיף לטייל שם.לגבי מילאנו,לא יודעת כי לא הייתי.

• PiniFru
              PiniFru נערך לאחרונה על ידי

לא היה שומם אך גם לא היה מלא.

כל האטרקציות היו פתוחות (למעט גארדה לנד שמראש לא רצינו).

כל הטיול עשינו היה בסביבות ה 900 ק”מ. לשבוע זה ממש לא הרבה.

מראנלו – מוזיאון פרארי ונסיעה ובפרארי

אגם גארדה – הר מונטה באלדו, סירמיונה חציית האגם במעבורת (הלוך וחזור)

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

קודם כל- כל מה שאמרת נכון

עמוס, המוני, צפוף בטירוף

זה ממש לא הזמן כדי להכיר את וונציה.

לא הייתי נשארת שבוע- מכל הסיבות הנ”ל וגם כי אפשר להגיע לאיזושהי רוויה בשלב כלשהו, ואז...חבל.

אבל עם כל הסיבות ללמה לא? -חתכ’ת חוויה שווה.

בדקי פסטיבלים אחרים (אם רלוונטי לכם) הניוקי של ורונה 24.2.2017 צריך להיות במקביל, הבובות של ויראגיו גם, כל יום ראשון במהלך פברואר ואולי גם ivrea מלחמת התפוזים (צריך לבדוק תאריכים לרוב במקביל לאחרים).

אופציה אחרת אם לא רוצים אירועים כאלו- טיול דרך חבל אמיליה בולוניה על כל שלל מוצרי האוכל (פרמזנו,פרושוטו,בלסמי) והערים היפות פארמה-בולוניה ואחרות.

(על בסיס טיסה הלוך מילאנו וחזור וונציה או הפוך).

• משה א
                  משה א נערך לאחרונה על ידי

אם המשימה לתכנן טיול של שבוע שכולל את פסטיבל המסיכות של ונציה הייתה שלי, לא הייתי מרחיק עד מילאנו. הייתי משתמש בונציה או סביבתה כבסיס לטיול כוכב שמלבד כיומיים בפסטיבל עצמו היה כולל נסיעות לפדואה, פררה, ורונה ומנטואה, כולן פנינים קטנות (בעיקר אם אתם אוהבים אמנות, ארכיטקטורה ואוכל כמונו...) בטווח נסיעה של יום אחד ברכב שכור או בתחבורה ציבורית וביקור בהן מתאים לחורף. בנוסף לזה הייתי מחכה ליום אחד של מזג אוויר יפה ונוסע בו לדולומיטים עד קורטינה ובחזרה, כי בגלל הסקי קרוב לוודאי שהכביש יוחזק פתוח ביום כזה, וזה שווה בגלל הנוף שבדרך (כמובן לוודא שהכביש פתוח לפני שיוצאים לדרך). אם הולכים על רכב שכור במתווה כזה הייתי ישן במסטרה ולא בונציה עצמה כדי לצאת ולחזור יותר בקלות כל יום.

• itanach
                    itanach נערך לאחרונה על ידי

אני עושה בדיוק את זה.

נהיה בערב פתיחת הפסטיבל ב 11.2

הזמנתי כרטיסי רכבת ממילאנו וחזרה למחרת אחהצ בעלות של 40 יורו לשני כרטיסים הלוך חזור. ( כי הזמנתי מעכשיו, ככל שמתקרב התאריך תעריפי הרכבת עולים) זמן הנסיעה פחות מ 3 שעות.

מלון בונציה 4 כוכבים בלב העיר כולל אופצית ביטול 120 יורו. מחיר סביר מאד לזמן זה.

יום אחד מלא בונציה על מנת לספוג את אוירת הפסטיבל מספיק.

• דודו מרמת גן
                      דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

היינו בפסטיבל המסכות בוונציה לפני 3 שנים.

שהינו במלון במסטרה במשך 5 לילות. 

נשארנו בוונציה בכל הימים האלה. נסענו לאיים מורנו ובורנו.

כל יום היה שונה ממשנהו ולא דומה ליום שקדם לו.

חוויה מיוחדת במינה שמאוד נהנינו ממנה, ללא נסיעות למילנו ולא לדולומיטים.

אני חושב שיש מה לעשות בוונציה גם יותר משבוע, אבל על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. 

יש בעיר פינות חמד מוסתרות שניתן להגיע אליהן אך ורק מ”הליכה לאיבוד” בסימטאותיה ובעיקר בתקופת הפסטיבל, מסתתרות בכל פינה כזאת חבורות של מתחפשים שלא נמצאים בשום מקום אחר בעיר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • סקר סביונית
                        סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

היי,

יום אחד להרגיש את אווירת הפסטיבל בהחלט מספיק.אבל יום אחד להקדיש לוונציה לא מספיק כלל.

אם יש לכם את האופציה להוסיף יום יומיים עדיף.כמו שאמרתי בהודעה קודמת שלי,אומנם הפסטיבל הוא לאורך 10 ימים אבל עיקר הפסטיבל היא בפתיחה,בנעילה וביום ראשון.בשאר הימים לא היה עומס ולא הורגשה אווירת פסטיבל כך שאפשר לחוות את וונציה עצמה.

• שמוליק ל
                          שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

כפי שנכתב כאן לא אחת בהקשרים שונים - השאלה כמה ימים לבלות בערים שונות תלוייה הרבה מאוד בטעם אישי והעדפות אישיות ובסגנון טיול ובמטרות הטיול. 

אנחנו חגגנו בונציה לפני יותר מעשר שנים – עשר שנות נישואין. תכננו טיול רומנטי ורגוע והתגוררנו בונציה עצמה (ובעיני זו חוויה לגמרי שונה וטובה יותר מלגור מחוץ לעיר). 

היינו שם כמעט שבוע בטיול מדהים שנחרט בזכרוננו ולא היתה כל בעייה להשאר עוד – בדיוק כמו שדודו אמר. 

זה לא היה בזמן פסטיבל המסכות כך שאיני יכול להתייחס לאספקט הזה. 

ועוד כמה מילים על ההבדל בין שהות קצרצרה או קצרה בעיר בה ממהרים להספיק ולסמן וי על מה שצריך, לבין שהות ארוכה יותר – שלא תמיד מתאפשרת - שהיא שמאפשרת להרגיש את העיר, לנשום אותה, לטייל מעט יותר בנחת – וכל זה מתעצם פי כמה דווקא בונציה שהיא עיר שכל כולה אוירה ועוד אוירה עם המים והשקט של העדר התחבורה הציבורית המוכרת והיופי. 

דווקא לטיול רומנטי של 20 שנות נישואין – אני לא הייתי יוצא מהעיר. 

מזל טוב ותהנו,

שמוליק

• נעמי10

תודה לכולכם על התשובות.
                            • עודד
                              עודד נערך לאחרונה על ידי

היינו 5 ימים בפסטיבל לפני קרוב ל- 6 שנים. לא השתעממנו לרגע. חגגנו גם

בפסטיבל וגם תיירנו את ונציה ויש מה לתייר 5 ימים. אכן צפוף אבל זה פסטיבל לא??? יקר לא קצת אלא משמעותית יותר מבזמן אחר אבל שווה כל רגע ויורו.

עם זאת שבוע נראה לי מוגזם ויש עוד פסטיבלים בסביבה באותו זמן אז הייתי משלב

עוד יעד.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון