ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אי יווני (או משהו דומה) בפסח.

פורום טיולי משפחות
    9
    18
    3254
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gillp2
      gillp2 נערך לאחרונה על ידי

ראשית, כמצליחן, הרשו לי לברך אתכם, הפורום, בברכת בוקר טוב

בפסח הקודם, משפחת פ’ החליטה להמלט מאימת ליל הסדר וטסה לרודוס. 

על אף האזהרות הרבות (‘קר’, ‘הימור’, ‘מי נוסע ליוון באפריל’ ‘לא העונה’) היה לנו נופש כיפי עם מז”א מעולה שאיפשר רחצה בים ובבריכה.

החלטנו שגם השנה.

אבל – לא רוצים דילים לכרתים או רודוס. גם כי היינו, וגם כי מפנטזים על חופשה יותר ‘אותנטית’:

דירה/מלון קטנטן ולא ריזורט, יותר תחושת יוון מאשר תחושת אילת (לא שיש לנו משהו נגד אילת – נהפוך הוא...), חופים יפים, הליכות קצרות בין כפרים ושייט קצר בין איים, ובעיקר שקט וים.

פסח יוצא השנה ב-11.4.

מניח שטיסות ישירות יהיו רק במסגרת חבילות שאותן אנחנו לא רוצים.

במסגרת ההרכב שלנו, וגם במסגרת החופשה שתהיה 4-5 ימים, טיסות קונקשן אינן אופציה.

אז האופציה שמצאנו היא אי בשם agistri.

הוא נראה נחמד. פחות משעתיים הפלגה מאתונה.

לשאלות:

מישהו מכיר? היה? האם מז”א שונה באיזורים הקרובים לאתונה מאשר באיים הדרומיים יותר (כרתים, רודוס) שהם גם החמים יותר?… רעיונות נוספים שיכולים להתאים לסוס זקן ומשפחתו?...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hadas2308
        hadas2308 נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי אבל קראתי עליו ברשת וזה נשמע מאוד מעניין- לא מתוייר על ידי ישראלים ולכן אין כל כך חוות דעת- אבל לי זה נשמע קוסם...

• tal yehuda
          tal yehuda נערך לאחרונה על ידי

בתקופת טרום עונה לא בטוח שאפשר לממש פנטזיה ופרקטיקה. האיים הדרומיים כדוגמת רודוס וכרתים אכן יותר חמים וסביר שאליהם כבר יהיו טיסות גם לא דרך דיל. לכל השאר רק דרך טיסת המשך מאתונה, או הפלגה מפיראוס, שגם הן עדיין מצומצמות בגלל הטרום עונה וכנ"ל לגבי מקום לינה. ניראה לי שצריך לעבור אי אי ולבדוק זמינות לטיסת המשך או הפלגה. גם לאי שציינת רק כשעתיים הפלגה מפיראוס, השאלה מתי יחסית לשעת הנחיתה. יתכן ובגלל פער גדול בינייהם יקח לכם כיום שלם על הגעה וחזרה. מתאים ? לדעתי לך על הכי בטוח יחסית,כרתים. סביר להניח שיש לך עוד המון מה לראות בו. וגם בגלל מזג האוויר בתקופה זו.

• nilih
            nilih נערך לאחרונה על ידי

חאניה שבכרתים

גיל,

היינו בסוף סוכות 3 ימים בחאניה, שבמערב כרתים.

קניתי רק כרטיסי טיסה עם ארקיע לחאניה. השנה היה לארקיע קו עונתי סדיר לחאניה בימים ב’ ו-ו’. אפשר היה כמובן לקנות חבילה, אך הייתה גם אפשרות לקנות רק כרטיסי טיסה.

הטיסות יצאו בזמן בשעות מעולות. שעת הטיסה לחאניה הייתה ב-11:45 ושעת החזרה-14:00.משך הטיסה כשעה וחצי. שדה התעופה מרוחק מחאניה 30 דקות נסיעה.

העיר העתיקה של חאניה היא עיר תוססת ביום ובלילה, ואנחנו לנו בה בסוף אוקטובר לקראת סיומה של עונת התיירות.

ישנו במלונון מקסים ומומלץ ביותר בעיר העתיקה, אבל אולי לכם אינו מתאים כי אין לו חוף רחצה .

שכרנו מכונית לשלושת הימים, אבל זה לא באמת היה נחוץ לתקופה כזו קצרה. בכול אופן באחד הימים נסענו לחוף אלפונסי, חוף מן הסרטים. מהמם! חוף עצום בגודלו, שיש בו גם רצועת  צדפים ורדרדה.

אולי אפתח אשכול קצר על חופשה זו.

נילי

ורוד באלפונסיחוף אלפונסי
            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • צחצח המטייל
              צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

הבעיה באפריל שלא ניתן לרחוץ בים.

הרי גם בארץ לא נכנסים לים כי הוא קר באפריל

באיי יוון הים עוד קר הרבה יותר

כך שאפריל מתאים לטיול לא לרחצה

• ריקיriki
                ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

מזג האוויר באביב הוא הימור. באפריל יכול להיות שבוע נעים וחם ונתקלתי גם בגשם ומזג אוויר די קר. גם במזג אוויר כזה אפשר לטייל, אבל טיול אחר. לכן, אל תבנו על רחצה בים.

הייתי בעבר באיים הידרה ואגיסטרי והם בהחלט נחמדים וראויים לביקור. יש קו של מעבורת מפיראוס ואפשרות לרחפת מיוחדת שמגיעה תוך חצי שעה (נדמה לי...).

לטעמי, האיים האלה פחות יפים מאיים כמו כרתים או מיקונוס.

עוד אפשרות, לטוס לאתונה ומשם לנסוע ברכב (אוטוסדרדה) לחצי האי פילון שאני ממליצה עליו מכל הלב. יש טיסות לא יקרות של חברת  aegean airlines. אפשר גם לטוס לסלוניקי ולנסוע דרומה לפילון. 

• gillp2

תודה רבה טל, נילי, צחצח, הדס וריקי

קודם כל הבהרה:

אנחנו מתכוונים ומתקווננים לחופש שכולל רחצה בים.

לקביעה שגם בארץ לא נכנסים לים באפריל אין בסיס אצלנו – באפריל אני בהחלט נכנס לים בארץ, וגם במארס.

בתחילת אפריל בשנה שעברה היינו ברודוס ונכנסנו (כולנו, גם הילדון וגם אישתי שממש לא חובבת קור) לים, היה קריר קצת אבל כיף גדול –

בהנחה שבחוץ נעים ושימשי אנחנו לא רואים מניעה מרחצה בים…

ריקי – הצלחת קצת ‘להוריד’ לי מאגיסטרי, הידרה (ואגינה שסמוך אליהם...)

למרבה הצער האתר של המעבורת מפיראוס לא נותן תוצאות לאפריל…

יש זמנים של חורף – מפיראוס לאגיסטרי. אין מעבורת בכל יום, והשעות לא מתואמות.

זה כרגע קצת מוציא לי את הרוח מהמפרשים לגבי אגיסטרי והאיים הקרובים.

נילי – היינו בחניה בטיול של יום מהרקליון כשהיינו בנופש בכרתים לפני מספר שנים. אהבנו מאד והרעיון שהעלית מעולה! נשמח להתמקם שם לכמה ימים, ובכלל, הסיכוי למז”א חמים וקיצי באפריל בחאניה הוא גדול יותר מאשר מהאיים הצפוניים יותר

כרגע אני לא מוצא טיסות כאלו לאביב 2017, אז אני מניח שאני צריך לחכות לתאריך קרוב יותר לפסח וזה בסדר מבחינתי

• tal yehuda
                    tal yehuda נערך לאחרונה על ידי

כרגע טיסות לכרתים רק בקונקשן.

קפריסין ?

• צחצח המטייל

טוב שכחתי למי אני כותב

הרי אתם נכנסים גם לאגמים באוסטריה wink

לגבי איי יוון תכנס לאתר הזה. איי יוון

יש שם המון מידע על כל אי

אני אוהב את האיים המערביים הייתי כבר בקורפו הנפלא ובזקיםנטוס

ורוצה מאד לבקר בקפלוניה ולפקדה (לפקדה אפילו מחוברת בגשר ליבשה)

אבל הים בהם אפילו קר יותר

בעונה הזו הייתי מטייל בפלופונז. לדתעי יותר מעניין מכרתים

• nilih
                        nilih נערך לאחרונה על ידי

גיל,

אנחנו פסחנו על ליל הסדר בפסח האחרון בפלפונס. wink

היה טיול נפלא במזג אוויר משובח, אלא שאנחנו היינו בטיול מתגלגל, שבוודאי לא מתאים לכם.

מצרפת לך את הקישור לטיול הזוגי שלנו.

בכול אופן אם תחליט שזה היעד, מציעה שתתמקם לפחות חלק מהזמן בנאפפליו העתיקה והיפיפיה.

נילי

• gillp2

נילי – טל – צחצח 

שוב תודה על התגובות והסיוע:

צחצח – מכיר את האתר של איי יוון, קורפו וזקינטוס נראות נהדר. מתי היית? סביר להניח שבקיץ. בטיסה ישירה? או שבעצם השאלה הזו לא כזו מוצלחת כי זה לא נותן לי איזשהי אינדיקציה לגבי מה יהיה/לא יהיה בפסח 2017…

טל – לא פוסל את קפריסין, רק שאיכשהו היא מצטיירת לי כמו סוג של אילת. אני טועה?

לא בא לנו על ריזורט אול אינקלוד, אלא על משהו יותר קטן כפרי ואותנטי מצד אחדף ומצד שני עם הרבה ים ושמש….

נילי – פלפונס נראה מדהים. יכול להתאים לנו? זה קרוב למשהו עם טיסה ישירה? זה לא עוד יותר צפוני מאתונה?

• דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

טוס ישירות לסלוניקי ומשם במרחק נסיעה קצר יש חופים נהדרים

אני לא יודע כמה רלוונטים באפריל – אבל לא פחות רלוונטים משאר יוון

ומרחק נסיעה פחות קצר יש אופציה לטיולים נהדרים

• ציידת ערפדים
                              ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

עוד קול בעד קפריסין

קפריסין ממש לא אילת. מקסימה, כייפית, מאפשרת שילוב של ים והר. לפני כמה ימים היה שרשור של איריס ס. בעניין עם קישורים של טל יהודה ושלי.

פלופונס - ביקרתי בקיץ האחרון. למרות שנהניתי מאד מאד, אני לא בטוחה שיתאים לכם. כרוך בנסיעות ארוכות ומייגעות שעושות בחילות לרגישים... א ב ל  אם אין לכם בעיה 'לפספס' דברים ולעשות טיול כוכב איפה שאחרים עושים טיול מתגלגל (מה שנקרא slow travel), אז זה אזור מצוין עם ים ואוכל ואתרי עתיקות מהמרשימים והמשמעותיים ביותר. 

מוסיפה להתרשמותך כמה תמונות מהביקור שלנו בנמיאה, בו נערכו משחקים לכבוד זאוס (כמו המשחקים האולימפיים). נמיאה ממש נוחה לביקור כי היא נמצאת בכניסה לחצי האח הפלופונזי (לעומת אולימפיה שנמצאת ממש בקצה המערבי והרחוק מאתונה). תמונות של הים אין צורך לצרף. אתה יודע שהכחול והירוק של הים והשמים משתלבים נהדר עם הצהוב והחום של החול.

שחזור המשחקים (אבל לא בעירום)מנוחת הלוחמים :-)שרידי מקדש זיאוס
                              • gillp2

תודה דרקון -

יבדק בהקדם Smile

• צחצח המטייל

בזקינטוס היינו לפני הרבה שנים בספטמבר ובקורפו לפני שנתים ביוני.

שניהם בטיסות ישירות.

קורפו מצא חן בעיני יותר. אי הררי ירוק ויפייפה עם מפרצים ציוריים חופים מרהיבים. שטנו ממנו גם לאי פאקסי ששם מצוי אחד החופים היפים באירופה

• ריקיriki
                                    ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

אגיסטרי

מצטרפת להמלצות על קפריסין ופלופונז. אבל אם בכל זאת תרצה להוציא אל הפועל את התכנית לשוט מפיראוס לאי סמוך:  יש כמה אופציות:

1. לשוט במעבורת שיוצאת מספר פעמים ביום (באפריל).
                                    2. לשוט ב”דולפין”- רחפת מהירה שיוצאת בשעות אחרות.
                                    3. לשוט ב”מונית סירה”- עולה לא מעט אבל נוחה.
                                    4. לבלות לילה אחרי הטיסה באתונה או בפיראוס ואולי להפסיק לראות שם משהו.(או לקחת מלון על שפת הים...)
                                    5. לשוט לאי אגינה הסמוך (אליו יש יותר מעבורות). יש גם כרטיס מיוחד לשייט בין האיים אגינה ואגיסטרה.
                                    • yaffabe
                                      yaffabe נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת להמלצות על הפולופונז, היינו שם השנה בינואר והיה כייף.

לא יודעת לכמה ימים אתם נוסעים אבל אופציות מצויינות נוספות הן סיציליה או סרדיניה.

לפולופונז טסים לאתונה, לסיציליה לדעתי יש טיסות צ’רטר בפסח, לא בטוחה שלא חייבים חבילה..

לסרדיניה הכי טוב (שאנחנו מצאנו)עם אלאיטליה דרך רומא בקונקשיין קצר.

ורגע לפני שאני סוגרת, נזכרתי שגם מלטה יכולה להתאים (היינו בפסח לפני מספר שנים).

• gillp2

שוב תודה לציידת, צחצח, ריקי ויפה – 

מלטה, סיציליה, סרדיניה – לדעתי הן אינן אופציות… 

ההימור בהן מבחינת מז”א עוד יותר גדול, והטיסה יותר רחוקה – 

אנחנו נטוס ל4-5 ימים, ורוצים  טיסה כמה שיותר קרובה – (גם מבחינת הטיסה וגם מבחינת מז”א)

אקרא על פלפונס לעומק, וגם על קפריסין… וגם על זקינטוס שאני בספק אם יהיה אליה טיסות ישירות באפריל

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון