ברלין, עזרה קטנה
-
ערב טוב ושבוע טוב.
אני נוסע לברלין ב-18.12 למשך שבוע (עד25.12), לא מזמן קיבלתי קובץ מחבר שאומר שיש כרטיס של רכבת שתקף לאיזורי ABC, מכיוון שככל הנראה אני אצא מברלין אני חושב שאני אקנה את הכרטיס הנ”ל, לאחר בדיקה שערכתי גיליתי שהוא עולה בסביבות 37 יורו לכל השבוע וכולל שימוש ברכבת התחתית, באוטובוסים וברכבת המהירה הבין עירונית, האם המחיר הזה הוא הגיוני? נראה לי שזה קצת זול.
כמו כן, מה ידוע לכם לגבי ה-welcome card?
תודה רבה וטיול מהנה לכל הטיילים שבינינו

-
אכן זהו המחיר

שים לב לגבי טווח המרחק של C ומה הוא כולל (למשל את שדה התעופה המצוי באזור C ואת העיר פוטסדאם וכו’)
תהנה
-
לגבי ה Welcome card=הוא מקנה הנחות באחוזים משתנים באתרים שונים וכן בקניות. צריך לבדוק מול מה רוצים לעשות בברלין.
למעוניינים במספר מוזאונים יש גם פאס ל3 ימים רצופים. יוצא מאד משתלם אם מבקרים במעל 3 מוזאונים, אבל צריך לקחת בחשבון שתערוכות מתחלפות אינן כלולות וצריך להוסיף כ4 אירו לכל אחת כזו.
אתר התחבורה המעולה של ברלין מספק את כל הפרטים הדרושים על התחבורה הציבורית.
-
עדיף מידע on line ומהאתר הרשמי על קובץ שלא ברורמה מקור המידע בו וכמה הוא מעודכן
הנה אתה יכול למצוא כאן תחבורה ציבורית בברלין
וכמובן המידע שביקשת על welcome card
ובשימו במידע ON LINE גם תדלג על בעיית זכויות יוצרים.
נסיעה נעימה
-
היי עומרי,
“הוולקאם כארד”, תקף ל-5 ימים, ניתן לרכוש גם לפחות ימים.
זהו כרטיס תחבורה יקר יותר, שמעניק הנחות קטנות לאטרקציות ואתרים (עד 25%),
(אם מצטרפים אליך עד 3 ילדים מתחת לגיל 15, הילדים נוסעים חינם! מעולה למשפחות)
אני חושבת, שאת הוולקאם – ניתן לרכוש רק לאזור AB
“הכרטיס השבועי” הרגיל, לאזור AB או ABC בד”כ מאוד משתלם למי ששוהה שבוע.
שים לב אם תצא מחוץ לאזור C בברלין, צריך לשלם על הנסיעות או תוספת הארכה, תתייעץ עם קופאי.
אזור C כולל כאמור, את שדה התעופה שונפלד, העיירה פוסטדאם –
אם לא תגיע לשם, אולי עדיף לרכוש שבועי רק לאזור AB
חייבים להחתים כרטיס שבועי פעם אחת ויחידה לפני הנסיעה הראשונה, כדי שייכנס לתוקף, ולשמור בארנק. יש פקחים .
מערכת התחבורה טובה מאוד, כדאי לנסוע גם בקווי האוטובוס השימושיים 100, 200 שמגיעים לרוב האתרים החשובים בברלין. והנוסעים נהנים מסיבוב פנורמי בנסיעה (בדומה לאוטובוס התיירים עם האוזניות)
שים לב שה25.12 הוא יום חג.. התחבורה הציבורית מצומצמת מאוד, אתרים רבים סגורים, חנויות סגורות, סוג של שבתון, רצוי להזמין מראש מקום במסעדה שתהיה פתוחה, או להתארגן לפני עם מצרכים מהסופר, מהשווקים וכיוצ”ב.
החג מתחיל יום לפני, וכנראה שבצהריים אתרים ייסגרו. (24.12)
אם אני לא טועה, מחוץ לעיר, הטרופיקל איילנד, מתחם בריכות – יהיה פתוח בחג…. חשוב לוודא..
ולברר מה אפשרויות התחבורה לשם בחג. אם יסתדר לכם עם מועד הטיסה.
אם תכננת שופינג, אז אל תדחה לסוף החופשה,
ותתכנן מראש איך תגיע לשדה התעופה לטיסת החזור...
לפני החג – יש המון שווקים ודוכנים חגיגיים לכבוד הכריסמס..
עוד פרטים תמצא אצלי בבלוג
בהצלחה

-
יש גם וולקאם קארד ל abc . תראה אילו אטרקציות מענינות אותך וכמה הנחה יש עם הכרטיס. ואם משתלם.לנו השתלם כי הילדים לא שילמו כלל ובנוסף קיבלנו הנחות במקומות רבים.