ויטנאם 2016 תובנות ותמונות
-
ובינתיים כל מה שראינו הם את הבתים הנטועים חזק חזק על הקרקע לאורך גדת הנהר...
-
טוב אז לקראת סוף הסיבוב ראינו מספר בתים צפים על המים והחלטנו שאולי זו הכוונה לכפר הצף…,למישהוא יש תשובה אחרת ?
בכל אופן זו הייתה דוגמא קלאסית למצב בו האטרקציה נהייתה הדבר המשני והדבר העיקרי היה הדרך.אליה.
-
ביום הבא נסענו למתחם המקדשים ופסלי הבודהה הענקיים Baidin
גם ביום זה ה”אטרקציה” הייתה רק תירוץ לנסיעה בדרכים היפות של האזור. בדרך התקלקל אחד האופנועים, התקשרנו לבעל המלון שהזדרז להביא לנו כלי חלופי ובהמשך אף חטפנו פנצ’ר, למזלנו 200 מטר מאיתנו הייתה פנצ’ריה ותמורת סכום עתק של 3 ש”ח גם זה בא על מקומו בשלום.

-
-
אחרי הביקור במתחם חזרנו לטאם קוק ומשם נסענו למה שמכונה “עמק הציפורים”, מקום אליו אתה מגיע משלם כניסה וחניה, ממשיך כ 20 דקות רגלי ומשלם שוב לשוט בסירה כדי לחזות בלהקות ציפורים גדולות שבאות אחר הצהרים ומתרכזות לשנת לילה באחד מאזורי הפארק.
נחמד, לא הייתי מגדיר את זה כ Must
-
גולני תודה על התמונות המדהימות .וההסברים על המסלול .אין ספק שזה אחד היעדים שלי בעתיד .יש לי שאלה לגבי השכרת האופנוע.לי אין רשיון על אופנוע וגם לבעלי מה ניתן לעשות בנידון ?ואיך הגעת לויאטנם בדרך הזולה? המשך לספר את מסעך .אין ספק יש כאן חברה מדהימים שעוזרים ונותנים עצות .
-
התאור והתמונות בהחלט מגבירים את הרצון לטייל בויאטנם. מצטרפת לשאלה לגבי האופנוע...מה האפשרויות לטיול במקומות המתוארים אם אופנוע הוא לא אופציה?
-
שבת שלום

לגבי רישיון לאופנוע יעל, עד כמה שאני מעודכן אף מטייל שרוכב על אופנוע בויטנאם רוכב עם רישיון, שכן רק רישיון ויטנאמי תופס. לא הבינלאומי ולא רישיון לאופנוע שהמטייל מביא עימו מהארץ.. כדי לנהוג עם רישיון אתה חייב לגשת למשרד רלוונטי שקשור למשרד התחבורה בהאנוי או בסייגון ולהמיר את רשיונך מהארץ לזה הויטנאמי, אני לא מניח שיש משהוא שעושה את זה.
מה עוד שהשוטרים הויטנאמים ממה שאמרו לי לא מתעסקים ועוצרים תיירים רוכבי אופנוע בויטנאם.
מה שכן, כדי להיות מכוסה ביטוחי במקרה של תאונה חס ושלום, אתה חייב להיות בעל רישיון לאופנוע מהארץ.(יש לקרוא את האותיות הקטנות בהקשר זה בפוליסת הביטוח)
ו karnieir , לשאלתך. ישנה אופציה לשכור רוכב אופנוע עם רכבו ליום טיול לפי המסלול שבחרת. לא יודע עלויות, וכן למקומות שונים יוצאים טיולים מאורגנים, אותם ניתן לרכוש בבתי המלון וסוכנויות הנסיעות.
-
היי גולני קראתי יחד עם רעייתי וסימנו מקום על המפה .
-
היי עמוס
נו לפחות משהוא טוב יצא מהשרשור הזה

לא תצטערו. ...
-
ויטנאם 2016 תובנות ותמונותאז נשאר לנו שבוע לטיול, החתן עומד לטוס חזרה לארץ עוד יומיים ואני והבן באותו זמן בדיוק טסים להויאן.
נשאר לנו יום “ספייר”, את נין בין מיצינו ולבלות עוד יום שלם בהאנוי ממש לא התחשק לנו.
אמרתי לחבר’ה, בואו נעשה סיבוב קצר גם בהאלונג ביי נראה איך זה נראה מהצד הזה.
אמרו יאללה למה לא.
לקחנו דיל של נסיעה מנין בין להאלונג סיטי , שיט של חצי יום ו במפרץ וחזרה להאנוי ב 40 דולר לאיש.
גם הפעם שייט קצר אך קיבלנו טעימה יפה מתופעת הטבע המדהימה הזו במפרץ נוסף.
-
-
קינחנו את השיט הקצר בביקור במערת נטיפים מרהיבה

-
תחנה הבאה , הויאן,.
טיסה של שעה ורבע נחיתה בדה נאנג משם מונית להויאן.
הויאן הוי הויאן.
כל הסופרלטיבים שקשרו לה, מילה בסלע : העיירה היפה ביותר בויטנאם, עיר מלאת קסם, יפיפיה, מלאת אווירה וחן, טעימה בטירוף… ואף מילה על חנויות הבגדים

באמת עיר נהדרת שעכברי (ות) עיר ,קניות ו שווקים אוכל טוב יכולים לבלות בה שבוע בקלות. בגלל הכרטיס נשארנו 4 ימים, לנו עכברי כפר וטבע הספיקו בהחלט שלושה..
יומיים מתוך הארבעה יצאנו לטיולי יום שהעשירו את השהות והעניקו לה תוכן.
אין כמו יפו בלילות אמר המשורר, אז אין כמו הויאן בלילות זה בטוח. ממש חוויה נפלאה לשוטט בעיר העתיקה ובשוק הלילה כשכל הפנסים מאירים את העיר באור יקרות
-
מרהיב
אין מילים גולני
-
-
-
-
טיול יום אחד עשינו לכפר התבלינים – קאו דו. מרחק 10 דקות נסיעה באופנוע מהעיר, זהו כפר בו מגדלים תבלינים אורגניים ללא שימוש בחומרי דברה וזיבול כימי.
ניתן להגיע באופן עצמאי וגם באופן מאורגן וכך גם להשתתף בעבודה מעשית בחווה, כמו כן נערכים במקום סדנאות בישול. מקום ירוק ומעניין.
-
בהמשך נסענו להרי השיש, מדובר בחמש גבעות דרומית לדה נאנג המסמלות על פי האמונה הויטנאמית את חמשת יסודות הטבע : מתכת, מים, עץ, אש ואדמה. באתר מערות, מקדשים,בודהיסטים, פסלים שנחצבו בשיש ונקודות תצפית לנוף היפה.
האזור ידוע בעבודות פיסול השיש שנעשות בו אך לאחרונה הוטל איסור על כריית שיש מן הגבעות על מנת לשמרן. ואת השיש לבתי המלאכה הרבים באזור מביאים עכשיו ממחצבות אחרות.
מבין חמשת הגבעות “הר המים” הוא היחידי שמתויר.
בהחלט מקום מומלץ לביקור.