ציוד עם ילדים
-
המלצות מה חובה לקחת לטיול עם ילדה בת שנה וחצי לזנזיבר מבחינת נוחות
-
-
כדאי גם להכיר בכך שבזנזיבר אין ממש שירותי בריאות מערביים, וכן יש סיכון מסוים למלריה ושאר צרות שיש באפריקה, ולכן אם החלטתם לקחת לשם תינוקת כדאי להיוועץ עם רופא בדיוק מה לקחת מבחינת תרופות ואיך להיערך לנסיעה כזו איתה. -
בוודאי שהתייעצנו עם רופאים, ומבחינת תרופות הם נתנו לנו מרשמים לכל מה שחס וחלילה צריך. אני חייבת לומר שהם ממש הרגיעו אותנו בנסיעה שלנו לשם עם התינוקת.
-
תוכלי בבקשה לשתף מה יעצו לך בעניין מלריה לגיל שנה וחצי?
תודה.
-
הרופא הסביר שלמרות שזנזיבר היא באפריקה אין לה את המחלות של אפריקה. והיא שונה מאוד מהיבשת.
בזנזיבר הצליחו להשתלט יפה מאוד על המלריה והיום כמעט ואין.
הרופא המליץ על שתי אפשרויות – א. ללבוש בערב בגדים ארוכים דקים ולשים אלתוש עלכל הגוף. או לקחת כדורים נגד מלריה (נקראים מלרון). הם כדורים ללא תופעות לוואי בכלל. (לא כמו הכדורים שהיו בעבר). מרסקים את הכדור ונותנים עם אוכל.
אסור לנשים בהריון לקחת את הכדורים נגד מלריה. ולכן האופציה הראשונה היא היחידה האפשרית ובכל זאת המליץ לטוס ולא לותר על הטיסה.
כמובן שהתכוון רק לזנזיבר ולא ליבשת עצמה עם טיולים בגונגלים ובספארי.בכל מקרה ממליצה לקבל ייעוץ מוסמך.
-
זנזיבר אכן במצב יותר טוב מאפריקה, במידה ניכרת. אבל זו עדיין אפריקה. החברה שנסעה איתי חלתה שם (למעשה ממשהו שהיא חטפה יום לפני ההגעה לאי), וחוץ מלחכות במיטה שזה יעבור במשך כמה ימים לא היה יותר מדי מה לעשות.
מאוד אהבתי את זנזיבר, אבל אישית אני מודה שאם המטרה היא נופש על החוף לי יהיה פחד להביא לשם תינוקות או נשים בהיריון כשיש אלטרנטיבות של יעדי חוף בטוחים יותר, עם שירותי בריאות נורמליים. אבל כל אחד והחששות שלו…
-
זה טוב,שיש הגיון בריא. אבל עם כל הכבוד יש רופאים שמוסמכים לתת לנו את המידע לגבי המצב הבריאותי שם וכדאי להסתמך על הידע שלהם.