פרו או צ'ילה?
-
אני טס לבד השבוע לארגנטינה. אני מעוניין ללכת לברזיל גם כן, אך לפני ברזיל את אחת המדינות הנ”ל.
איפה אתם ממליצים בשביל מטייל יחיד? העדיפות שלי איפה שחם יותר, יותר טוב (בשבילי)
תודה.
-
צילי וגילי עמי פה/מי משתיהן יפה יותר/אמרו דודים, זו או זו?התשובה, כמו בשיר של ביאליק, היא ששתיהן יפות יותר, זו גם זו. אז תלוי מה אתה מעדיף. אישית, אני מחבב את פרו בהרבה. צ’ילה היא מדינת OECD מפותחת, יקרה יחסית, ששנים של שלטון פשיסטי נתנו בה את אותותיה. יש לה היסטוריה מעניינת ונופים יפהפיים, אבל לפרו, בשבילי, יש הרבה יותר נשמה, אנשים נחמדים יותר [בהכללה, כמובן], אוכל טעים יותר, וגם המחירים הזולים לא מזיקים. בשתיהן יש מקומות קרים יותר ופחות, אבל בשביל נופים הרריים מרשימים תצטרך לסבול קצת כפור.
מה שכן, אם אתה מטייל בדרום ארגנטינה אז כמובן שכדאי לזגזג גם לצ’ילה, לפחות לטורס דל פיינה.
-
איפה אתה ממליץ לנחות כנקודת התחלה לפחות?
חשבתי בואנוס איירס ומשם לדרום, ואז אולי לזגזג לצפון.
אופציה שניה שחשבתי היא לנחות בברילוצ'ה ומשם לעלות בזגזוגים.
מה דעתך?
-
אין טעם גם לעלות וגם לרדת את כל המסלול מבואנוס. מספיק לעשות אותו פעם אחת (כלומר, צד שני בטיסה או באוטובוס, תלוי עד כמה דרום אתה מתכוון להגיע).פרו נראית לי יותר מעניינת מצ’ילה, אם כי בכל מקרה אם נוסעים דרומה מאוד אפשר לכלול קצת מפטגוניה הצי’ליאנית על הדרך.
-
אני עכשיו בצ'ילה והגעתי לכאן מפרו. לטעמי פרו הרבה יותר מעניינת. אבל זה כמובן עניין אישי.
עיקר העניין בצ'ילה הם הנופים, שבאמת יפים. אבל בפרו, בנוסף לנופים יפים תמצא גם תרבות, היסטוריה וארכאולוגיה מעניינות, ערים וכפרים שכיף להיות ולהסתובב בהם, וג'ונגלים שהם עולם אחר לגמרי. וגם המדינה יותר קומפקטית ויותר זולה.
מבחינת מזג אוויר, אם אתה נוסע עכשיו קח בחשבון שבפרו אמנם חם (למעט בהרים) אבל גשום עד אפריל (למעט לאורך החוף). זה לא צריך להפריע יותר מידי אלא אם אתה בענייני טרקים. לעומת זאת זו תקופה אידיאלית לפטגוניה.