חוו"ד על מסלול לאיסלנד
-
ערב טוב,
אני והחבר
טסים לאיסלנד בספטמבר בין התאריכים 9-22. לספטמבר.
יש עוד המון זמן, אני מודעת לזה, אבל בניתי כבר מסלול והייתי רוצה לשמוע את דעתם של מי שמבין קצת באיסלנד.
חשוב לציין שאנחנו לא שוכרים 4X4 אלא רכב רגיל (פורד פוקוס כנראה).
9.9.17- נחיתה בחצות באיסלנד, נסיעה למלון בקרבת שדה התעופה בKeflavík לישון את הלילה.
בבוקר טיול טרקטורונים של 3 שעות באזור רייקיאוויק ואחרי זה נקדיש כמה שעות לסיבוב בעיר רייקיאוויק , קצת קניות בסופר והתארגנות ומשם נסיעה ל2 מהאתרים שכלולים ב"משולש הזהב" שהם–גייזר ומפלי גולפוס.את פארק תינגוואלטיר (לוחות טקטונים) נשאיר לסוף הטיול.
לינה בGarðabær ליד רייקיאוויק .
10.9.17 - יום טיול מאורגן באוטובוס ל- Landmannalaugar and Saga Valley (חשוב לציין שדיברתי איתם כבר והם עדיין מוציאים אוטובוסים בתאריך זה)
לינה באותו המקום מהלילה הקודם.
11.9.17- נסיעה למפל Seljalandsfoss , אחרי זה יאספו אותנו מהמפל לסיור עם סופר ג'יפ לשמורת Thorsmork (כמובן שגם איתם ביררתי מבחינתי תאריכים, זה אפשרי). לינה ב Flagbjarnarholt.
12.9.17 - מפל Skógafoss, צוק דירהוליי , קניון Fjaðrárgljúfur, משם ללגונת הקרחונים- Jökulsárlón, אם יהיה אפשר מבחינת השעה ניקח סיור בסירה אמפיבית (מבירור מולם בעונה הזו ב-17:00 סיור אחרון) לינה ב- Hali ליד הלגונה.
13.9.17 - אופנועי שלג על ה- Vatnajökull, משם שעה נסיעה לשמורת skaftafell, נעשה את מסלול למפל svartifoss ונמשיך נקודת התצפית Sjónarnípa שצופה על הקרחון.לינה בעיירה Höfn.
14.9.17 - יום מעבר, ניסע לכיוון העיירה Seyðisfjörður , בדרך לשם נעצור ונעשה את המסלול למפל Hengifoss, לינה ב- Seyðisfjörður , אם עדיין השעה תהיה נוחה ניסע לתצפית Bjolfur הצמודה.
15.9.17 - נסיעה לפארק הלאומי jokulsargljufur שם נעשה את מפל Dettifoss , ניסע ל- Hljóðaklettar ומשם נסיעה לקניון הפרסה asbyrgi . לינה ב- Húsavík (לא מעוניינים בשיט ליוויתנים).
16.9.17 - נסיעה לאגם Mývatn שם נעשה את: Hverfjall, Hverarond, הר הגעש קרפלה, Leirhnjúkur וגם grjótagjá cave. נסיים את היום במרחצאות שליד האגם ונישן בסמוך בעיירה Skútustaðir.
17.9.17 - מפלי godafoss משם נמשיך לכיוון העיר Akureyri נעשה את הטרק להר sulur (כולי תקווה למזג אוויר יפה, בכל מקרה אם יהיה מזג אוויר לא מתאים אנחנו ניסע ללשכת התיירות והם יציאו לנו טרק מתאים כבר דיברנו איתם וזה מה שהם הציעו). לינה באקוריירי.
18.9.17 - יום שמוקדש לנסיעה לפיורדים המערביים. נקום מוקדם כי מצפה לנו נסיעה של 5 וחצי שעות למלון בשם Heydalur Guesthouse, חשוב לציין שאין לנו בעיה עם נסיעות ארוכות ואנחנו נהנים לנהוג וכבר יצא לנו לנהוג 5 שעות בחו”ל ונהננו מכל רגע. מחישוב שלי נגיע לקראת הצהריים, כי גם בטח נעצור בדרך. המלון מקום מבודד עם נוף מהמם, ונקדיש את אחר הצהריים לנוח בבריכות הגיאותרמיות של המלון.
19.9.17 - טיול קיאקים של שעתיים בפיורד, פה אנחנו קצת לא בטוחים איך להמשיך- הבנו מהמלון שיש כל מיני מסלולי הליכה יפים בקרבת המלון, או שניקח טיול סוסים שהמלון מציע. אנחנו לא בטוחים אם להישאר לישון עוד לילה במלון או להמשיך עוד שעתיים ל-Ísafjörður (?)
20.9.17 - עוזבים לכיוון Ísafjörður, (אלא אם כן כבר ישנו שם בלילה) סיבוב בעיירה, נסיעה לעיירה הסמוכה Bolungarvik ומשם למפל Dynjandi,משם נסיעה ל- Brjánslækur משם ניקח מעבורת שיוצאת בשעה 18:00 ל-Stykkishólmur שנמצאת בחצי האי סנייפלסנס.
לינה ב- Grundarfjordur.
היום הזה מרגיש לי קצת ריק.. (?).
21.9.17 -ביקור באתרי סנייפלסנס: מפל Kirkjufellsfoss והר Kirkjufell , חוף Djúpalónssandur , משם ל- Londrangar , עד Hellnar והמסלול ל- Arnarstapi , הכנסייה השחורה ב- budir. לינה ב-Borgarnes
22.9.17- יום אחרון, טיסה בשעה 1 בלילה. נתחיל את היום במפל Glymur, הבנתי שזה מסלול נחמד של 3 שעות, משם ניסע ל Þingvellir שלא הפסקנו ממשולש הזהב ביום הראשון. נסתובב קצת ברייקיאוויק וניסע ללגונה הכחולה שם גם נסיים את הטיול שלנו לאיסלנד.ניסיתי מאוד לבנות מסלול הגיוני, חרשתי את האינטרנט, הזמנתי כבר את כל הבתי המלון בבוקינג (כמובן אם אפשרות ביטול)
ואשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה

-
היי,
המסלול נראה עתיר נסיעות אבל סביר.
אישית-לא הייתי מפצלת את “משולש הזהב” גם תמורת ויתור על תינגווליר. יש קרוב ללגונה הכחולה בקע עם “הגשר בין יבשות” שבו גם ניתן להתרשם מהלוחות הטקטוניים.
גם אנחנו לנו בHeydalur ומאד אהבנו את המלון והמקום. יש שם מסעדה ממש טובה אגב. ותמסרי דש לשועל הארקטי החמוד..
עוד נקודה חשובה-אם את מחשבת נסיעות בגוגל מאפס תוסיפי בסביבות 30% או יותר-הדרכים באיסלנד צרות והנסיעה איטית. באזור הפיורדים המערביים יש לא מעט קטעים לא סלולים-כך שזה עוד יותר איטי. עצם הנסיעה הנהדרת ביום ה20/9 -זו ההנאה שם. מקווה שייצא לכם יום נחמד ולא מעורפל וגשום. יש כל מיני מקומות לעצירה וטיולים קצרים.
-
היום הראשון נראה לי מאד לחוץ. אחרי נחיתה בחצות (אני מניחה שזה ב08/09 ולא ב-09/09) ובהנחה שאתם גם שוכרים רכב בשדה (תחנת ההשכרה פתוחה ?) עד שתגיעו למיטות זה יהיה 2 בלילה. לא הייתי קובעת שום דבר ללפני עשר בבוקר. נראה לי שבאותו יום תספיקו רק את הטרקטורונים ולטייל ברייקוויק, קניות והתארגנויות.
באופן תיאורטי באתרי מעגל הזהב אפשר לטייל ללא מגבלת שעות, הם אף פעם לא “נסגרים”, אבל בספטמבר הימים מתקצרים וכבר לא מחשיך מאוחר כל כך. אתם לא רוצים לטייל באתרי טבע בחושך.
מציעה לך לבדוק בגוגל שעות זריחה ושקיעה ולתכנן בהתאם.
ב-12/09 אין הגיון להגיע עד לגונת הקרחונים ולמחרת לחזור אחורה 45 דקות נסיעה לפארק סקפטפל, ולחזור שוב את כל הדרך לכיוון הלגונה. תעבירו את פארק סקפטפל ל-12/09 בסוף היום ולמחרת תתחילו עם אופנועי השלג ואח”כ השיט בלגונה. ככה גם לא תהיו בלחץ זמן להספיק את השיט.
בלגונה יש אפשרות גם לשיט בסירת זודיאק. נראה יותר חוויתי (לא עשינו) וגם יותר יקר, צריך להזמין מקום מראש.
-
תודה רבה נירית ונורית.
נירית- יכול מאוד להיות שבעקבות התגובה שלך ושל רונית נדחה את משלוש הזהב ליום הטיול האחרון שלנו. למרות שלא באמת משנה לנו העניין של הפיצול של משולש הזהב, לא באמת מבינה למה זה קריטי לעשות הכל באותו היום?
לגבי המלון- ממש במקרה הגעתי אליו ואני שמחה שיש עליו המלצה ממישהי כאן בלמטייל זה חשוב לי. ותודה בקשר לעצה עם גוגל מפס.. אני אקח זאת בחשבון.
רונית- כמובן שביררתי ותחנות שכירת הרכב פתוחות בשעות האלו של הלילה (ביררתי עוד מעבר לזה לגבי עמדות סים מקומי של וודאפון, אני עושה שיעורי בית עד הסוף חח).
את צודקת שנהיה עייפים ונגיע למיטה מאוחר, אז קבענו את הטיול טרקטורונים ב10 בבוקר, גם 6 שעות שינה מספיקות לנו אז ככה שזה בסדר. מה שכן, נוותר על משולש הזהב ביום הראשון ונדחה אותו ליום האחרון.
לגבי ההצעה של להעביר את סקפטפל ליום לפני, כמובן שמה שאת אומרת הגיוני, אבל אנחנו רוצים להקדיש די הרבה זמן למסלולים בפארק ואז לא יהיה לנו זמן לשאר הדברים שתיכננו ב12.9 ולכן למרות הכל אני חושבת שנעשה את הדרך חזרה של ה45 דקות.
תודה רבה לכן על העזרה והזמן שהקדשתן לקרוא ולעזור לי

-
יכול מאוד להיות שבעקבות התגובה שלך ושל רונית נדחה את משלוש הזהב ליום הטיול האחרון שלנו. למרות שלא באמת משנה לנו העניין של הפיצול של משולש הזהב, לא באמת מבינה למה זה קריטי לעשות הכל באותו היום?
לא קריטי באותו יום, אבל אם מפצלים בין ימי הלינה אז יוצאים “תיזוזים”. הנסיעות באיסלנד איטיות ולכן זה סוג של בזבוז זמן בעיני.
כפי שכתבתי אם רוצים לראות את עיניין הלוחות-יש מקום קרוב יותר לשדה התעופה וללגונה הכחולה. אם מעוניינים לראות את מקום מושבו של הפרלמנט הראשון בעולם-זה משהו אחר ואז דווקא אולי מתאים לתחילת הטיול.
בכל מקרה-קצת נראה לי מיותר להגיע לאותו אזור פעמיים.
במחשבה שנייה היום האחרון זה נראה לי די עמוס גם. קשה לי להאמין שתספיקו הכל. אבל אם מתחילים את היום ב6 בבוקר ..
-
כמובן לשיקולך לגבי תוספת הנסיעה, אל תשכחי שמדובר בעצם בשעה וחצי תוספת כי זה הלוך וחזור.
לדעתי פארק סקפטפל מאד נחמד אבל לא הייתי מגדירה אותו כמשהו ייחודי לאיסלנד. בחלק מהמסלול הזכיר לי את נופי ארצינו. לא בטוחה שהייתי מקדישה לו הרבה זמן ולדעתי גם אם מגדלגים עליו זה לא סוף העולם למרות שהוא מקום מאד מאד מתויר.
-
מסכימה עם רונית. גם לדעתי סקפטפל לא כזה מאסט. לאחר הטיול שם הרגיש לי קצת בזבוז זמן. בייחוד שיש לכם עוד מפלים ופעילויות.
-
שוב תודה לכן..!
אוקי, אם סקפטפל הוא באמת לא ״מאסט״ אני בהחלט שוקלת לוותר עליו או לאמץ את הרעיון של רונית ולהעביר אותו ל12.9
שתיכן עזרתן מאוד ונתתן לי חומר למחשבה

-
דנה,
אני בטוח שראית את השרשור הארוך של let it be על איסלנד בפורום השכן, אבל ליתר ביטחון אני מפנה אותך לשם