ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אלפים צרפתיים קיץ 17

פורום טיולי משפחות
    10
    14
    2893
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shamayny
      shamayny נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

אני מתחיל לגלגל את החופש השנתי. (חצי מהכיף זה הלמידה והתכנון)

אז לכל עשרות בוגרי האלפים הצרפתיים מהקיץ האחרון שבגללם בחרנו ביעד הזה.

התוכנית היא לשבועיים. כנראה ששבוע באיזור שמוני ושבוע באיזור אנסי.

אנחנו משפחה עם 4 ילדים בגילאי 4-15, אז בהכרח דירה עם מטבח ולא מלון.

והתלבטות ראשונה, דירות בתוך העיירות או מסביב?

בתוך העיירות מאפשר הליכה ברגל לרכבלים, הסתובבות בערב ברגל. מצד שני צפיפות באוגוסט ובעיות חנייה.

אפשר להניח שבשמוני משמעותי יותר הגישה לרכבלים, ובאנסי חשוב יותר לשמור על גישה נוחה לכבישים כי רוב האטרקציות במילא דורשות נסיעה מהעיירה?

אנחנו מדברים על החצי השני של אוגוסט 14-28 עד כמה צפוף בעיירות האלה?

אנחנו לא אוהבים צפיפיות.

תודה מראש,

ירון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

באזור שאמוני אפשר להיות גם הרבה יותר משבוע. במיוחד כשאתם עם 4 ילדים.

אנחנו טיילנו באזור פעמים ובכל טיול לפחות שבוע וחצי.

בטיול ראשון כדאי להתמקם בשאמוני או בסביבה הקרובה בשביל להיות קרובים לאטרקציות ולהנות מהנופים. 

שאמוני זה לא עיר גדולה ואנחנו לא נתקלנו בה בבעיות חניה. יש באוגוסט מרוץ אולטרה מרתון למשך כמה ימים, ובימים האלה יש קצת יותר עמס. כדאי לחפש דירה עם חניה.

בעיירות סביב שאמוני לא נתקלנו בעמס או קשיי חניה פרט לימי שוק. 

באתר של כל עיירה כדאי לברר באיזה יום בשבוע יש שוק.

• telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

באנסי לא טיילנו באוגוסט. טיילנו באפריל ולמרות שזה מחוץ לעונה העיירה היתה יחסית צפופה והיה קשה למצוא חניה. לא הייתי מתמקד קרוב לעיר העתיקה, כי רוב הזמן תטיילו במקומות אחרים. סביב האגם הכבישים צרים והנסיעה איטית.

אני הייתי מתמקד באזור שאמוני ועושה טיול יום אחד או שנים לאגם אנסי.

• שמוליק ל
            שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

לדעתי ולהתרשמותי – חלוקת הימים שלך נכונה. 

גם ההנחות שלך בנוגע לבתוך / מחוץ נשמעות לי נכונות, כלומר – בשאמוני ניתן – אם מוצאים – להתמקם בתוך העיירה הקטנה – מה שיאפשר גישה נוחה רגלית לרכבלים או לפחות לחלקם. כמובן שגם שם – שהות במרחק קטן מהעיירה גם היא באה בהחלט בחשבון. 

באשר לאנסי – שגדולה פי כמה משאמוני – באופן אישי אנחנו העדפנו ללון מחוץ לה – אבל יונה וקשת למשל מצאה שם דירה מקסימה. 

• ronitzaw
              ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי מתעקשת על דירה ממש במרכז העיירה, אם כבר באנסי יותר משמעותי אבל לא קריטי. nice to have אבל לא must לטעמי. דירות לשישה פחות קל למצוא (בהנחה שתרצו שלושה חדרי שינה) ובהרבה דירות הלינה קשיחה לשבוע משבת עד שבת, אז בתוך כל המגבלות האלו נראה לי שקצת קשה למצוא לינה במרכזי העיירות. באנסי יש חניון תת קרקעי גדול ממש בכניסה לעיר העתיקה ועוד חניונים נוספים יותר מרוחקים. בשמוני מצאנו די בקלות חניה ברחוב. לינה בעיירה עצמה זה לא בהכרח מרחק הליכה מהרכבלים, למיטב זכרוני בשמוני העליה לרכבת האדומה למשל זה דווקא מהכניסה לעיירה, לא מרחק שהייתי עושה ברגל ממרכז העיירה אם היה לי רכב. בכל מקרה אם לנים במרכז העיירה לוודא שיש חניה זמינה, אתה לא רוצה למצוא את עצמך חוזר מיום טיול עם ארבעה ילדים ומתחיל לחפש חניה. זה בעיני יותר קריטי כי בשבועיים תטיילו יותר מחוץ לעיירות בהן תלונו מאשר בתוכן.

• myomer
                myomer נערך לאחרונה על ידי

היי

דבר ראשון, לדעתי החלוקה נהדרת. ואם אפשר אז תנסה לעשות מקודם שאמוני ואחרי זה אנסי. הסיבה העיקרית היא שהשבוע של שאמוני עם הרכבלים והמסלולי הליכה יותר אינטנסיבי וכיף אחריו להוריד הילוך בשבוע של אנסי. 

כפי שכבר כתבו לך, לפחות בשאמוני לינה בתוך לא מחייבת גישה ברגל לכל הרכבלים. למשל לרכבל לאגם הלבן, שבעצם הגענו אליו פעמיים לשני מסלולים שונים, זה לא ממש בתוך שאמוני וצריך להזיז את הרכב. 

אם מתמקמים במרכזי העיירות אז כן ניתן לטייל ברגל בערב ולהגיע לרב המקומות (אבל שוב לא לכולם), בעיקר באנסי. זה אולי קצת צפוף אבל חוסך חיפוש חניה (בהנחה שמדובר על לינה עם חניה). מניסיון אנסי באוגוסט צפופה כולל גם המקומות חניה. אני אישית העדפתי את החיפוש חניה פעם פעמיים אבל לגור מחוץ לצפיפות. הכיף של לחזור כל ערב לפסטורליה הירוקה עשה לי את זה יותר ולא פחות הקפה בבוקר מול ההרים הירוקים. לכן אני לא חושבת שיש רק חוקיות. יש גם העדפות. עוד דוגמא יש שיעדיפו ללון ממש מעל המדרחוב ובתי הקפה ואני העדפתי את הארוחה המשפחתית במרפסת מול הנוף מחוץ לעיירה.

יש גם את עניין העלות. בתוך העיירות יקר יותר.

• avihay20
                  avihay20 נערך לאחרונה על ידי

לגבי החלוקה- כמגוון הגולשים בפורום כך מגוון הדעות כל אחד והעדפותיו כל חלוקה ויתורנותיה לעומת החסרונות.

אני באופן אישי פחות נמשכתי לאזור אנסי שקיבלה יום אחד מתוך 10.

עומסים- באוגוסט אנסי היתה צפופה, שאמוני סבירה למעט ימי האוטלרה מרתון.

בעיירה או מחוץ לה- ההעדפה שלי היא מחוץ לאור החיבה שלנו לפסטורליה ולתת לילדים להשתעשע בכפר ולגלות את המקום לבד בלי שנחשוש ממכוניות וכו…

• ?
                    משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

שלום ירון,

מצרפת את השנקל שלי:

אנחנו היינו יומיים באנסי ואח”כ שבוע בשאמוני. היה לנו מושלם, אבל אני מתרשמת מסיפורי האלפ”צ בציר קיץ 2016 שכל המטיילים נהנו בטירוף, במגוון רחב של חלוקת ימים ומקומות לינה, מחוץ לעיירות או בתוכן, קודם אנסי ואח”כ שאמוני או להיפך, ואולי בכלל לינה אחת באמצע… או שתיים בעיירות שמסביב… תסיק מזה מה שתסיק.

כפי ששמוליק ציין, הדירה שלנו באנסי היתה מושלמת. היא לא היתה בלב העיר העתיקה: זה איזור תיירותי צפוף וללא חניה (יש מגרשי חניה ציבוריים, אבל בטיול ממונע הכי נוח שיש לך מקום חניה פרטי צמוד לדירה כפי שהיה לנו). זאת היתה דירה ששכרנו דרך אירבנבי באיזור מגורים שנמצא במתחם סגור על הפארק אשר על נהר הת’יו, במרחק 10-15 דקות הליכה שכולה בתוך הפארק הירוק והיפה לאורך הנהר עד לעיר העתיקה.

כך נהננו גם מדירה יפה, מצויידת מעל ומעבר, מרווחת ומפנקת במחיר לא יקר (יחסית למלונות או לדירות דרך בוקינג באנסי), גם ממיקום מושלם, שקט בטוח ונינוח אבל קרוב מאוד לעיר העתיקה, וגם עם חניה וגישה נוחה לכביש היוצא מהעיר. להנות מכל העולמות. מומלץ למרות שאני לא בטוחה שהיא תתאים ל-6 איש (יש בה סלון ושני חדרי שינה, תלוי כמה אתם מוכנים להצטופף). ל-4 היא מושלמת. 

https://www.airbnb.com/rooms/4599085

בשאמוני היינו בלב העיר, בדירה ששכרנו מחברת נדל”ן מקומית שמתמחה בהשכרת נכסים לנופשים ועושה זאת בהצטיינות – Mountain Base. יש להם מבחר יפה של דירות, הדירה שלנו היתה מעולה אבל בוודאות תהיה קטנה מדי בשבילכם.

בכל מקרה, רציתי לומר שההתמקמות בלב העיירה היתה נהדרת עבורנו. הלכנו ברגל לרכבלים/רכבות הבאים: אגי דו מידי (5 דקות הליכה), ברוונט (10 דקות), הרכבת האדומה (7 דקות) ופארק השעשועים עם מגלשות ההרים (12 דקות). לשני רכבלים שנמצאים בעיירות הצמודות לשאמוני נסענו באוטו נסיעה קצרצרה של 7 דקות – הפלג’ר (לאגם הלבן) וגרנד מונטה. היתה לנו חניה פרטית בחניון מתחת לבניין. כמובן שנוח וגם כיף גדול לגור ממש במדרחוב, כל בוקר ירדנו למטה לקנות בגט טרי וקרואסונים במינימרקט, מסעדות, בתי קפה, שוקלוטיירי ופאטסירי הכל קרוב ונוח.

• ornagil1
                      ornagil1 נערך לאחרונה על ידי

הי

כמובן שמיקום הלינה הוא עניין של העדפה אישית. בדרך כלל אנחנו מעדיפים ללון מחוץ לערים ויותר קרוב לטבע, אבל בטיולנו לאלפים הצרפתיים בקיץ האחרון, בחרנו להתמקם במרכז שאמוני. זו עיירה די קטנה וקצת עמוסה, אבל למרות זאת חיננית. כפי שיונה כתבה- זה נוח שהחנויות והמסעדות מתחת לבית, פחות או יותר. 

יש לי המלצה עבורך לדירה במרכז שאמוני שמתאימה לשישה. הדירה נקראת clos de savoy ומופיעה באתר של mountain-base. אנחנו מאד נהננו מהדירה! יש לה המון יתרונות- מרווחת מאד, מיטות נוחות, נוף למון בלאן, מטבח רחב ידיים ומצוייד היטב. החסרון היחיד היה החנייה התת קרקעית שהכניסה אליה קצת מסורבלת ולא נוחה. 

תהנו.

• kohai
                        kohai נערך לאחרונה על ידי

אני מוסיף שאלה.

איך האקלים באותם תאריכים? שווה לחפש לינה עם מזגן?

• lbd
                          lbd נערך לאחרונה על ידי

אני היתי השנה באוגוסט.  לא ראיתי כל בעיה עם חניות. בנוסף לכך יש שאטל חינמי בין מגרשי החנה ומרכז העיר. ישנם רק 2 רכבלים הקרובים למרכז העיר היתר מרוחקים. אם יש לכם רכב אין שום צורך לגור במרכז העיר.

• avihay20
                            avihay20 נערך לאחרונה על ידי

אין צורך בדירה עם מזגן, גם אם חם במהלך היום אני מניח שתחזרו לדירה בערב ואז נעים. למען האמת אני לא חושב שתמצאו שם דירות עם מזגן… לא נראה לי שיש אבל זו סתם תחושה שלי.

קחו בחשבון ימים גשומים וסגריריים לצד ימים חמימים עד חמים בקיצור – לארוז מכל טוב, ולהכין אופציות לימי גשם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • lbd
                              lbd נערך לאחרונה על ידי

חפש דירה עם חימום. אני באוגוסט קפאתי בלילה.

• ?
                                משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

הדירות שלנו היו בלי מזגן, ולא היה לנו בו צורך (יולי).

היו יומיים בשאמוני בהם השתמשנו בחימום.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון